Reklama

Reklama

Černá, bílá

  • Česko Černá a bílá (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odlehčené akční drama Černá, bílá vypráví o dvou ženách (černošce a bělošce, Pam Grier a Margaret Markov), které se pokusí uniknout z ženského vězeňského tábora na Filipínách. Žena černé pleti jménem Lee Danielsová si ve vězení odpykávala trest za prostituci, zatímco její bílá spoluvězeňkyně Karen Brentová za účast ve skupině radikálů. O útěk se pokusí poté, když už nemohou dále snášet nepříjemnosti v ženském vězení, kde je mimo jiné obtěžují lesbické dozorkyně. A i když jsou stále spoutány řetězem, podaří se jim dostat přes filipínskou džungli do tábora revolucionářů a pašeráků drog. Zde ovšem jejich vytoužený klid nenastává, neboť kontroverzní obyvatelé tábora se vrhají do násilného střetu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Parádní WIP, sexploitation movies (remake čistě chlapeckého The Defiant Ones s Tonym Curtisem a Sydneym Poitierem z konce padesátých let), hodně často je film označován i nálepkou blaxploitation, ale krom Pam Grier tam žádný jiný černoch nevystupuje, takže toto označení je podle mě poněkud zavádějící..Co je však důležité dodat, tak samotný subžánr WIP je ve filmu zastoupen také jen velmi krátce a to tak do první třetiny filmu, poté co se dvěma hlavním představitelkám bejvalý prostitutce Lee Daniels (Pam Grier) a a Karent Brent (Margaret Markov) nádherná pro mě doposud neznámá dlouhovlasá charismatická blondýna (ve svém druhém WIP, ve třetí Aréně si opět zahrála s Pam Grier) ve své roli naprosto přirozená, která je ve skutečnosti revolucionářkou, podaří v řetězech uprchnout z přepadeného autobusu (který je veze do jiného vězení) partyzánskou grupou. Poté je film už jen svěží akční podívanou na útěku, kde dvěma nádherným herečkám šlape na paty jednak policie ale i drogový boss a partyzáni (dvě skupinky jedna vedená kovbojem Sidem Haigem-ta špatná a druhá manželem Karen). Něco málo k filmu, násilí a sexu tady moc není, naopak zde nechybí akce, parádní střílečka, při přepadení autobusu i ta ve finále opravdu ujdou a mají jak s říká grády, film je místy trochu i vtipný, pár humorných momentů se tu najde a to především díky drzé Pam, která tyhle role prostě umí, obsahuje ale i nezapomenutelné scény, jako onanie šmírující lesbické dozorkyně na začátku ve sprchách, pekelná na sluníčku rožhavená trouba, kde jsou Karen a Lee za nepřizpůsobivé chování chvíli vězněny, jeptišková epizoda, a především ta kalhotková , která vedla ke zmatení stopařů. Plusy : skvělá hudba, herecký part Margaret Markov. Mínusy : menší part kovboje Sida Haiga, sousta pro mě nepodstatných postav. Rozhodně se jedná o jedno z těch povedenějších WIP-íček z první poloviny sedmdesátých let. Zajímavý komentář: Bluntman. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle už mi přišlo docela dobré a ta dvojice hlavních hrdinek si k sobě sedne v tom smyslu, že jsou každá rozdílná a jsou trochu jednoduše definované jako protipóly. Ale ono to pro tenhle příběh prostě stačí a vy si s nimi ten jejich útěk celkem užijete, a to až do toho celkem povedeného finále. Povedeného z hlediska scenáristického. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

„A terrorist and a hooker. You two should have lots to talk about.“ Stále sme na Filipínach, tentoraz ale viac na úteku, ako vo väzení. Začína sa rovno ženskou väznicou a príchodom nových tvárí na čele s Pam Grier, ktorá sa kvôli pokusu o pomoc bielej newcomerke dostáva do konfliktu s vedúcou dozorkyňou. Okrem nej si vybavuje účty aj s väzenkyňou zavretou a terorizmus. Hrá tu aj Vic Diaz, čo hral gaya dozorcu v The Big Bird Cage. Tu hrá mačistickejšiu úlohu drsného, ale rozumného bossa. Sid Haig sa objaví až po 40. minúte, kedy ho vysokopostavený policajt žiada o pomoc a on si užíva husľové sólo z jukeboxu pri biliarde a s panelom expertov berie veľmi poctivo urologické vyšetrenie. Dá sa baviť na hláškach, dobrodružstve, akcii a manieroch postáv, ktoré predpokladajú uznanie svojej spoločenskej hodnoty u ostatných. Tradične natočené béčko opäť sklame plytkými charaktermi a predvídateľným dejom. Jazykové okienko: What’s your scene?; hold (one's) end up; shooting fish in a barrel. „Hey boss, I think you‘re offbeat.“ –„Four.“ „No!“ „Three and half.“ ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sig Haig, Vic Diaz so samopalom, geniálna taktika na odlákanie stopovacích psov, fantastická dvojica Pam Grier a Margaret Markov a ich vzájomné fackovanie, skvelý (a pravdaže ukradnutý) buddy námet (dve nepriateľské väzenkyne sú pri úteku pripútané), komplet atribúty WIP natlačené do intra - to znamená prvotriednu odľahčenú exploatačnú akciu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hodně zklamané slabší tři hvězdičky. Trochu zajímavější scény (ve vězení) si odbydeme hned na začátku, s útěkem hlavních hrdinek se začíná pomalu vkrádat nuda (hlavně když holky opustíme a sledujeme jejich pošahané pronásledovatele). Kdyby nebylo Pam Grier (fakt kus!), není nač koukat. Snad mě Coffy pobaví víc. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama