Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se do komedie dostanou prvky dramatu, působí to nepatřičně. Když se do dramatu začne míchat komedie, říká se tomu život.. Neobyčejná obyčejnost, následování svého vnitřního hlasu do neznámých končin, vzácná upřímnost na papíře ve světě plném lží a život jako ten nejplodnější autor. To je Douglasův Volný pád, který však má tentokrát tu výhodu, že jde zastavit.. Nic proti Hansonovi, ale tohle mohlo být o pár let později dokonalé téma pro Jasona Reitmana.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení, výborné téma a hlavně ta afmosféra! :) :) Tenhle film vidělo méně lidí, než by mělo :) Je to krásný film o tom, jak lidé tápají ve svém životě a profesor Tripp je jedním z "netypických" členů učitelského sboru, který zrovna prožívá "hluché" období plné hlasů z okolí :) :) Nejvíc se mi ale líbila postava Tobeyho Maguira, jelikož měla silný potenciál a jak tam tak tiše stál v té zahradě s tou "maketou" tak to mě dostalo nejvíc :) Jo a dům Trippa bych také chtěla, jen to počasí bylo nic moc :) :) ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přes opravdu skvělé obsazení neskutečně nudný a pomalý film.Možná,že pro diváky,jimž byla postava Tobey Maguira blízka,tim se tento snímek určitě líbil.Ano,ti mohou Skvělé chlapi vyzvednout.Já viděl ale jen bloumajícího Michaela Douglase,který rozjímá a rozjíma,sem tam se mu přihodí něco veselého,pak něco smutného,občas se to proloží něčím neobvyklím,až nakonec dojde svého klidného stáří,ale ve skutečnosti kde nic,tu nic.O to je víc škoda Roberta Downeyho Jr.,který se tu sice mihne jen párkrát,ale každým svým výstupem tu zašedlou nudu naprosto rozjasní a zpestří o 100%.Skvělí chlapi není filmem pro každého,mě nezaujal vůbec a prostě jsem asi naprosto nepochopil,co jsem v něm měl vlastně hledat. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém formálně funguje všechno jak má, přesto se nedostal blíže k mému srdci. Douglasův lahůdkově zahraný huličský profesor Tripp je mi naprosto sympatickou postavou, stejně tak prostředí, ve kterém se odehrává, i to zakaboněné počasí příhodně koresponduje s Trippovými pocity, některé situace jsou občas vtipně absurdní, ale dějově jde pouze o průměrné dílo. Stejně, jako editor Crabtree na konci filmu "improvizuje", mi připadá, že stejně občas zaimprovizoval i scenárista tohoto filmu, aby své dítko učinil aspoň trošku zajímavějším. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Wonder Boys mi v mnohém přípomínali High Fidelity (jen místo hudby ze zde řešily knihy) a i velmi podobně na mě i jako film působili. Některé momentky jsou sice super, ale scénář na mě působil jako nedokončený slepenec. Douglas je také super, ostatní herci mě ale také moc neoslovili. A beru za úspěch, že mi nevadila Katie Holmes. :) Takové 2,5*, při kterých je mi opravdu líto, že u mě film nezabodoval jako u mých čsfd kolegů. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Jedným z dôvodov, prečo si mnohí mysleli, že prečo si film nedokázal nájsť divákov, bola veľmi nevýrazná marketingová kampaň. Pôvodným plagátom k filmu bol detailný záber na Michaela Douglasa, keď Grady Tripp vyzeral veľmi rozstrapatene, v L.A. Times tvrdili, že „vyzerá ako Elmer Fudd,“ (Pat.Ko)

Reklama

Reklama