Reklama

Reklama

The Empress of China

(seriál)
  • Čína Empress Wu (více)
Trailer

Epizody(96)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný vzestupem císařovny Wu Ce-tchien (Wu Zetian) k moci od jejího vstupu do palácového harému ještě jako čtrnáctileté děvčátko až k nástupu na trůn a následnému založení nové dynastie. (mrtvej pes)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem cca do čtyřicátého dílu. Určitě bych se ráda dodívala, ale nebude to asi v dohlednu. Dlouhé díly sází zejména na estetiku a kult osobnosti hlavní herečky. (Nakonec jsem si to zapla také jen kvůli ní a nemůžu říct, že bych šlápla vedle.) I jiné postavy jen kvetou, zejména starší ženy z harému. Akorát že se scénářem to někdy vázne. Měl by být jako řeka, přitom je jako dvě misky vah. Jednu přetěžuje děj a druhou vyhazuje do vzduchu díra v ději. Někdy se navíc od Bingbing děj úplně odtrhne. Nevím ještě, jestli jsem za to ráda, protože to obohacuje kresbu ostatních charakterů a takříkajíc jim to dává rozměr, jako když se stínuje po papíře, anebo jestli mi ty věčné odbočky vadí, přestože se odbočuje jen od nyvých pohledů mezi Ní a Ním. Zkrátka jsem očekávala, že se zhruba v té půlce už seriál bude sypat, než aby se sunul. Zatím jsem s hodnocením štědrá, protože oceňuju práci herců, kostymérů, kulisáků a všech těch, kteří ze scénáristicky trochu vrtkavé látky dělají něco, co nadchne. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Seriál na způsob Velkolepého století. Pro našince zajímavý zejména tehdy, pokud pátrá po osudech dračí císařovny Tz'u-hsi zachycené na okamžik v Bertolucciho Posledním císaři (1987). ()

Reklama

Galerie (35)

Reklama

Reklama