Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sympatický Douglas, toporný Maguire, rozkošná Holmes a tradičný Downey Jr. v klasickej do seba zahľadenej spisovateľskej reflexii, ktorá je až príliš postavená na nelogických (prečo hneď nevrátil tú bundu) a samoúčelných (scéna s knihou a autom) zvratoch. Inak fajn atmosféra daždivej zimy a skvelý Bob Dylan. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Postava Gradyho Trippa, magnetu na všechny možné spisovatelské nešvary, mi udělala obrovskou radost, která byla buďto dočista iracionální, nebo spočívala v zahlédnutí sebe samého za pár desítek let. Že bych měl být naopak zděšen? Copak je vrcholem všeho nepřípustného v permanentím rauši setrvávající ležérní zestárlý hipík, grafomansky datlující své opus magnum, které nejspíš nikdy nevydá? Řekněme, že si svůj život nespočítal nejlépe, matematika zjevně ani neaspiruje být jeho silnou stránkou, ale ne všechny průsery, s nimiž bude během jednoho víkendu konfrontován, způsobil vlastní (ne)činností. Kombinace podivného studenta, podivuhodné studentky, mrtvého psa, kabátku po Marilyn Monroe, homosexuálně (dez)orientovaného editora a agresivního snědého trpaslíka nakonec nemusí znamenat definitivní konec, nýbrž právě naopak nový začátek. Skvělí herci, vymazlené hlášky, slabší režie – mým úhlem pohledu úspěšné vyvrácení rozšířené domněnky, že spisovatelé jsou vesměs nafoukaní narcisové, zábavní méně než pohřební průvod. Asi už bych měl konečně začít s tou trávou a chlastem. 85% Zajímavé komentáře: kleopatra, tron, mm13, Bilky, marvan ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Kultovní "hrdinové" tohoto snímku jsou asi stejní týpci k pohledání jako bezvadná kuželkářská trojka z Big Lebowskiho. Ani Wonder Boys tak nemají žádný napínavý děj, ale o to ani nejde. Jde jen o jednu absurdní životní epizodku, ve které se seběhne všechno zlé i dobré dohromady (toho zlého podstatně víc) a nezapomenutelný profesor Tripp (v podání skvělého Douglase), se tím vším elegalantně prohulí až k happyendu. A občas nás všechny se svými kumpány ("notorický" lhář a "notorický" homosexuál) zatraceně upřímně rozesměje. Věřím tomu, že se všichni u natáčení dobře bavili a kousek té zábavy se jim podařilo dostat i skrze kameru k divákům. Tři a půl. [září 2006] ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Počas jeho sledovania som si pripadal ako ten slepý pitbul. Tiež mi chýbal nejaký receptor na to, aby ma zaujal. Iste, boli tam dobrí herci, aj nejaký dejový posun, niektorí oceňujú skvelú réžiu, čo ja nedokážem posúdiť, ale dialógy mi pripadali iba ako také prázdne tláchanie. Nenaštval som sa pri jeho sledovaní, ani som pri ňom nezaspal, ale o týždeň už nebudem vedieť, či som ho videl alebo nie. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Popis filmu je tak skvělý jako jeho počteníčko. Zajímaví postavy, děj, situace a s odstupem času i herci. Jenže je to ve skutečnosti poměrně nudná záležitost. Jak vypadá i začátek filmu slibně a postupně se představují postavy a děje se víc a víc zajímavého, tak to prostě ustane a nic. Když si znovu čtu, o čem film je, tak to na mě působí zase lákavě, přitom jsem film před chvílí dokoukal a vím, že kromě prvních dvaceti minut už ho nikdy víc neuvidím. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Curtis Hanson byl dlouholetým fanouškem Boba Dylana. Když jej oslovil, aby nahrál píseň pro jeho nový film, Dylan souhlasil a „Things Have Changed“ mu následně vyneslo sošku Oscara. (TaNya_)
  • Mnoho scén filmu sa natáčalo na univerzite Carnegie Mellon v Pittsburghu. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama