Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (486)

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že to začína pomerne jednoducho a šedivo, niečo v štýle spokojnej rodinky, ktorú začne terorizovať svojimi návštevami bývalý spolužiak manžela, sa to nakoniec v závere slušne rozmotalo a nečakane šokujúco uzavrelo. Presne taký záver som si však želal najviac. Snímok je veľmi dobre natočený, pričom disponuje aj príjemne tajomnou mysterióznou atmosférou, z toho dôvodu sa naň veľmi dobre pozerá a nudnejšie pasáže tak nevadia. Môžem len odporúčať. 75/100 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Edgerton natočil chytřejší film než se všeobecně čekalo. Skvělá psychologizace a plasticita postav, výborné situační scény a skvělí herci bez výjimky. Škoda doslovné pointy, která je působivá, avšak stále ještě příliš jednoznačná. Kdyby se to podařilo více otevřít a jen naznačit, mohl to být jeden z vrcholů roku, jelikož ta podprahově znepokojivá tenze něčeho zlého a nevyřčeného je cítit i přes plátno. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Celou stopáž jsem čekal, že se tvůrci vytasí nějakým nádherným zvratem a šikanovaný začne postupně odřezávat končetiny šikanátorům a ono hovno. Vcelku trapná věc s neobyčejně lehce prokouknutelnou zápletkou. V momentě, kdy sebou ta šeredná kráva pleskla o zem mi bylo jasné, že zrzounova pomsta bude spočívat pouze v tom, že s pomocí jejího těla vysoustruží malého zrzounka. Ve finále tedy žádný "WOW" efekt neexistuje. A tento snímek bez "WOW" efektu je jako sex se ženou bez ženy. Dvakrát jsem se během stopáže lekl. Jen mám trošku podezření, že to bylo zapříčiněno výhradně kvalitními sluchátky. Velké zklamání. Dle zdejších chvalozpěvů jsem o čekával lepší divácký zážitek. Předvídatelné, nezajímavé, nudné. Slabé 2 * dávám asi jen zásluhou příjemného vánočního klidu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prichádza prekvapenie: ‘The Gift‘ je vyzrelý thriller, ktorý je oveľa komplexnejší a príťažlivejší ako naznačujú trailery. Neviem, o čo sa snažilo marketingové oddelenie, keďže film sa javil ako druhoradý, lacný a predvídateľný thriller. Ako debut režiséra Joela Edgertona je to ozaj pôsobivé. Kamera je úžasná a pohyb je pomalý, ale nikdy nie tupý. Premisa filmu klame svojou jednoduchosťou, čím viac však snímok napreduje, tým viac zložitým a zamotaným sa príbeh stáva. Edgerton, ktorý tiež napísal scenár, odmieta dodržiavať žánrové konvencie a neustále zvyšuje očakávania divákov, čo sa to vlastne deje. Rovnako ako tie najlepšie thrillery, darček sa vyvíja prirodzene a realisticky, má mnoho zvratov a poriadnu dávku napätia. Edgerton a Rebecca Hall sú skvelí, ale Jason Bateman to zaklincoval. Nadôvažok – vychutnajte si tento prekvapivo inteligentný a intenzívny thrillerový počin, ktorý je akýmsi návratom k najlepším stalkerovským filmom z 90-tych rokov a pre diváka je skutočným darčekom. 85%. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Rádoby psycho výser ve kterým se nic nestane, jen (spoiler) se zabijou rybičky.. Edgertonovi jsem toho psychouše nežral a celý je to jako film Cable guy akorát že nudnější a s nejvíc trapnejma jumpscarema ala pes ve vokně!! Houslový doprovod mi lezl na nervy stejně jako přetažená stopáž, kterou musí prostě mít každej blbej film! Závěr alá nic se nedozvim akorát sem se zase nasral. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Približne v 19. minúte pri scéne v kuchyni si môžete všimnúť, že hlavná postava drží hubičku na umývanie riadu pri každom strihu inak. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama