Reklama

Reklama

Nádherný listopad

  • Česko Překrásný listopad (více)

Obsahy(1)

Pokrytecká morálka a erotické dusno pod žhavým sicilským sluncem... Zámožná sicilská rodina tráví většinu času ve svém venkovském sídle, kde se rozehrává i žhavé drama podle románu Ercola Pattiho. Po smrti otce nemůže sedmnáctiletý Nino (Paolo Turco) vystát nového matčina milence a upne své city na krásnou tetu Cettinu (Gina Lollobrigida). Cettina, černá ovce rodiny, však svým provokativním chováním posouvá Ninovu náklonnost směrem, který se pro tetičku a synovce příliš nehodí… (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Po celý film jsem říkala manželovi: "To nedopadne dobře, tam poteče krev!" A ono to nějak vyšumělo do ztracena. Prostě se nekonala vražda, ale svatba. Musím tedy připustit, že šarmantní, vyzývavá a uhrančivá Gina Lollobrigida byla ve své době mokrý sen mnoha jinochů, takže režisér nemohl zvolit lepší adeptku na vilnou tetu Cettinu. Ovšem stále si stojím za tím, že tento film by si tu krvavou odplatu zasloužil. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Pôsobivý film o dospievaní a prebudení túžby mladého Nina, na návšteve typickej širokej sicílskej rodiny. Nie sa mu čo čudovať, keď predmetom jeho túžob sa stáva Gina Lollobrigida stelesňujúca mladú frivolnú tetu Cettinu. Produkcia sa postarala od výbornú úzkostnú atmosféru korešpondujúcu s pocitmi mladíka. Herecké výkony sú dobré a mladému Paolovi Turcovi sa darí dôstojne čeliť výkonu Giny Lollobrigidy. 75% ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to připomnělo G. Tornatoreho -Malena. Pubertální kluk z bohaté rodiny na Sicilii v regionu Catania. Některé exteriéry jsem poznával. Ono se do krásné tety (Gina) snadno zamiluje. Jenže je to kurva. A nastává problém. Osobně jsem očekával tragédii. Nino je nadržený, zamilovaný, ale vzdělaný a vyřeší to jinak.  Hudba od největšího profika. Můžu doporučit, i když tempo děje je poněkud pomalé. Ostatně jako život v okrese Catania. Tam spěchaj jen řidiči autobusů:) ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Krásné věci mají být obdivovány. K čemu by pak jinak byly…" Gina Lollobrigida jako "volná, milovaná a šťastná" žena, které je těžké odolat. Erotické dusno mezí ní a sedmnáctiletým mladíčkem Ninem je vskutku silné. O to víc jsem nepochopil konec filmu. Hledat východisko z prvního milostného zklamání hned ve svatbě s nějakým jiným, je zvláště na dnešní poměry hodně zvláštní přístup k životu... Ale jako ukázka pokrytecké morálky tehdejší italské/sicilské vyšší společnosti asi v zásadě OK. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Podobnou tetu, krásnou Ginu Lollobrigidu (byť překročila čtyřicítku), navíc dajnou, by chtěl asi každý dospívající. Ta si užívá pozornosti, které se jí dostává, neboť jí to nepochybně lichotí. Jenže to asi netušila, co to v mladíkovi způsobí. Ten žárlí a má majetnické tendence. Jenže právě na tom se snímek zastaví. Zda Nino pochopil, že je zbytečné žádat víc nebo prostě jen dospěl těžko říct, střih a najednou je svatba. Nutno říct, že pokrytectví, přetvářka a dusno může být součástí mnoha rodin a každá má jistě nějaké tajemství. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Na základe vtedajšej praxe v talianskej kinematografii je väčšina hercov (aj talianskych) predabovaná. Zaujímavosťou je, že slávna talianska dabérka Rita Savagnone prepožičiava svoj hlas dvom herečkám (Gina Lollobrigida a Danielle Godet), čo je celkom nezvyčajné, keďže majú spoločné scény. Výsledkom je, že divák má dojem, že ide o monológ. To isté platí pre Pina Colizziho, ktorý tiež dabuje dvoch hercov. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v Acireale, Catanii, Giarre, Nicolosi, Pedare, Viagrande a Aci Sant'Antonio (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama