Reklama

Reklama

Deng yi ge ren ka fei

  • Tchaj-wan 等一個人咖啡 (více)

Obsahy(1)

Mezi studenty univerzity, na níž právě nastoupila i krásná Lee S'-jing (Vivian Sung), koluje hned několik legend. Ty se točí především okolo jistého mladého muže jménem A-Tchuo (Bruce Lu-Si Bu), který se prý kampusem prohání na kolečkových bruslích, v dámských bikinách a přitom za sebou vleče na vodítku místo psa hlávku zelí. Je to blázen, úchyl a nebo má jeho podivné chování nějakou faktickou příčinu? V rámci svého zájmového kroužku má Lee S'-jing za úkol do konce semestru napsat román a ony legendy kolem A-Tchuoa jí jsou předloženy jako inspirace. Jenže jak to tak chodí, s prváky se nikdo nemazlí, a tak je i Lee S'-jing jednoho dne nařízeno, aby pomohla s úklidem zbytečných krámů po předchozích čtvrťácích. Během této činnosti dívka narazí na jistý sešit plný kreseb a poznámek o kávě a její přípravě. A protože ji obsah naprosto pohltí, nějak se jí podaří vběhnout při četbě pod autobus. Naštěstí se jí nic nestane. I ten jeden okamžik však postačí k tomu, aby se Lee S'-jing na první pohled zamilovala. Jenže kdo je ten okouzlující mladík, který jí pomohl na nohy a který se každý den schází s jinou dívkou? Při jeho sledování zavedou kroky Lee S'-jing do nedaleké kavárny jménem Café. Wainting. Love. Ta je známá především tím, že v ní pracuje barmanka jménem A-pu-s', která dokáže na přání zákazníka připravit z kávy jakýkoliv nápoj na míru. Jenže jak to tak chodí, o náhody není nikdy nouze. Kromě toho, že se zamiluje a dostane novou práci, pozná konečně Lee S'-jing i reálného A-Tchuoa – v bikinách, na kolečkových bruslích a s hlávkou zelí v těsném závěsu. (EMIA)

(více)

