Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (242)

golfista 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný napínavý snímek. Meryl Streep je násilím donucena ke sjetí divokého úseku řeky. Pro vrahy je jediná cesta řekou a tu umí sjet jen ona. Pro záchranu manžela a syna překonává strach a divoká jízda může začít. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Průměrný, ale místama docela napínavý thriller. Zajímavé na něm je, že se odehrává v prostředí raftingu a že v něm hraje Meryl Streepová. Za ní a za tu krásnou řeku dávám za tři. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ve své době zatraceně efektní - a adrenalinový - thriller v podstatě pro celou rodinu (až bude Kevin Bacon po někom střílet, můžete dětem zakrýt oči;)). Dnes kvalitní žánrová podívaná s Meryl Streepovou v nejlepší formě. Byť je to samozřejmě poněkud předvídatelné, Curtis Hanson tyhle věci umí, a tak máte na co se dívat. Když už na nic jiného, tak na přírodu. No a nezmínit nádhernou hudbu Jerryho Goldsmithe, to by byla v podstatě svatokrádež. Když si vzpomenu, jak jsme v kině tleskali - hm, moment, kdo vlastně tohle pustil jako školní projekci???:)) - nemůžu nedat 80%. Dobré herectví v thrilleru si to totiž zaslouží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $46,816,343Tržby Celosvetovo $94,216,343║ Slušný a hlavne po celý čas pútavý thriller s veľmi dobrým obsadeným. /85%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Skvělá Meryl Streep v roli ženy, která je pod tlakem okolností nucena sjet divokou řeku s vrahy na "palubě" svého raftu. Spíše průměrný a dosti předvídatelný thiller, který těží hlavně z obsazení a atraktivních lokací. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl kdysi dávno a byl jsem napjatej jak struna. Takový ty situace "jsem tu sám uprostřed tisíců kilometrů lesa a honí mě psychopat" ve filmu miluju. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jerry Goldsmith: 1. The Water is Wide - Cowboy Junkies [3:13] ,2. Gale's Theme (Main Title) [2:26] ,3. Big Water [2:53] ,4. Wade Goes Under [3:20] ,5. Tom Hangs On [3:23] ,6. Vision Quest [2:59] ,7. Little Niagra [2:43] ,8. Same Old Story [2:14] ,9. Vacation's Over [9:54] ,10. Family Reunion (End Title) [5:47] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvěle zvládnutý a skvěle zahraný rodinný a dobrodružný survival thriller. Není to sice film, z kterého by spadla čelist, jedná se o celkem jednoduchou a běžnou zápletku,ale film je tak neuvěřitelně zábavný a napínavý zároveň, že se mu dá leccos odpustit. Meryl Streep zde opět potvrzuje své herecké kvality, totéž vynikající Kevin Bacon, záporné role mu sedí jak by smet. Za mě velmi dobré. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Viete, čo je to hypotermia?“ Toto vodné dobrodružstvo Curtisa Hansona, kde sú až príliš jasne rozdelené strany dobra a zla, som vždy mal rád. Zároveň som si však zakaždým plne uvedomoval, aké je to veľké klišé. Navyše, David Strathairn, malý Joseph Mazzello a John C. Reilly sú skôr do počtu (Benjamin Bratt je prekvapivo dobrý, ale dlho na plátne nepobudne). Na mierny nadpriemer je snímka vyťahovaná predovšetkým vynikajúcimi výkonmi Meryl Streep a spoľahlivého Kevina Bacona, realistickými akčnými scénami (herci väčšinu splavovacích scén zvládli sami), pôvabná hudba a predovšetkým prekrásna, majestátna výprava krásnych a silných hôr a spenených riek, ktoré cez ne dravo pretekajú a nemilosrdne zabíjajú slabých a nepripravených. Stačilo málo a skončilo by to ako o rok staršia a podstatne horšia (a televízna) Vražda na Rio Grande. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, Curtis mel svy dva nejzajimavejsi filmy teprve pred sebou, ale i tady predvadi, ze je schopnej reziser a ze stokrat ohranyho pribehu, tady akorat v zajimavejch kulisach, dokazal vytahnout fakt maximum. Zacatek, zhruba nakejch 40 minut, film spis pusobi jak rodinna podivana o udobrovani rodinky, nastesti pak se zacne pritvrzovat a film zacne bejt napinavej, az vse vyvrcholi v hodne vostrym zakazanym useku reky. Trosku sem se bal, aby po tech neustalejch kecech, jak je to mimo stupnici, desne hardcore, smrtici, nepredstavitelny a podobne, nebyla reka jen trochu napenena, nastesti je tam voda fakt divoka. Co se tyce Meryl, ta je naprosto suverenni, ze by si ji clovek doved predstavit v nakym akcnim filmu. Ze zaporaku stoji hlavne za pozornost celkem slusnej Bacon. Co taky filmu hodne pomaha, je velmi slusna hudba. Ja se dobre bavil. