Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

kajas 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazila úplnou náhodou a překvapilo mne, že jsem o něm navzdory skvělému hereckému obsazení nikdy dřív neslyšela. Douglasův pohodářský profesor mi byl velmi sympatický, troufnu si říct, že tato role patří mezi jeho vůbec nejlepší. Žádný jiný aspekt snímku jsem už ale tak skvělým neshledala.. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém formálně funguje všechno jak má, přesto se nedostal blíže k mému srdci. Douglasův lahůdkově zahraný huličský profesor Tripp je mi naprosto sympatickou postavou, stejně tak prostředí, ve kterém se odehrává, i to zakaboněné počasí příhodně koresponduje s Trippovými pocity, některé situace jsou občas vtipně absurdní, ale dějově jde pouze o průměrné dílo. Stejně, jako editor Crabtree na konci filmu "improvizuje", mi připadá, že stejně občas zaimprovizoval i scenárista tohoto filmu, aby své dítko učinil aspoň trošku zajímavějším. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo pri Batman Begins som si pochvaľoval vlastnú nestrannosť (Katie Holmes skrátka nemá šancu patriť medzi sympatické "herečky" Hollywoodu, mne napriek tomu doteraz neprekážala), tu sa mi to niekoľkokrát vrátilo... ta koza mi v podstatnej miere pokazila zážitok z celého filmu. Jej postava totiž tvorí oveľa dôležitejší element, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať a rovnako ako všetci v jej okolí, aj divák by sa do nej mal, aspoň platonicky, zamilovať. Mala by ním pohnúť jej bezprostredná krása, vnímavosť, mimoriadna inteligencia, vnútorná vyspelosť a to všetko by malo mať nechcený, mimovoľný nádych "lolitkovských" podtónov. Čo je však úloha pre herečku s patričným čarom osobnosti, nie tupo sa prechádzajúcu hviezdičku... Ale nenechajte sa odradiť, tento zároveň krutý aj láskavý príbeh z rodu "literárnych" za pozornosť stále stojí! Akurát mohol byť pri šťastnejšom obsadení spomínanej role ešte plnší, emočne pohnutejší. [70%] ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Wonder boys sú dokazom skvele zadaptovanej predlohy, režisérskeho umu, výborného herectva a dokonalého nadhľadu (umeleckého i životného). A zároveň toho, ako vedia Američania odignorovať to najlepšie, na čo sa možu vybrať do kina a oni proste nie a nie a nie (film kvoli nízkej návštevnosti stiahli po premiére z kín a opätovne nasadili pred "awards season"). Vtipné, absurdné, trpké, bizarné a v tom všetkom tak pravdivé. 5 X YES ! ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem do čeho jdu, protože jsem si přečetl jen místní komentáře. Ale rychle jsem poznal, že jde o adaptaci moderní románové předlohy se zřetelně autobiografickými prvky. Je to ten druh filmu, na kterém si pochutnají především diváci, kteří umějí číst knihy. I když se musím přiznat, že jsem od Chabona dosud nic nečetl (jsou nějaké překlady do češtiny?), je zřejmé, že pověst nelhala, je to určitě znamenitý spisovatel. --- O čem to je? To se, jak už to tak s dobrou literaturou nezřídka bývá, obtížně popisuje tak, aby to zaujalo. Je to o pár dnech spisovatele v životní a tvůrčí krizi. Nic moc, řeknete si, jenže v tom je právě ten kumšt, dobře a poutavě něco napsat, když nepřiletí ufoni, superhero nepostřílí davy nepřátel, bez sexu, smrtelných neštěstí, automobilových honiček, gangsterů a podobných kravin. Režiséři jako Iňárritu nebo Nolan by si na takové látce určitě vylámali zuby. --- Ne tak Curtis s Douglasem. Odvážný počin, však také obchodně skončil v mínusu. Ale buďme vděční za takový skvělý film, který, právě jako dobrá kniha, se dá užít opakovaně a s neslábnoucím požitkem. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Michael Douglas kvůli své postavě Gradyho přibral 12 kilogramů. Docílil toho pojídáním pizzy a pitím piva. (jenik71)
  • Snímek byl natáčen v Pittsburghu v Pennsylvanii, konkrétně na Carnegie Mellon University, Chatham University, Shady Side akademii a dalších pennsylvánských lokalitách, jako je Beaver, Rochester a Rostraver Township. (BLANIK.)

Reklama

Reklama