Recenze (22)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Od cias Moment to Remember som pre seba marne hladal nieco, co by ma tak romanticky a navyse aj komedialne pohladilo .... You are the apple of my eye bol chutny predkrm k tejto kave, alebo podobne ako jedna zenska postava vo filme - toto bol presne ten moj salok kavy! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Fantazii se tady meze nekladou, takže od naprosto bláznivých, absurdních situací se dostaneme jak mávnutím proutku do romantické roviny, která vás odrovná skoro stejně. Hraje tam výborná muzika a na Café.Waiting.Love musí mít jedinec náladu, protože rozhodně nic normálního nečekejte. Je to něco mezi Picassem, Dalim a Pilcherovou, Austenovou.............. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantika z Taiwanu, ale treba si k nej nájsť cestu. Dlhý čas som sa nevedel zbaviť pomerne rozporuplných pocitov, keďže viacero stránok mi výborne sadlo, ako veľmi sympatická hlavná hrdinka, perfektný vizuál, ktorý je skutočne okulahodiaci a viacero línií, z ktorých bolo cítiť potenciál, ale zároveň sa tu nájde aj niekoľko skôr rušivých prvkov. Hlavne je tu zbytočne moc humoru, pričom väčšina z neho ma aj tak nebavila, aj keď zase scéna so snahou pobozkať dievča z druhej polovice nemala chybu a tiež to nemuselo byť až tak absurdné, pri takom štandardnom civilnejšom prevedení by sa mi to páčilo viac. Ale aj tak sa mi na to vďaka spomínaným kladom pozeralo dobre a v druhej polovici, keď humor trochu ustúpi romantike sa to ešte o niečo vylepší. Inak film tvoria tri prepojené dejové línie, tá hlavná s dievčaťom a dvomi mladíkmi je bez väčších problémov, pričom v druhej polovici prinesie aj úplne nečakaný a výborný zvrat, ktorý tomu dodá nový náboj a dosť ma bavilo aj všetko súvisiace s kaviarňou a postavou baristky, len škoda, že práve tá nemá viac priestoru, ten jej seriózny prístup bol sympatickým protikladom celkovému absurdnému prevedeniu filmu. A línia so samozvaným gangsterom ma už ani moc nezaujímala, ale aspoň nenudí. Po stránke obsadenia to jedine chcelo charizmatickejšie mužské postavy, ktorým by sa dalo aj fandiť, tu ma nikto výraznejšie nezaujal, ale zase ženské zloženie je dostatočne kvalitné a práve tie to celé ťahajú. Takže po niekoľkých úpravách to mohla skvelá žánrovka, ale aj takto sa mi to páčilo a s radosťou si to ešte niekedy pozriem. 75% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Oscilácia medzi dokonalou filmárčinou a momentami kedy by som si najradšej chrstol vriacu kávu do očí. A to vizuálne, príbehovo aj počtom WTF momentov. Záver nie že tlačí na pilu, ale bere motorovku z Dooma a reže jak besný (a stihne pri tom ešte jeden twistík). A človek reve. Nemá na výber. Ak keď to tak podľa hodnotenie nevyzerá, tak toto je všetko len nie priemerný film. Asi v rámci filmovej očisty odporúčam každému. 70% ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Café. Waiting. Love Včera v noci sem hledal nějakou lepší romantiku k usnutí a při šukání po profilech obvyklých podezřelých jsem u Adriana našel pětihvězdičkové doporučení neznámého Tchaj-wanský fláku Deng yi ge ren ka fei aneb Café. Waiting. Love. Byl to clash of the worlds. Jako asijská tabula rasa kdysi vrnící blahem u My Sassy Girl sem si rovnou ukousl docela velký sousto. Ten film se člověka velmi dlouho snaží odradit všemi možnými prostředky. Popisek drama/romantický rozhodně neplatí. Je to hlavně komedie s rovnoměrně rozmístěnými kapsami romance. Když vydržíte první půl hodinu, tak už to dáte. Film začíná dramatickým pohledem na obří hovno a diskuzí zúčastněných o tom, jestli není koňské. Jop. Pokračuje šílenou spolubydlící hlavní hrdinky, která si skoro po každým slově vezme cihlu a aby se naučila karatem tak se s ní mlátí do hlavy. Do rovnice si přidejme mnoho dalších idiotských "vtípků", které vám chvílemi budou asociovat dno, nicméně fajnšmekři Asijské (Tchaj-wanské) kinematografie vám jistě řeknou, že to patří k té kultuře a je třeba to přejít. To jsem také udělal a díky tomu ten film vyhrál. Někde v polovině se totiž vše změní a jako mávnutím kouzelného proutku začnou přebývat ty vzácné a tak exotické kapsy romantiky po asijsku. Já říkám wow. Ten styl sem fakticky neznal a chvílema sem byl docela naměko. Počínaje tajemnou a k sežrání přesvědčivě smutnou majitelkou kavárny, pokračujíc lesbickou barmankou s krátkými vlasy a cílem stvořit "TO" idéální kafe, konče hlavní hrdinkou, u které už musím (mírně platonicky) říct, že má prostě úžasný "čumáček" a večer budu googlit, v čem ještě hraje. Povedená pointa na závěr také pomohla. Zkuste to. Někdo. Člověku se mnohem lépe vzpomíná na to dobré. Tady to chvílema bylo fakt k nevydržení, jenže o chvíli později se člověk najednou kochal příběhem s poetikou, kterou nikdy nikde neviděl a mrazení z pohledu majitelky kavárny mě bude ještě nějakej ten pátek provázet. 