Reklama

Reklama

Černé Vánoce

  • Česko Black Christmas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Poklidně univerzitní městečko Bedford se jako každý rok připravuje na Vánoce. Žádná ze studentek na dívčí koleji netuší, že se do jejich soukromí vkradl démonický cizinec. Vše začíná obscénními telefonáty, avšak brzy nastávají teror a hrůza, nešetřící žádnou z dívek. Jejich osud se ocitá v rukou psychopata... Film, který byl natočen o čtyři roky dříve než legendární Halloween, je všeobecně považován za kultovní film své kategorie a neměl by uniknout vyznavačům hororového žánru. (Popron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, nie každé Vianoce sú šťastné a veselé. Občas bývajú aj "Čierne Vianoce". Mám na mysli kanadsko-americký vyvražďovací horror "Black Christmas", ktorý v roku 2006 natočil režisér Glen Morgan. To boli moje prvé čierne filmové Vianoce. Je to remake rovnomenného snímku z roku 1974. Moc ma nezaujal, nepobavil a ani nepostrašil. Ohodnotil som ho dvomi hviezdičami. Teraz sa mi podarilo zohnať originálnu, pôvodnú, kanadskú verziu "Black Christmas", ktorú zrežíroval Bob Clark. Nie je to nič z čoho by mi padla sánka, ale v predvianočnom čase mi to padlo celkom vhod. Starý, klasický, vianočný slasher horror. Páčilo sa mi to o jednu hviezdičku viacej ako zmodernizovaný remake. *** ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Černé Vánoce byly pro mě velkým překvapením. Je sice pravda, že člověk není napjatý po celou dobu filmu, taky vzhledem k době, kdy byl film natočen, to není zase tak překvapivé, ale po dlouhé, hodně dlouhé době se stalo, že mě zamrazilo. Bylo to při finále filmu, ze kterého jsem ještě teď úplně paf. Velice se divím, že se mu nedostalo tolik slávy, jako jeho následovníkům typu Halloween a Pátek 13. Toto je pro mě hororový klenot. ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Pomalu přešlapující a hravá horrorová detektivka s příchutí slasheru a atmosférou temných zákoutí. Scénář je pestrý a postavy (i díky hereckým výkonům) autentické. Zvláštním plusem je zde absence jednoznačně hlavní postavy, což má pozitivní vliv na nepředvídatelnost a tudíž i na napětí. Co bych vytknul, je režisérova záliba v podivných klamavých záběrech a střizích, které sice mátly, ale jistě ne tak, jak bylo jejich záměrem. Vzhledem k žánru se však jedná o poměrně inteligentní projekt. Bohužel s nedomyšleným koncem. 73% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tento prastrýček Carpenterova opusu sice nemá tak sofistikovaného záporáka (zde uřvaný magor), naproti tomu má ale líbivější postavy (vděčné osazenstvo dívčího domova), které se navíc v rámci žánru chovají relativně racionálně a i když bych si dokázal představit lepší práci v detailech a osobitější auru kolem vraha, nemůžu si tento subžánrový prazáklad více než vynachválit. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Černé Vánoce v baráku plného bab, protože nemají dostatek pěnez, aby si pod stromeček nadělily spoustu dárků, tak začne místo svlékacího pokra hra, kdo umí víc v telefonování změnit hlas a mít hodně sexistických a psychopatických keců,aby zněl, jak pořádný psychopat. Pro mě o dost lepší než novější remake z roku 2006. Dávám 65% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Původně pojmenovaný scénář nesl název “Stop me“. S názvem “Black Christmas“ přišel později režisér Bob Clark. (Stocki)
  • Gilda Radner měla ztvárnit roli Phyllis Carlsonové. Měsíc před začátkem natáčení se ale role vzdala, jelikož se začala naplno věnovat závazkům kolem pořadu Saturday Night Live. Na její místo tak byla obsazena Andrea Martin. (Stocki)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama