Reklama

Reklama

Místo zločinu Plzeň

(seriál)
Česko, 2015, 5 h 49 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Martin Bezouška

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Lukáš Vaculík, Martin Stránský, Jan Zadražil, Vladimír Polívka, Berenika Kohoutová, Vladimír Kratina, Zuzana Vejvodová, Jaroslav Pížl, Barbora Kodetová, Vítek Pokorný, Václav Liška, Jana Gýrová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Šestidílný kriminální seriál Místo zločinu Plzeň sleduje práci plzeňského kriminalistického oddělení. Divákům se představí plukovník Karel Drtina (Lukáš Vaculík), šéf plzeňské kriminálky, strohý profesionál, který nemá osobní vztahy s vyšetřovateli v oblibě, a kapitán Tomáš Karas (Jan Zadražil), racionální pedant, jehož jedinou slabostí je tolerance ke kolegovi Viktoru Knappovi (Martin Stránský), který i přesto, že se rád napije, má v týmu respekt. Nejstarším členem kriminalistického oddělení je major Vladimír Šimek (Vladimír Kratina), ženský element zastupuje kapitánka Mirka Ondrová (Berenika Kohoutová), svéhlavá, ale velmi pracovitá vyšetřovatelka. Nejmladším členem týmu, hledajícím každou příležitost k tomu, aby se prosadil, je zakomplexovaný kapitán Jakub Lepší (Vladimír Polívka). Kromě nich se v seriálu objeví také Bára Kodetová, Jitka Čvančarová, Tereza Brodská, Andrea Verešová či Zuzana Vejvodová. Tým kriminalistů bude v seriálu řešit vraždu významného plzeňského podnikatele, pátrat po nezvěstných pracovnících bio farmy, hledat manželku šéfa plzeňské opery, odhalovat psychopata, který zřejmě stojí za vraždou mladé ženy, i pátrat po tom, kdo řídil náklaďák, který srazil místní učitelku. (Česká televize)

(více)

Recenze (215)

geklon 

všechny recenze uživatele

Znám Plzeň. Velmi dobře, takže dokola ukazovat záběry Bartolomějské katedrály, Synagogy a prostory Papírny, mě neohromí. Já bych vybral daleko víc zajímavých lokalit. Věřte, že Píčeň rozhodně není jenom "Most a Hrad". A to, že se v záběrech objevily vesnice a né paneláky, je pro mě až dehonestující. Tím lokalní rozbor ukončuju. 40 minutová stopáž je pro tak ártovej počin, kde se záběr na kliku protáhne klidně na minutu a celkové vyšetřování je tařka časově shodné, bytostně málo. Postavy mě zprva neoslovily, ale po posledním dílu, jsem si uvědomil, že by mě jejich vývoj zajímal. Protože v v prvních šesti dílech žádnej nebyl. Ale to by se do scénáře musil pustit někdo jinej, než Bezouška. Hřebejk by si měl dát chvilku pauzu. Tohle je rozhodně špatnej směr. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Místo zločinu Plzeň – čtyři ze šesti zločinů se odehrají někde na vesnici. Takže jasný vzkaz, že jakmile filmaři vyrazí mimo Prahu, je všechno venkov. Šest zapomenutelných kriminálek se znuděnými policajty, prapodivným střihem a mizivým napětím. Celkový dojem doplňují WTF scény jako s opilou matkou Martina Stránského. Po třech dílech už jsem skoro čekal, jak to tvůrci dál použijí, ale chyba lávky, v dalších už se nevyskytuje. A nejhorší na tom je, že nejde o dílo nějakého snaživého začátečníka, ale zkušeného filmaře. V nejlepších chvílích byl seriál aspoň průměrný. (Do hodnocení není započítána příšerná znělka, které jsem měl plné zuby už při druhém dílu.) ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po příšerné jedničce (nedokoukala), jsem dala na zdejší hodnocení a podívala se na dva ,,nejlepší" ze seriálu. Vezmu to zkrátka scénář 0, režie 0 , akce na úrovni leklé ryby. Chudáci herci byli donuceni vystupovat v postavách, které podstoupili lobotomii mozku. U Červené Karkulky jsem se klepala strachy víc a hlavně dávala smysl. Nemám ráda odpady tak dám 1 hvězdu z útrpnosti. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

