Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Wonder boys sú dokazom skvele zadaptovanej predlohy, režisérskeho umu, výborného herectva a dokonalého nadhľadu (umeleckého i životného). A zároveň toho, ako vedia Američania odignorovať to najlepšie, na čo sa možu vybrať do kina a oni proste nie a nie a nie (film kvoli nízkej návštevnosti stiahli po premiére z kín a opätovne nasadili pred "awards season"). Vtipné, absurdné, trpké, bizarné a v tom všetkom tak pravdivé. 5 X YES ! ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Zmatené a příjemné. Dva dny plné chaosu, trávy, chlastu, zabitého psa, Marilyn Monroe, ale hlavně lásky a vlastně i smyslu života. Všichni zúčastnění si film očividně užívali, protože z filmu je to cítit na sto honů a s pomocí skvělé Dylanovi hudby si vás úplně podmaní. 5 hvězd tomu nedám, protože jsem z toho filmu strašně zmatený a nevím jak se vlastně o něm dobře vyjádřit. Je prostě nadprůměrně dobrý a moc mě bavil, zkuste ho taky! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Wonder Boys dáva priestor presne vybraným hercom, ktorí sa mu odvďačujú viac než presvedčivými výkonmi. Pozoruhodnú kreáciu odvádza predovšetkým Michael Douglas v atypickej úlohe hanblivého intelektuála v nepretržitom marihuanovom opojení. Režisér Curtis Hanson sa rozumne spoľahol na kvality románovej predlohy i scenára a vsadil na vynikajúce herecké obsadenie, v ktorom dominuje vo svojej ďalšej životnej úlohe Michael Douglas ako večne "zhúlený" pedagóg. Snímka sa vyznačuje inteligentným, hocikedy trochu čiernym humorom a dôvtipným vŕšením aj riešením drobných zápletiek. Bežný komediálny film. Obsahuje vedľa skvelých hereckých výkonov, presne dávkovanú horkosť a iróniu. Kto chce, pochopí. Nejde ani tak o jednotlivé postavy, ich dialógy. V podtextu filme dýcha životný nepokoj. Milé, nie smiešne. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení, výborné téma a hlavně ta afmosféra! :) :) Tenhle film vidělo méně lidí, než by mělo :) Je to krásný film o tom, jak lidé tápají ve svém životě a profesor Tripp je jedním z "netypických" členů učitelského sboru, který zrovna prožívá "hluché" období plné hlasů z okolí :) :) Nejvíc se mi ale líbila postava Tobeyho Maguira, jelikož měla silný potenciál a jak tam tak tiše stál v té zahradě s tou "maketou" tak to mě dostalo nejvíc :) Jo a dům Trippa bych také chtěla, jen to počasí bylo nic moc :) :) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Pokud nejsme spokojeni sami se sebou a se svým životem, a ani se příliš nesnažíme hledat naší cestu a cíl, ke kterému budeme směrovat, tak potom musí přijít bláznivý víkend, který zatřese s naším životem. Víkend, který nás přivede na samou hranici psychických i fyzických sil. Víkend, který zatratí veškeré současné priority, donutí nás přestat utíkat a schovávat se a přivede jedince konečně k rozhodnutí a činu. Často až absurdní a bizarní zážitky nás přivedou zpět do života, donutí chopit se vedení svého života do vlastních rukou a směřovat k osobnímu štěstí. Hlavní postavou je spisovatel a univerzitní profesor Grady Tripp (dobrý Michael Douglas), jehož svět se během tří dní zatřese v samotných základech veškerého bytí a změní mu veškeré priority. Bizarnost postav kolem něj a bláznivá jízda na horské dráze mu vezme všechno zažité a nabídne mu novou naději, nezatíženou žádným stínem minulosti. Z dalších postav: nejnadanější student a talentovaný pisatel s trudnomyslnou duší James Leer (zajímavý Tobey Maguire), rektorka univerzity s náročnou volbou k rozhodnutí Dean Sara Gaskell (Frances McDormand), newyorský editor s homosexuální nevybitou energií Terry Crabtree (dobrý Robert Downey Jr.), snaživá studentka a Trippova obdivovatelka Hannah Green (Katie Holmes), namyšlený spisovatel Quentin 'Q' Morewood (Rip Torn), vzteklý trpaslík domáhající se svého majetku Vernon Hardapple (Richard Knox), těhotná barmanka a trpaslíkova přítelkyně Oola (Jane Adams), a transvestita Antonia 'Tony' Sloviak (Michael Cavadias). Nechybí napětí, dramatické situace, vtipný nadhled, těžké střety s realitou. Žádný župánek bohužel nemám. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Mnoho scén filmu sa natáčalo na univerzite Carnegie Mellon v Pittsburghu. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama