Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Popis filmu je tak skvělý jako jeho počteníčko. Zajímaví postavy, děj, situace a s odstupem času i herci. Jenže je to ve skutečnosti poměrně nudná záležitost. Jak vypadá i začátek filmu slibně a postupně se představují postavy a děje se víc a víc zajímavého, tak to prostě ustane a nic. Když si znovu čtu, o čem film je, tak to na mě působí zase lákavě, přitom jsem film před chvílí dokoukal a vím, že kromě prvních dvaceti minut už ho nikdy víc neuvidím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Nikto spisovateľa nič neučí." Vyzeralo to na víkend ako každý iný. Gradyho Trippa ráno opustila manželka (zasa), dával si jointa a snažil sa dopísať román (momentálne stranu 2611). James Leer bol v každodennom náleve melancholickej depresie, rád sedel potme, ovládal svoje emócie a písal Pravdu. Gradyho editor, sexuálne nesústredený Terry Crabtree, prišiel na návštevu aj so svojou novou atraktívnou transvetitickou známosťou. Hannah Greenová bola Gradyho študentkou (ale mala prenajatú izbu v jeho dome a ráno sa po ňom prechádzala v nočnej košieľke)... a nakoniec to bol víkend, ktorý zmenil ich životy. ()

Reklama

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Nevinně, nenápadně a skoro nudně vyhlížející začátek. Netěšila jsem se na pana Douglese, kterýho jako herce i chlapa nemusím vidět. K filmu jsem se dostala kvůli/díky Robertu Downey Jr.(!) Ale to, co se po pár minutách rozjelo, jsem nečekala. Perfektní postavy, vyváženej příběh, komický situace a scény. Bavila jsem se, charakter postav Douglese a Maguirea si zamilovala a Roberta náležitě užila jako vždy. Ještě se k nim vrátím. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu, že někdo rozdává 5 hvězd a naprosto chápu i případné nízké hodnocení. Wonder Boys je tak divně zhulený film, který jakoby plul někde v podivném prostoru a nechal diváka, aby si s ním dělal co chce. Ve skutečnosti mám z filmu vlastně hrozně dobrý pocit, ale našel jsem v něm tolik podivných momentů, že ho nedokážu jednoduše přijmout. Ale navzdory těm 3 hvězdám bych vlastně každému Wonder Boys doporučil. Weird stuff. 6,5/10 ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s vychytaným scénářem a skvělými herci. Dobře jsem se bavila, ale na druhou stranu že by to byl nějaký zázrak, to bych neřekla. Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. ----"He said a few things that lead me to believe it was his car. " "Such as? "That's my car, motherfucker."---- ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Tobey Maguire hraje postavu spisovatele, jehož příjmení je Leer. „Leer“ znamená ve španělštině „číst“. (TaNya_)
  • Michael Douglas kvůli své postavě Gradyho přibral 12 kilogramů. Docílil toho pojídáním pizzy a pitím piva. (jenik71)
  • Jedným z dôvodov, prečo si mnohí mysleli, že prečo si film nedokázal nájsť divákov, bola veľmi nevýrazná marketingová kampaň. Pôvodným plagátom k filmu bol detailný záber na Michaela Douglasa, keď Grady Tripp vyzeral veľmi rozstrapatene, v L.A. Times tvrdili, že „vyzerá ako Elmer Fudd,“ (Pat.Ko)

Reklama

Reklama