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Mokrý zálesácký thriller, který mě překvapil svou kvalitou. Meryl Streepová jako vždy dokonalá, překvapivě vynikající je i zprvu upozaděný představitel jejího manžela. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Solidní devadesátkový river thriller (road thriller, ale na řece) s klasickou zápletkou, kdy zločinci daleko od civilizace unesou a ohrožují (rozklíženou) rodinku. Scénář nepřekvapí, ale poctivě těží prostředí a hlavně v první polovině napíná znepokojivými náznaky, kamera prodává krásnou přírodu i dramatické sjíždění peřejí (bez digitálních efektů, přesto s herci jasně viditelnými ve spoustě nebezpečně vypadajících záběrů - prostě čirá radost a dneska ještě působivější než dřív) a Streep s Baconem to táhnou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je hezké zase jednou vidět film, kde nejsou pádla vodáků ztopořená, ale pádluje se s nimi.. Hanson umí, o tom není pochyb a taky měl šťastnou ruku při výběru herců (nenápadná síla Strathairn, nápadná síla Streep a Bacon, který je pro podobné týpky zrozen). Apropo, vynikajícím způsobem jej nadaboval Langmajer a ten si tak alespoň někoho v dobrém vodáckém filmu namluvil, když už mu nebylo panem Renčem dopřáno v něčem dobrém hrát.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Parta lidí, kteří sjíždí Divokou řeku má skutečně rozličné a osobité charaktery jejích členů. Je zde americká rodinka v podání zkušené a půvabné Meryl Streep, její nepatrně bázlivý manžel, ženě odcizený a charakterem jaksi nevýrazný a plochý David Strathairn, jejich malý synek s kšiltkou s nápisem "Ministry," Joseph Mazzello a rodinný věrný přítel, pejsek Maggie. Pak je tu druhá strana "břehu." Pro mě, v tomto filmu silně sexisticky působící Kevin Bacon (zkrátka ten pohled, výraz, no...:) a jeho "podřízený" parťák John C. Reilly. Měla jsem pocit, že ač byl Wade rozporuplná postava, tak mezi ním a Gail to od začátku silně jiskřilo. Některé scény mezi nimi mi přivodily lehké mrazení (scéna u ohně, kdy Wade doslova "sexualizuje" Gail pohledem, či když se Gail za tmavé, deštivé noci koupe v lesním jezírku). Zkrátka mi to nedalo, no:) Scénář i dialogy kvalitní. Jen se mi příliš nepozdával konec. Přála jsem si, aby skončil obráceně. Krásná příroda. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mnohé filmy, pri ktorých sa prírodné živly zahrávajú s osudmi hlavných postáv už v dobe vzniku tohto filmu využívali efekty na skvalitnenie zážitku z nich. Tento film však využíva ozajstné prírodné lokácie s krásnou nespútanou divokou riekou, kde scény vo vode naozaj nabudzujú občas úzkosť a napätie. Mladý slizký Bacon bol naozaj šťastná voľba, Streepová zabudla herectvo zavesené doma v skrini a aj scenár bol v podstate len obyčajný thrillerový doplnok, ktorý bol prispôsobený okolnostiam prírodných dispozícií. 75%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, ale napínavý thriller. Povinnost pro všechny vodáky, budete koukat, co se dá všechno sjet! A já byl tak pyšnej na svou Jelení lávku v Krumlově... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným podobným thrillerům své doby si na nic nehraje a není ničím víc než je. Velmi dobrý komorní dobrodužný film, který nepostrádá napětí, zvraty či akci, přestože se odehrává téměř celý na vodě. Jinak samozřejmě skvělé výkony Meryl Streepové, perfektně záporného Kevina Bacona (skvěle ho namluvil Jiří Langmajer) a nejvíce mě asi překvapil David Strathairn v roli zpočátku maličko ňoumovitého manžela, který však postupem času dokáže jednat. Tenhle film je lepší, než jak je proklamován. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Průměrnému hodnocení se trošku divím. Sice to není ten typický devadesátkový biják, který by na plakátech zdobil pokoje filmových fandů, každopádně rozbouřené peřeje a pár solidních nápadů i při četných reprízách pořád baví. River Wild tak pro mě zůstává i díky netradičně obsazené Meryl Streep přesvědčivým, na nic si nehrajícím thrillerem, kterému dominují rovněž spolehlivě slizký Kevin Bacon, panenská příroda, zajímavé kulisy i zvraty a na zádi to jistí fenomenální Jerry Goldsmith. ()

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama