Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Hopper 

všechny recenze uživatele

Tento film je nenápadný, čo je veľká škoda, pretože ide skutočne o veľmi dobrú záležitosť. Už len kombinácia dráma/komédia hovorí o tom, že niekedy je ťažké rozhodnúť sa, či sa budete smiať alebo plakať. Zďaleka suverénne najlepším prvkom je Michael Douglas, ktorý dokáže vyzerať veľmi šupácky, až by mu človek najradšej dal päťkorunu do klobúka. Maguire štandardný, Frances McDormand je klasika a Katie tu je len epizódka. Jo a zabudol som na prihriateho Downeyho, čo dohromady dáva pomerne svojskú skupinu ľudí a trochu bizarný príbeh o spisovateľoch. Nezabúdam ani na výborný hudobný podmaz (pesničky) = ďalšia Hansonová klasika. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Lidsky upřímná reciprocita ve vztahu student - učitel tady funguje bezchybně. Stejně jako kompaktní duo Douglas a Maguire. Nebyl by život jednodušším, a i o něco krásnější místem, kdybychom všichni měli učitele, kteří jsou ochotni nejenom učit, ale i upřímně naslouchat. Již staří antičtí filosofové věděli, že ke vzájemnému intelektuálnímu a kulturnímu obohacení jsou vždy potřeba minimálně dva. P.S. Toho psa mi bylo skutečně líto :) ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Postava Gradyho Trippa, magnetu na všechny možné spisovatelské nešvary, mi udělala obrovskou radost, která byla buďto dočista iracionální, nebo spočívala v zahlédnutí sebe samého za pár desítek let. Že bych měl být naopak zděšen? Copak je vrcholem všeho nepřípustného v permanentím rauši setrvávající ležérní zestárlý hipík, grafomansky datlující své opus magnum, které nejspíš nikdy nevydá? Řekněme, že si svůj život nespočítal nejlépe, matematika zjevně ani neaspiruje být jeho silnou stránkou, ale ne všechny průsery, s nimiž bude během jednoho víkendu konfrontován, způsobil vlastní (ne)činností. Kombinace podivného studenta, podivuhodné studentky, mrtvého psa, kabátku po Marilyn Monroe, homosexuálně (dez)orientovaného editora a agresivního snědého trpaslíka nakonec nemusí znamenat definitivní konec, nýbrž právě naopak nový začátek. Skvělí herci, vymazlené hlášky, slabší režie – mým úhlem pohledu úspěšné vyvrácení rozšířené domněnky, že spisovatelé jsou vesměs nafoukaní narcisové, zábavní méně než pohřební průvod. Asi už bych měl konečně začít s tou trávou a chlastem. 85% Zajímavé komentáře: kleopatra, tron, mm13, Bilky, marvan ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem do čeho jdu, protože jsem si přečetl jen místní komentáře. Ale rychle jsem poznal, že jde o adaptaci moderní románové předlohy se zřetelně autobiografickými prvky. Je to ten druh filmu, na kterém si pochutnají především diváci, kteří umějí číst knihy. I když se musím přiznat, že jsem od Chabona dosud nic nečetl (jsou nějaké překlady do češtiny?), je zřejmé, že pověst nelhala, je to určitě znamenitý spisovatel. --- O čem to je? To se, jak už to tak s dobrou literaturou nezřídka bývá, obtížně popisuje tak, aby to zaujalo. Je to o pár dnech spisovatele v životní a tvůrčí krizi. Nic moc, řeknete si, jenže v tom je právě ten kumšt, dobře a poutavě něco napsat, když nepřiletí ufoni, superhero nepostřílí davy nepřátel, bez sexu, smrtelných neštěstí, automobilových honiček, gangsterů a podobných kravin. Režiséři jako Iňárritu nebo Nolan by si na takové látce určitě vylámali zuby. --- Ne tak Curtis s Douglasem. Odvážný počin, však také obchodně skončil v mínusu. Ale buďme vděční za takový skvělý film, který, právě jako dobrá kniha, se dá užít opakovaně a s neslábnoucím požitkem. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Zmatené a příjemné. Dva dny plné chaosu, trávy, chlastu, zabitého psa, Marilyn Monroe, ale hlavně lásky a vlastně i smyslu života. Všichni zúčastnění si film očividně užívali, protože z filmu je to cítit na sto honů a s pomocí skvělé Dylanovi hudby si vás úplně podmaní. 5 hvězd tomu nedám, protože jsem z toho filmu strašně zmatený a nevím jak se vlastně o něm dobře vyjádřit. Je prostě nadprůměrně dobrý a moc mě bavil, zkuste ho taky! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Scéna, ve které se Grady (Michael Douglas) vrací domů spolu s Crabtreem (Robert Downey Jr.) a Jamesem (Tobey Maguire) byly natočena „na míru“ písničce Boba Dylana. (camper)
  • Jedným z dôvodov, prečo si mnohí mysleli, že prečo si film nedokázal nájsť divákov, bola veľmi nevýrazná marketingová kampaň. Pôvodným plagátom k filmu bol detailný záber na Michaela Douglasa, keď Grady Tripp vyzeral veľmi rozstrapatene, v L.A. Times tvrdili, že „vyzerá ako Elmer Fudd,“ (Pat.Ko)
  • Tobey Maguire hraje postavu spisovatele, jehož příjmení je Leer. „Leer“ znamená ve španělštině „číst“. (TaNya_)

Reklama

Reklama