Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (486)

POMO 

všechny recenze uživatele

Solídne rozohraná psychologická dráma, ktorá sa rádoby šokujúcim podaním finálnej pointy zhadzuje na úroveň prešumiteľnej žánrovky. Tak šikovná práca s psychológiou postáv by pri minimalistickejšom prevedení (nepodceňovať diváka a šokovať ho pouhým znepokojivý naznačením) urobila film silnejším a osobitejším. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Oldboy meets Mientras duermes. Neboli to, co přijde většině lidem zde jako chytré a neočekávané pro mě bylo spíše plnění očekávaných postupů a klišé. Většinově jsem se vlastně nudil a až druhá polovina nabízí něco víc, než jen čekání na očekávané. Problém je, že zmiňovaná druhá polovina staví dvě mužské hlavní postavy do takového světla, ve kterém jsem přestal mít zájem některé z nich fandit. Bylo mi tudíž jedno, co se s nimi stane. Film má pár slušných momentů a celkově není nějakou extra srágorou. Je ale podle mě dost průměrně udělaný a jeho kroky v příběhu jsou vždy dost očekávatelné. 5/10 ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No... Asi by se našlo pár lidí, kteří kdyby viděli Dárek, šli by mně taky něco položit na rohožku. Film klade jednu z nejděsivějších otázek vůbec, ono totiž kdo ví, jestli je možné znát o svých nejbližších úplně všechno. Co vím ale určitě, že je lepší nemít tohle jako svůj cíl, protože hodně sportovců po protnutí cílové pásky namísto oslav omdlí. Dárek je dobře budovaný napínák, který si můžete sami kazit věštěním budoucnosti, lepší je ale podle mě nechat se strhnout hrou Gorda. Určitě to budu chtít vidět ještě jednou. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Joel natočil stalkerský light thriller, který sice není nervákem, u něhož si vykousnete ukázkovou manikúru, ale na žluči vás pošimrá. Premisou filmu je pointa, která v závěru mocně pumpuje průměrný pocit z filmu tím, že je patřičně moralizující a šokantní (spoiler jak kráva). Jako prvotina hodně dobrý. 75% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Možná, že normálně bych The Gift zařadila do středního proudu, ale jestliže tam byl okamžik, kdy jsem nadskočila na židli úlekem a nebo momenty, kdy jsem jako Robyn měla husinu a šimrání v žaludeční oblasti strachem, tak to svědčí o tom, že Joel to zvládnul bravurně a to zvedá celý thriller o level nahoru. Nota bene si tam i sám zahraje jednu z hlavních rolí. Přiznávám, že jsem čekala určitý šokující závěr, ale tohle tedy ne. Za mě osobně výborné pokoukání, kde jsem se nestačila vůbec nudit. A Robyn se vůbec nedivím, já bych jednala stejně. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)
  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)

Reklama

Reklama