Reklama

Reklama

Válečný kabinet

  • USA War Room (více)
Trailer 1

Srdečný, humorný a chytrý film sleduje Tonyho a Elizabeth Jordanovy, manželský pár, který má na první pohled všechno - úžasná zaměstnání, nádhernou dceru i vysněný dům. Zdání ale může klamat. Jejich svět se ve skutečnosti hroutí pod náporem krachujícího manželství. Zatímco se Tony vyhřívá na výsluní kariérních úspěchů a koketuje s pokušením, Elizabeth postupně propadá stále větší zatrpklosti. V jejich životě ale nastane zásadní zvrat poté, co se Elizabeth setká se svou nejnovější klientkou, slečnou Clarou. Ta ji vyzve ke zřízení "válečného kabinetu" a sestavení bitevního plánu modliteb pro své nejbližší. Jakmile se Elizabeth pokusí za svou rodinu bojovat, vyplují na povrch Tonyho vnitřní boje. Tony se musí rozhodnout, zda si chce svou rodinu udržet a dostojí tak moudrým slovům slečny Clary, že k vítězstvím nikdy nedochází náhodou. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (22)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Válečný kabinet je film, který nekřesťané (případě křesťané pouze formální) asi nemohou ocenit, protože jim jednoduše bude připadat jako čiré sci-fi. Křesťané jím naopak budou pravděpodobně nadšeni (odzkoušeno s velkým úspěchem tento týden na duchovních cvičeních v Tuchoměřicích ;o) Film je neuvěřitelně vtipný, psychologie postav a popis duchovního boje přesný, herecké výkony velmi slušné. Zvláště Karen Abercrombie je skutečně skvělá. Samozřejmě nelze přehlédnout, že se jedná spíše o zfilmovaný "návod k použití" než o klasický hraný film. Jako filmový "náboženský traktát" přitom funguje skutečně skvěle. Této návodnosti je podřízeno vše, včetně americky velikášského závěru, v němž se už zase, jak je v amerických filmech obvyklé, "zachraňuje svět" a samozřejmě, nechybí přitom vlající americké vlajky... To je ale spíše jen drobná piha na kráse. Jo, taky jsem doufal, že o ten nevkusný nabobský barák manželé Jordanovi nakonec přijdou a nastěhují se do toho milého domečku po "slečně" Williamsové, ale to bych asi ve své touze po skromnosti a ekologické odpovědnosti asi chtěl až příliš. Pastor z Arizony v důchodu musí stačit... Celkový dojem: 75%. Zajímavé komentáře: hygienik ()

buchannon odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti filmům s náboženskou tematikou, líbila se mi například série "Biblické příběhy...", na které se podílela i Česká televize, líbila se mi jednoduše proto, že byla natočena přístupně obyčejným lidem. Ale když je takto pateticky a typicky americky oslavován Syn Boží a navíc nějaká černá babka (alias typická křesťanka mejd in Jůesej) vehementně všechny přesvědčuje, aby věřili v Jeho syna, tak je mi to opravdu velice proti srsti. Zaplaťbůh, že podobných filmů se k nám moc nedostane. ODPUSŤ MI JEŽÍŠI! ()

Reklama

štísko 

všechny recenze uživatele

Obvykle nevyhledávám ve volných chvílích filmy s tak ryze křesťanskou tématikou, jako je Válečný kabinet. Nebaví mě koukat na ostatní jak se modlí a umělecká úroveň také nebývá nejlepší. Úroveň ani zde není nijak vysoká, ale snímek má v sobě takový náboj, že jsem neodolal a zhlédnul ho až do konce. Tony a Elizabeth Jordanovy mají snad všechno, po čem většina lidí v životě touží. Výnosná zaměstnání, zdravou dceru Danielu, vysněný dům. Ale Tony (T.C. Stallings) je příliš opitý rychlým kariérním postupem, koketuje s kolegyní a na rodinu si čas už delší dobu nedělá. Elizabeth (Priscilla C. Shirer) pod vlivem okolností neustále obviňuje manžela z necitlivého přístupu k rodině a sama čím dál více propadá do zatrpklosti. Zásadní zlom v jejím životě a tedy i celém manželství nastává, když jako realitní makléřka má prodat dům paní Cláry. Ta pomůže oživit Elizabetinu již dávno jen formální víru, dovede ji k pravidelnému modlitebnímu zápasu za sebe i rodinu a inspiruje ji ke zřízení válečného kabinetu. To je místnost určená jen k motlitbám, kde by motlitebníka nic nerozptylovalo. Po prvních modlitbách se na Tonyho začnou v práci provalovat jeho podvody, kterými si vylepšoval jinak velmi slušný příjem. Jednoduchý příběh rychle směřuje k očekávanému konci. Jediný okamžik, kdy jsem nevěděl co bude dál, byl tak finálový závod družstev v přeskocích na švihadle, kterého se zůčastnil i Tony s Danielou ( Alena Pitts.) Soutěžící při něm předváděli skvělé výkony. Netušil jsem do té doby, co se všechno dá s touto jednoduchou sportovní pomůckou dokázat. Výsledek byl dlouho nejasný a dramatická stránka byla tak vítaným oživením. Film ve mě probudil chuť do modlitebních zápasů za některé problémy v mém životě. Takže tuto stránku mohu jen chválit. I když scházelo jen málo a po prvních minutách jsem chtěl počítač vypnout a jít dělat něco "důležitějšího." Snímek Alexe Kendrika je totiž z mého hlediska až příliš americký (přemíra patosu) a politicky korektní. V titulcích je mimo jiné napsáno, že jde o humorný film. Snad měli působit humorně četné poznámky o Elizabetiných smrdících nohách, ale ty byly spíše rušivé, než humorné. Hodnotím jako křesťan a dávám tři hvězdičky. Ale docela chápu "normálního" diváka, co dá jen jednu. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Oproti Courageous, je to krok zpátky...Křesťanské myšlenky jsou tady na úkor akce, takže jsem měl pocit, že sleduji zfilmované divadelní představení...Takovým filmům dávám přezdívku pěst na oko...I když s názory ve filmu souhlasím, je to podáno takovým kostrbatým způsobem, až se nedivím, že lidé mají o křesťanech takové mínění...Než se na to dívat s nekřesťany, tak to si raději s něma zajděte na něco pořádného do kina, pak do hezké kavárny, kde jim popovidáte o čem ten Ježíš vlastně je... ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Film se snaží prezentovat opravdovou moc modlitby. Neboť Velkou moc má vroucí modlitba spravedlivého. (Jakub 5:16) Je totiž smutné, že spousta ateistů ale i mnoho věřících chápe modlitbu jen jako pasivní odříkání nějakých naučených vět k někomu tam nahoře... Přitom ale život s Bohem je založen na osobním vztahu s Ním! A jaxi chcete vypěstovat vztah s někým, když mu budete jen neustále odříkávat nějaké básničky? Ano, film může vypadat jako pohádka, ale to proto, že je tam určitě časové období vměstnáno do pouhé dvouhodinové stopáže. Jinak je to - věřte nebo ne - zcela možné, tedy reálný model. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Rám s modlitby byl skutečný – tento rám nyní visí na zdi v kanceláři Kendrick Brothers. (ČSFD)

Reklama

Reklama