No co, nebudu to hanit. Hřebejk není úplná piča, aby točil na piču. Točit ještě umí. Před kameru dostal solidní herecké osazenstvo. Do týmu kriminalistů vkládám svoji důvěru. Tak třeba Lukin Vaculík, jistě si pamatujete, jaký to byl kdysi manekýn, dívky po něm šílely, tak to už neplatí. Je krásně strhaný, ale já ho žeru. Konečně hraje poldu s hodností plukovníka. Kdo by se toho nadál po Lásce z pasáže, kde byl bytař, že ano. Dále kapitánka Berenika Kohoutová, za mě se mrdat dá, osvěžující ženský prvek mezi samými muži. V popředí je o něco víc Martin Stránský, Jan Zadražil hraje takového upjatého kokota, moudré stáří v týmu kriminalistů zastupuje Vladimír Kratina, jeho major má punc hereckého šediváka, zezadu je doplňuje, ne, nedělají jí to zezadu, Zuzana Vejvodová, ta dělá expertku na forenzním. Tým na pohodu, přišel mně originální. Případy ucházející. Ale je jich jen šest. To je tedy kurevsky málo, když uvážím, že než se to pořádně rozjede a u diváků zaběhne, je konec. Největší chybou je, že to má málo dílů. Nevím, proč se toho tak málo natočilo. Jestli za tím byly značné výrobní náklady, nebo jestli panovala obava, že si kriminální případy nevydupou požadovanou sledovanost, obzvláště když se za poslední dobu vyrojila celá řada kriminálek, to fakt nevím. Tenhle seriál mně přišel záživnější oproti jiným. Nemá žádné zběsilé tempo, ale plyne nenásilně. Brutální scény vypadají přesně tak, jak divák na české poměry očekává. Takže je připraven, že nepřijde nic mimořádného v tomhle ohledu. Ale nebyl jsem nakurven. A změnil bych název. Naprosto tuctový, neatraktivní, splývající s konkurencí. Mně je značně u prdele, jestli se to odehrává v Řitce, nebo kde, ale nedivím, se, když tenhle mamrdský název diváka odradí. Nebyl jsem odrazen. Dívat se na to dá. Rozhodně lepší než stupidní a zoufale zrežírované Ordinačky, Přístavy a podobné "prajtajmové" zhýralosti. 60% ()

Liam

všechny recenze uživatele

Nemám rád hodnocení v průběhu seriálu, aniž bych viděl všechno... takže se tady moje hodnocení nejspíš neobjeví, protože po druhém díle nemám chuť ani sílu dál pokračovat. Při vší úctě k Hřebejkovi, kriminálky mu prostě nejdou. Dost jasně to naznačil už v Případu pro exorcistu a po dvou dílech se ukazuje, že tady jde snad ještě níž. Chybí tomu jakýkoliv náznak napětí nebo aspoň vzdáleně něčeho, čehokoliv, kvůli čemu bych se to snažil dokoukat celé. Samozřejmě největší kámen úrazu není v Hřebejkovi, ale ve scénáři, který selhává naprosto všude. U prvního dílu jsem se nestačil divit, co se před mýma očima odehrává. Snad jen ten Martin Stránský se neztratí, abych nebyl jen negativní. Jeden slušný herec je ale málo na seriál, kriminálku, vlastně na cokoliv. A ani ta znělka mě nebere. Při vší úctě... příští pondělí si najdu jinou zábavu. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • V epizodě vidíme brigádnici z biofarmy, která je pohřešovaná a z jejího mobilu přicházejí sms, že je v pořádku a má se dobře. Vyšetřovatelé vůbec nevyužijí možnost požádat o spolupráci telefonního operátora a zaměřit, kde se mobil nachází. Další sporná věc je, že na místo, kde brigádnice zmizela, pošlou svoji kolegyni, aniž by měla zajištěnou nějakou ochranu. (sator)
  • Na fakturách k objednávce nového grafického řešení je uvedena „úhrada za nákup valut“ a razítko hotelu Meteor ze seriálu Čtvrtá hvězda (od r. 2014). (S0ustruh)
  • Rohan (Ivan Urbánek) bydlí na filmovém zámku, který je ve skutečnosti Mrázkova Vila na adrese Lichoceves 28, poblíž Roztok. Vilu postavil v roce 1936 místní velkostatkář Josef Mrázek. Rodina si ji ale bohužel dlouho neužila. Týkala se jich už první vlna znárodnění podniků hospodařících na více než padesáti hektarech. Ve vile poté sídlil místní státní statek a od 90. let chátrala. V roce 2017 se ale dočkala nového majitele a prošla kompletní rekonstrukcí. (sator)

Reklama

Reklama