8/10 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Naprosto ulítlá komedie ze školního prostředí, kde se misí trochu hrubší humor, ale zároveň také magický neorealismus. Siying jako členka literárního klubu hledá inspiracim A-Tuo, ostuda školy, který chodí divně oblečen a ještě divnějši se chová je ideální materiál. Zpočátku si říkáte generická školní, nostalgická romance, jenže příběh se rozvine nečekaným směrem, ty postavy nejsou pouze ulítlé, ale taky milé. Některé fórky jsou neskutečná palba, je to krásně pábitelské, skoro až surreálné. Perfektní příběh, fórky, velice schopné obsazení, film si s vámi hraje, ale trpělivost se vyplácí a vydoluje velké emoce, jedna z nejoriginálnějších školních romancí minulé dekády. Mimochodem Marcus Chang a Vivian Sung se tady poprvé setkali ve filmu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Opäť tu máme skvelú romatnickú komédiu od našich ázijských susedov, tentokrát z Tchaj-wanu. A hoci sú niektoré veci trošku absurdné, človeku to nevadí a baví sa na tom. Vivian Sung je opäť príjemná, hoci keby si vybrať, tak v Our Times mi sedela o niečo viac. Hoci na druhú stranu si povedzme úprimne, hrá tam v podstate tú istú rolu, čo tu. Možno v tom mohlo byť menej grilovaných párkov a tofu pudinku a iných "over the top" momentov, ktoré má sice pobavili a fungovali v rámci komédie, no v rámci romantiky a drámy mi to trošku rušili. "Our Times" bol v tomto smere trošku serióznejší a preto to pre mňa asi fungovalo lepšie. Napriek tomu ale romanca funguje, chémia je dobrá, film je príjemný, má pár skutočne krásnych momentiek a ako celok zanechá v človeku po dopozeraní dobrý pocit. Takže odporúčam? Určite. Myslím si, že ako fanúšikovia romantických komédií si prídete na svoje a nájdete v tom dobré momentky, ktoré vám utkvejú v pamäti. Na príjemnú náladu filmu určite bude fungovať. Čeknite si ho a zhodnoťte sami. Hodnotenie: B+ ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Párky v sojovém pudingu :). ■ Měl jsem problém ztotožnit se s hlavní dvojicí (tenhle typ kluků se mi nelíbí) a bylo to nějaké divné (přestože velmi kvalitně vyrobené). Pak se to trochu změnilo, uvědomoval jsem si hravost, cool lesbickou baristu, líbil se mi Bratr Bao. Když došlo k odhalení pointy, řekl jsem si, že tři hvězdičky jsou málo (přestože s mými emocemi film vůbec nic neudělal). Zpětně souhlasím s TedGeorgem, který na adresu hlavní hrdinky uvádí, že má "úžasný čumáček". Možná, že jestli někdy uvidím poprvé, bude mě bavit ještě trochu víc. ■ "Zbláznila se." ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=s7ioka0xNKk ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Giddens Ko spravil moje obľúbené You are the apple of my Eye. Tentoraz sa scenáristicky podpísal pod túto zvláštno divnú podivnosť s veľkým srdcom. Príbehy skupinky podivínov v jednej kaviarni a ich osudy sú plné ľahkého a absurdného humoru a nejakých tých skutočných pocitových vyjadrení. Aj napriek značne preexponovanému príbehu, kde figuruje mladík v bikinách s kapustou na vodítku, anjeli a gang filmárov a zároveň sudcov a kuchárov, je film podaný s veľkým jemnocitom a s dôrazom na každú zložku. Nikdy to nespadne do absurdity a nikdy to nevydiera citovo viac ako by sa žiadalo. Pre mňa príjemný film, ktorému nemôžem nič vytknúť, aj keď vyššie spomínané apple sa mi páčilo o trochu viac. Poteší cameo v záverečných titulkoch Michelle Chen a tiež prekvapí rôzna variácia na nápoje, ktoré si zákazníci pýtajú. Iné a dobré. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zavidim Adrianovi. Jeho komentar ma neskutocne navnadil a strasne som si prial, aby som zazil rovnaky zazitok pri sledovani tohto filmu ako on, ale ja som si v nom bohuzial nenasiel zensku postavu, ktora by mi bola spriaznenou dusou. Skoda. Ten ustredny par mi proste nesadol a ich pribeh ma prilis nezaujimal. To uz sa mi viac pacil pribeh toho druheho paru, ale ked doslo k jednemu zasadnemu odhaleniu, tak ma to znova nechalo chladnym. Proste mi cely ten film pripadal taky priemerny. Co ma dost prekvapilo vzhladom na velmi dobry predosly Giddensov film. Ale tentokrat ho nereziroval, tak problem bude asi v reziserovi. Na prvy pohlad to ma vsetky atributy ako You are the apple of my eye, ale vysledny mix je taky obycajny. Obcas som sa trochu zasmial, obcas som sa skoro dojal, ale nikdy ma to neohurilo naplno. Davam tomu sklamane 3* a ostatnym prajem, aby si tam nasli postavu, ktora si ich podmani. Ja si idem znova pustit Moment to Remember. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku hodnotím především originalitu, jedná se o ulítlost na entou, růžové plavky, zelí a kolečkové brusle si budu pamatovat asi hodně dlouho. Jinak je ta romantická linka moc pěkná, zábavná i dojemná a na konec mě stejně dostala. Andělovi se totiž odolat nedá.. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Cafe.Waiting.Love je romantická komedie, jejíž komediální stránka je velice střelená, mému vkusu nelíbivá, za to však stravitelná. Romantická část byla naopak krásná, zpočátku hodně usměvavá, čímž ve mně utvářela pozitivní náladu. Konec filmu si vzal od obou něco, přidal k nim navíc melancholickou část, která mě absolutně vyždímala a dostala. Ještě patnáct minut před koncem jsem váhal jestli dám hvězdičky tři nebo čtyři, ale když přišel zmíněný vyděračský konec, tak je pět jasná volba. Krásný instrumentální soundtrack ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Když pominu ty nechutné kouřící klobásy… jo, bylo to bezva. Moc. Včetně toho přeslazeného popíku v závěru. To už jsou holt ty emoce po asijsku. Nemají záklopku. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Chvíľami velice trhlé, chvíľami velice divné ... a aj tak neskutočne milé, bolestivé, krásne ... chcem tofu puding ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem měl pocit, že to bude hodně ujetá blbost na kterou už jsem moc starej. Tak ano, ujeté to je dost (zelí a párky například :-)), ale paradoxně to sledovatelnosti vůbec neubírá, spíše naopak - jde o příjemnou a zábavnou romantiku okořeněnou atypickým humorem, o roztomilosti a půvabu hlavní hrdinky snad mluvit netřeba. 77% ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Milé, bláznivě ulítlé a přitom veskrze romantické drama. Že taková kombinace zní dost nepravděpodobně? Inu, jsme přeci v asijské filmové produkci a v té je možné všechno. Třeba i z takto nesourodých přísad uvařit skvělý film. Ze začátku jsem i já byl mírně skeptický, jelikož forma vyprávění a první série setkání s jedním z hlavních hrdinů by méně otrlé jedince mohla odradit a přivést k myšlence, že je to prostě jen "další ujetý asijský biják plný neuvěřitelně crazy postav" a film by nejspíše ani nedokoukali. Jenže jakmile mu dáte šanci, postupně se vám před očima odkrývají navzájem propojené romantické a dramatické linky, které nakonec moc příjemně pohladí u srdce. I když je to vlastně takové hořko-sladké pohlazení, protože v celém filmu je, stejně jako asi v mnohých životech, za hromadou všech legračních až vskutku ulítlých situací zamaskován i smutek. Takže film rozhodně doporučuji, zejména pro jeho krásnou romantickou stránku, ale raději na to nekoukejte v nostalgické náladě.. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Rád bych tomu dal 4 kousky, protože za takový magický realismus by se nebáli ani Frantíci, kteří jsou v tomto mistři. Komediální části prostě baví, bohužel ta romantická část, to je jiný příběh. Režisér by se příště do romantických linek raději neměl pouštět, protože tím v tomto případě zabil jinak velmi dobrý počin. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Adaptace mangy? Podle všeho ne, ale všechno tomu nasvědčuje: zelí, bikiny, mlácení cihlami o hlavu, béčkové souboje, humor, sentimentalita. ()

MickeyL 

všechny recenze uživatele

Nejsrandovnĕjší romantika (nebo nejromantičtĕjší sranda?) co jsem kdy vidĕl. A to jsem to chtĕl vypnout po půl hodinĕ úžaslého zírání. Ale nemám ve zvyku odcházet z kina a ani vypínat dvd uprostřed filmu. Vyplatilo se. Od pĕti mĕ odradila jen příliš dlouhá stopáž. ()

Reklama

Reklama