Reklama

Reklama

Queen: Save Me

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Hudební / Krátkometrážní / Animovaný
Velká Británie, 1980, 4 min

Recenze (5)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Animované sekvencie sú podarené. Niečo na spôsob kultových animákov rokov 70. a do toho nezabudnuteľný prejav skupiny. ()

Reklama

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Docela zdařilý experiment, kdy je v klipu vidět kapela na pódiu a do toho se střídá lyrický animovaný příběh, sedící dobře do atmosféry skladby. Závěrečný trik, kde se kreslená holubice promění v "živou" a sáhne po ní Freddie Mercury, je okouzlující. Lepší klip z prvotního období Queen. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Menej známa queenovka, ktorej klip je ozvláštnený dlhšími animovanými sekvencami kreslenými akoby uhlíkom. Pekná je záverečná scéna, kde Freddie (už v polonahom prejave, ale ešte bez fúzikov) sa snaží chytiť animovanú holubicu. ()

Zajímavosti (3)

  • Klib byl natáčen 14. prosince a 22. prosince 1979 v londýnských Rainbow Theatre a Alexandra Palace Theatre. (Dr. Hawkeye)
  • Natočené záběry byly zkombinovány s rotoskopií. To byla jedna z možností, jak vytvořit animovaný obraz založený na základě hraného materiálu – princip vynalezený v roce 1915 využíval překreslování živých postav do animované podoby – políčko po políčku. (Dr. Hawkeye)
  • V roce 2010 dala píseň název organizaci Save Me Trust, založené Brianem Mayem, jejímž cílem je podpořit slušné zacházení se zvířaty. (Dr. Hawkeye)

Reklama

Reklama