Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

chef 

všechny recenze uživatele

Pohodovy filmik s pohodovym Douglasom, ktory nam dozrel do veku kedy si moze dovolit hrat takychto pohodakov uz len kvoli svojej charizme. A ked to doplni aj svojim hereckym umenim a dokoreni ho Meguire vznika nam dielko, plne malickych odkazov pre zivot, hodiace sa na prijemny vecer pri telke s kolacikmi, cajom a niekym blizkym :) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mám velmi ráda typy filmů, jako jsou Wonder Boys. Vypravěč, který nás s ironickým nadhledem seznamuje se všemi postavami, okolnostmi daných situací a vlastními zážitky a dojmy. Excelentní scénář. Bizarní postavy a situace. Spider-Man společně v jednom loži s Tony Starkem. Jedno z mála mých splněných "dirty boy/boy movie pleasures." Skvělí chlapi zcela uspokojili mé představy:) ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem si nejednou vzpomněla na Douglasova neurotika z Volného pádu a na to, kolikrát by mu musely cáknout nervy, kdyby se mu během několika málo dní stalo tolik nepravděpodobných situací jako spisovateli Trippovi - splachovacímu stárnoucímu chlápkovi, který si zahulí a všechny útrapy přijímá, jakoby to byly ty nejběžnější věci - zde. Michael Douglas mi snad v žádném jiném filmu nebyl sympatičtější a vůbec výběr i ostatních herců byl velmi šťastný. Parádní režie, díky níž je film zároveň dramatem i komedií, zároveň prostý i bohatý - životem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Obdivujem umenie, v ktorom dokáže scenárista nechutne vážnu situáciu odľahčiť komickou scénkou, na ktorej sa nedá nezasmiať a pritom stále zachováva pôvodnú vážnosť. A takých situácií je tu požehnane. Film plynie neskutočne pohodovo rýchlo, až tak, že som pri konci chcel ešte prídavok v podaní pár minút tohto malého hereckého zázraku. 80%. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vás naplní láskou k životu a tým, ako ľahko sa dokážu zmeniť veci v živote behom jedného jediného víkendu. Ja pravdupovediac som sa našiel v tom filme, lebo tiež som taká osoba, ktorá nerada robí vážne rozhodnutia v živote ako Michael Douglas a mnohé veci mi jednoducho prekĺznu pomedzi prsty. Fakt mám o čom rozmýšľať. A tak ako Tobey Maguire tiež veľmi nenadväzujem kontakty s inými a som taký samotár. Ale bez tej trávy a alkoholu :) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Tobey Maguire hraje postavu spisovatele, jehož příjmení je Leer. „Leer“ znamená ve španělštině „číst“. (TaNya_)
  • Jedným z dôvodov, prečo si mnohí mysleli, že prečo si film nedokázal nájsť divákov, bola veľmi nevýrazná marketingová kampaň. Pôvodným plagátom k filmu bol detailný záber na Michaela Douglasa, keď Grady Tripp vyzeral veľmi rozstrapatene, v L.A. Times tvrdili, že „vyzerá ako Elmer Fudd,“ (Pat.Ko)

Reklama

Reklama