Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Milada je inspirován osudem a životem JUDr. Milady Horákové, který se dotkl mnoha lidí. Odehrává se v letech 1937 – 1950 a vypráví příběh ženy, v jejíž osobnost a životě byly morální principy zakořeněny tak silně, že se často ve svých rozhodnutích řídila více svým svědomím než srdcem, a to i za cenu ohrožení vlastní rodiny a sebe sama. Milada Horáková byla popravena 27. června 1950 i přesto, že tehdejší prezident Československé republiky dostal mnoho žádostí o udělení milosti. O její milost žádali např. Albert Einstein, Winston Churchill nebo Eleanor Rooseveltová. Ústředními tématy filmu jsou svoboda, boj za demokracii, pravda, láska, naděje, moc a oběť, které jsou velmi aktuální i dnes. Cílem filmu je přiblížit osobnost Milady Horákové, její život a osud, nejširšímu publiku v České republice a v zahraničí. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (363)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatné jak by se mohlo zdát, ale ani tak dobré jak to mohlo být. Jen je to celé podano špatně. Pár výborných scén se střídá se scénami, které jsou tu snad jen aby film měl určitou délku (to ze se de vystřídá 10 podobných záběrů na nějakou silnici nebo na Miladinu dceru, je smutné a nudné). Přitom je film vcelku dobře obsazen, Milada zahraná správně odtažitě Hudba je taky povedená, jen trochu špatně používaná. Ale velká škoda, ze se film zaměřuje na zbytečnosti. Myslím si ze soud mohl dostat větší prostor. Ve výsledku taky zamrzí, že s Miladou nesoucítíme, tak jak by si bezesporu zasloužila, což je chyba z těch největších. Ale celkově jsem za shlédnutí rád, zbytečné to nebylo, ale poučné už trochu jo.....40%. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Roky se kolem toho chodilo jako kolem horké kaše. Zkušení matadoři na to neměli koule, ale když se rozhoupal nováček, i když nadšenec a obdivovatel, tak nikdo soudný mu nedal stopku a v klidu dostal zelenou. Každý na placu musel vědět, že půjde o velký průser. Horáková měla už dávno dostat filmovou poctu, ovšem na úrovni, kterou si zaslouží. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Životoipisný film to není ani náhodou. O Horákové, jejích pohnutkách a postojích, až na pár neuměle deklamovaných frazí, se nedozvíme nic. Nevíme, proč vlastně byla v koncentráku, nevíme, proč ji zatknuli komunisté. Minimálně do poloviny se jedná o nasládlý zromantizovaný příběh jedné nepočetné rodiny. Žádné historické reálie a vlastně ani postavy se neobjeví. Oceňuji, že tvůrci vědomi si své umělecké impotence nesáhli k hledání konspirační teorie o smrti Jana Masaryka. Pokud měl film vyznít, že Horáková prožila pohodový život a její skon byla selanka, byla ambice autorů do puntíku naplněna. Celý ÚV KSČM děkuje tvůrcům za jejich přínos pro současnou kinematografii a jednomyslně jim uděluje řád Klementa Gottwalda. Gratulujeme! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

O Miladě Horákové jsem toho měla hodně načtené a upřímně na tenhle film jsem se třásla už dlouhou dobu. Se zvolenou Ayelet Zurer do hlavní role jsem moc nadšená nebyla ale nakonec mi spadla brada. Ta podoba s Miladou ve filmu je neuvěřitelná. Ayelet dokázala ovládnout její mimiku a gestikulaci. Ve filmu je několik nepřesností, ale druhá polovina filmu, kdy je Milada zatčena je nejlepší. Běhal mi mráz po zádech, objevili se u mě emoce a plakala jsem asi čtyřikrát. Milada Horáková měla těžký život a bojovala za naší zemi, tenhle film nám ukazuje blíže její osobní i pracovní život, ale hlavně ukazuje, co se dělo za dob Komunistů. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jen encyklopedické heslo. Osobnost Horákové zůstává skryta. Zlo - dobro tu je jen v nástěnkových heslech. Film není špatný, ale nezáživný a neobratný. Čas ubíjí leteckými záběry na automobily, úmorně opakuje zatmívačky. Naštěstí se nevyžívá v názorné brutalitě jako Anthropoid a vyhýbá se provokativním smyšlenkám. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Stupínek u závěrečného soudu je autentický, vypůjčený z muzea. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)
  • Režisér David Mrnka dostal myšlenku natočit film o Miladě Horákové deset let před natáčením. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama