Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se do komedie dostanou prvky dramatu, působí to nepatřičně. Když se do dramatu začne míchat komedie, říká se tomu život.. Neobyčejná obyčejnost, následování svého vnitřního hlasu do neznámých končin, vzácná upřímnost na papíře ve světě plném lží a život jako ten nejplodnější autor. To je Douglasův Volný pád, který však má tentokrát tu výhodu, že jde zastavit.. Nic proti Hansonovi, ale tohle mohlo být o pár let později dokonalé téma pro Jasona Reitmana.. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Tento film je nenápadný, čo je veľká škoda, pretože ide skutočne o veľmi dobrú záležitosť. Už len kombinácia dráma/komédia hovorí o tom, že niekedy je ťažké rozhodnúť sa, či sa budete smiať alebo plakať. Zďaleka suverénne najlepším prvkom je Michael Douglas, ktorý dokáže vyzerať veľmi šupácky, až by mu človek najradšej dal päťkorunu do klobúka. Maguire štandardný, Frances McDormand je klasika a Katie tu je len epizódka. Jo a zabudol som na prihriateho Downeyho, čo dohromady dáva pomerne svojskú skupinu ľudí a trochu bizarný príbeh o spisovateľoch. Nezabúdam ani na výborný hudobný podmaz (pesničky) = ďalšia Hansonová klasika. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení (především můj actor number one Robert Downey Jr.) naznačovalo, že se bude jednat o zajímavou podívanou. Čekal sem, že nepůjde o nic převratnýho a že se celý film jen tak prokecá, ale taky sem čekal, že to bude mít mnohem silnější a chytlavější příběh. Film jsem sice dokoukal, nevytuhnul sem, ale už zítra nebudu vědět o čem že to vlastně bylo, což je škoda. Jo i když si vlastně budu pamatovat věčně zhuleného Douglase (spisovatele), který ne a ne dokončit svojí další knihu. Zjistil sem, že mi fakt vadí herečka McDormand a herec (spiderman) Maguire. Ten když je v nějakým filmu, tak ten film jde automaticky o * dolů. Na to že má být film komedie, tak sem se ani jednou (což je fakt blbý) nezasmál. Takže tohle taky nic. Není mi jasný, jak mohl tenhle rejža natočit dokonale L. A. Confidential, to mi zůstává záhadou. Tohle už nikdy neuvidím a nebude mě to vůbec mrzet. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem si nejednou vzpomněla na Douglasova neurotika z Volného pádu a na to, kolikrát by mu musely cáknout nervy, kdyby se mu během několika málo dní stalo tolik nepravděpodobných situací jako spisovateli Trippovi - splachovacímu stárnoucímu chlápkovi, který si zahulí a všechny útrapy přijímá, jakoby to byly ty nejběžnější věci - zde. Michael Douglas mi snad v žádném jiném filmu nebyl sympatičtější a vůbec výběr i ostatních herců byl velmi šťastný. Parádní režie, díky níž je film zároveň dramatem i komedií, zároveň prostý i bohatý - životem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Obdivujem umenie, v ktorom dokáže scenárista nechutne vážnu situáciu odľahčiť komickou scénkou, na ktorej sa nedá nezasmiať a pritom stále zachováva pôvodnú vážnosť. A takých situácií je tu požehnane. Film plynie neskutočne pohodovo rýchlo, až tak, že som pri konci chcel ešte prídavok v podaní pár minút tohto malého hereckého zázraku. 80%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu nepadne název románu, který Grady Tripp (Michael Douglas) píše. V předloze Michaela Chabona se Gradyho nedokončený román nazývá právě „Wonder Boys“ (ve vydání v českém překladu jako „Zázrační hoši“). (Mr. Lobo)
  • Film se celý natáčel chronologicky. (TaNya_)
  • Michael Douglas kvůli své postavě Gradyho přibral 12 kilogramů. Docílil toho pojídáním pizzy a pitím piva. (jenik71)

Reklama

Reklama