Reklama

Reklama

Černé Vánoce

  • Česko Black Christmas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Poklidně univerzitní městečko Bedford se jako každý rok připravuje na Vánoce. Žádná ze studentek na dívčí koleji netuší, že se do jejich soukromí vkradl démonický cizinec. Vše začíná obscénními telefonáty, avšak brzy nastávají teror a hrůza, nešetřící žádnou z dívek. Jejich osud se ocitá v rukou psychopata... Film, který byl natočen o čtyři roky dříve než legendární Halloween, je všeobecně považován za kultovní film své kategorie a neměl by uniknout vyznavačům hororového žánru. (Popron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Výborné a zatraceně atmosférické. Sice to na mě působilo jako už hodně z jiné doby (je to tak, hipíci jsou relikt minulosti, nic víc), ale o to větší se dostavil punc syrové realističnost, žádnej učesanej Hollywood. A ke všemu dost hezkých holek (Olivia Husseyová, Margot Kidderová), pohříchu celý film maximálně oblečených. Filmu ale škodí dvě věci: pomalejší rozjezd (minimálně prvních 40 minut je - včetně úvodní vraždy - pouze expozicí, což je na 90 minut hodně) a "neviditelný vrah", to jest i neviděné vraždy. Black Christmas je výborný film, zábavný a temný, ale pozici Halloweenu coby krále slasheru ohrozit nikdy nemůže. Jo, a malej vzkaz pro všechny, co tu píšou, že totožnost vraha "uhodli po půlhodině" a podobný kecy: To jistě. Zřejmě jste se nedodívali do konce. To občas nezaškodí. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od remakeu razí Black Christas inú stratégiu...budovanie napätia, vytvárania trošku paranoidného dojmu a dosť hustej atmošky..vrah sa tu takmer vôbec neukáže, čo je práveže lepšie...tempo je pomalšie, ale presne zapadá do podstaty a do dĺžky filmu...Black Christmas je nadpriemerný old school horor ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

V podstate rozumiem vysokým i nízkym hodnoteniam, ale bez dlhého zvažovania sa pridávam k druhej skupine. Pokiaľ sledujete horor vo večerných hodinách úplne sám a napriek tomu vás ani raz nevystraší, niečo musí byť zle. Za celých 98-minút dôjde k niekoľkým menej výrazným vraždám a do toho zopárkrát zazvoní telefón s perverzným volajúcim. Napriek tomu si myslím, že svojho času mohli Čierne Vianoce pôsobiť omnoho desivejšie. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení!! Po shlédnutí Black Christmas mohu řící, že je pro mě tento film asi jediný slasher, který může konkurovat Carpiho Halloweenu. Film mě omráčil temnou místy až děsivou atmosférou, kterou režisér vytvořil pomocí povedené kamery (hlavně ve scénách, kdy je použita jako "vrahovy oči"), maniakálního vraha, který si libuje v děsivých telefonátech a perfektního hudebního doprovodu. Filmu nemám, co vytknout, zasložených 5 hvězdiček. PS: Nesmím zapomenout zmínit, že snímek má opravdu moc pěknou hlavní hrdinku :-). ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý vyvražďovák. Slušná atmosféra (i když ne tak tísnivá jako u Halloweenu nebo Pátku 13, ale u těch telefonátů jsem měl docela husinu.) a docela dobré napětí, zajímavý způsoby vražd, naprosto dementní policie ("felatio":-)) a ten otevřený konec byl super (kdyby mi teď zazvonil telefon tak se asi poseru:-)) Konec nechal hodně otázek a urřitě by i dobře připravil půdu pro sequel, ale na druhou stranu jsem rád, že k sequelu nedošlo a nemáme tady Black Christmas 1 - 10. A navíc je tu ještě jedno velké pozitivum - hlavní hrdinka není blondýna :-) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Gilda Radner měla ztvárnit roli Phyllis Carlsonové. Měsíc před začátkem natáčení se ale role vzdala, jelikož se začala naplno věnovat závazkům kolem pořadu Saturday Night Live. Na její místo tak byla obsazena Andrea Martin. (Stocki)
  • Pracovní název filmu byl Silent Night, Evil Night. (Chatterer)
  • Producent Gerry Arbeid se objevil ve filmu jako taxikář. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama