Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel přepychové pohřební služby Eric Prince zavraždí během jednoho pohřbu svou bývalou milenku, bulvární reportérku Verity Chandlerovou. Pomstychtivá žena totiž chtěla ve své nové reportáži prozradit, jak si Eric před sedmi lety nezákonně přivlastnil diamantový náhrdelník zesnulé hollywoodské herečky. Eric zpopelní Veritino tělo místo původně plánovaného nebožtíka. Na toho přijde řada později. V té době už zmizení Verity Chandlerové vyšetřuje poručík Columbo. A ten hned odhalí několik drobností, které tady nehrají… (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Colombovi sme zvycajne svedkami pripravenych vrazd, no v tomto pripade je to inak. Zavrazdena mohla polavit z vyhrazok a bola by to prezila. McGoohan je vzdy zaruka dobreho zaporaka. Posobi sebaisto, doveryhodne. Trochu mi len vadilo, ako sa porucik zrazu zacal lepit na Princa, akoby od zaciatku mal jasny ciel. Toto bolo trochu neuveritelne. Hlavny dokaz bol tiez pritiahnuty za vlasy, neviem ci by stacilo len tolko. Inak sa mi velmi pacila konfrontacia porucika s vrahom, islo o dostojne rozlucenie s najoblubenejsim zaporakom celeho serialu. ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patrick McGoohan naposledy na scéně jako herec. Já ty jeho díly mám docela rád, protože vždy hraje typově úplně jiného vraha, ale vždy zcela přesvědčivě. Stejně tak naprosto precizně zvládá režijní styl a umí udržet napětí. Jeho výkony navíc vždy podtrhává velmi kvalitní dabing, ale pokaždé je namluven jiným hercem. Tady to byl myslím František Něměc a i ten dokázal svou profeisonalitu. ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlomyslné zvěsti přinesly Verity Chandlerové velký problém... smrt je totiž pořádný problém. Ještě, že byl pan Prince schopný hned zařídit i kremaci. Jinak mám vždycky u shlédnutí tohoto dílu dost morbidní představu kratičkého snímku z kremační pece, ve kterém se Verity probere zrovna v okamžiku, kdy teplota začne prudce stoupat... V každém případě Columbo pomalu po krůčku, od fotky brány přes rtěnku dojde až k závěrečné scéně s kleštičkami na cukr. Je to opět jeden z těch hodně dobrých dílů seriálu. Hodně mě pobavila situace, v níž zazněla věta: „Takže jste radil paní Houstonové jak žít celou noc až do rána...“ Jak prosté zhodnocení situace, že to dva celou noc... no, vždyť víte... 5 hvězdiček - 100%, jak jinak... :-) ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columba mám velice rád. Ale tenhle díl mi přišel trošku slabší než ostatní. Nebylo tam až tolik podivínství Columba a tolik jsem se nenasmál a nepobavil jako obvykle. Zápletka byla skvělá jako vždy, ale celkově mě to bylo takové méně zábavné. Je to takových 70%. Každopádně pro mě jeden ze slabších dílů, ale i tak velice dobrý. Howgh! ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z problémů, které s Columbem mám, se jasně zračí v téhle epizodě. Columbo se vždycky neomylně nalepí na vraha a i to v případech jako tenhle, kdy vrah nemá žádný evidentní motiv (k tomu se propracovává až později) a od začátku na něj tlačí, jakoby už měl jasno. To už pomalu hraničí s nadpřirozenem, stejně jako fakt, že se neomylně zaměřuje na správné stopy, ovšem ty falešné okamžitě prokoukne (nastražený článek v počítači). Vrah je i tady precizní a výborně zahraný, ale tu Columbovu superneomylnou intuici (nebo jasnovidectví?) prostě nemá normální člověk šanci překonat. Finální usvědčení mi moc nesedlo, jednak degraduje postavu záporáka, navíc není právě moc průkazné, takže nechápu, proč to záporák hned vzdal. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Poté, co Verity Chandler (Rue McClanahan) při pohřbu políbí mrtvolu Chucka Houstona, zanechá na jeho tváři stopu rudé rtěnky. Zaměstnankyně krematoria tuto skvrnu odstraní. Těsně předtím mrtvola mrkne. (pjotri)
  • Catherine McGoohan (Rita) je skutečná dcera Patricka McGoohana (Eric Prince). (ČSFD)
  • Exteriér márnice byl natočen v Laury's Garden Garden Centre a Retail Shopu v Glendale. (Epistemolog)

Reklama

Reklama