Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zoufalé snaze platit účty a přežít kvůli svým blízkým se trojice kamarádů odhodlá riskovat všechno a přepadnout banku, která je připravila o jejich peníze. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (399)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidieť, že ešte tri herecké legendy dokážu utiahnuť na svojich ramenách celovečerný film. Ale od tvorcu, ako je Braff, ktorého filmy mám naozaj úprimne rád, mi tento príde ako prehliadka zaužívaných klišé bez osobitosti. Čo v zásade zamrzí, lebo to hádže film do nevýrazných vôd, do ktorých asi nebudete vstupovať tak často, ako tvorcovia predpokladali. Je to fajn film. Ale na jedno pozretie. Nedostatkov je tam veľa a týkajú sa hlavne réžie a scenáru. Arkin rules! ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Může to na někoho působit z mé strany jako nadhodnocování, ale za sebe si ani rychle nevybavím, kdy jsem se naposled dokázal tak výborně pobavit u současné americké žánrovky. Rozhodně překvapení... a že éra loupežních komedií už dávno pominula? Jo, tak o to víc potěšil vcelku povedený stylový návrat s příjemnou atmosférou, dobrým scénářem i režií, několika retro odkazy a hlavně třemi nestárnoucími sympaťáky v hlavních rolích, z nichž nejen Michael Caine opravdu s léty zraje jako víno. Moderní grafické nápady neruší, naopak též skvěle fungují v souladu se svižným nádechem této milé záležitosti. V rámci žánru za mě nadprůměrný kousek s velmi dobře zvolenou kratší stopáží, který mě pobavil natolik, že jsem dokázal relativně přehlídnout všechna klišé či občas i menší předvídatelnost. 75% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Asi sa vrátim za bar. Tam by sa mi to nestalo.“ Aký trailer, taký film. Nezáživný, predvídateľný, nevtipný, silený, neoriginálny, nudný. Osemdesiatnici Caine, Freeman a Alan Arkin (a sedemdesiatnici Ann-Margret a Christopher Lloyd) v tom určite hrali len preto, aby si užili spoločné nakrúcanie, požúrovali, pokecali, zaspomínali na Batmana a podobne. A Matt Dillon sa v tom nejako stratil. Prvú hodinu som bol vyložene otrávený a seriózne som uvažoval nad tým, že sa počas pozerania naučím štrikovať, zašívať ponožky alebo poskladám 1500-dielne puzzle. Našťastie, práve keď som bol s nervami v koncoch a chcel som začať pani manželke hroziť rozvodom (nápad pozrieť si tento film bol jej), nadišla posledná polhodina a snímka úplne nečakane chytila dych. Nie, heist movie zázrak to nie je ani omylom, ale oproti strašnej prvej hodinke to začne ku koncu správne odsýpať, je to svižné, zábavné a celkom šikovné, možno dokonca aj jemne dojemné. A i Matt Dillon sa v poslednej tridsaťminútovke našiel. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Svižná a velmi povedená komedie, která téměř po celou dobu drží kvalitativní laťku vysoko nad průměrem. Going in Style má tento úspěch založen především na ústřední trojici tvořenou Morganem Freemanem, Michaelem Cainem a Alanem Arkinem. Chemie mezi nimi je takřka neuvěřitelná, pročež u jejich scén či gagů budete "řvát" smíchy, což se umocní zejména u scény v obchodě, kde si staříci zkouší první "loupež". Je velká škoda, že režisér Zach "Scrubs" Braff neudrží skvěle načrtané tempo a styl až do konce, jelikož pár minut po finální loupeží začne snímek lehce "uvadat" a nebezpečně se propadat do hlubin filmového průměru. Nebýt tohoto atributu, nebál bych se snímek Going in Style označit za jednu z nejlepších a nejpovedenějších komediálních záležitostí tohoto roku. Ale nebojte, i přesto všechno se jedná o skvělou a zábavnou podívanou, pročež si, stejně jako já, tuto trojici matadorů zcela zamiluje. Skvělá práce! „Worst comes to the worst, we get caught, we get a bed, three meals a day, and better health care than we got now.“ ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Sympatická hlavní trojice, které není těžké fandit. Dobře herecky obsazené, příjemný film s nepřetaženou stopáží, který bez hluchých míst plyne až ke geniálnímu závěru. Dostala jsem od filmu přesně to, co jsem čekala. Možná jen trochu nevyužité po vtipové stránce, dalo se tam toho nasázet víc, ale pobavila jsem se i tak. Absolutním vrcholem filmu je krádež v obchoďáku. 4* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se v New Yorku, konkrétně v částech Brooklyn a Queens. (PaTeXx)
  • Producenti po scenáristovi Theodoru Melfim původně chtěli, aby scénář předělal a upravil příliš pozitivní konec, ale autor si stál za svým. (inachisio)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2017 v SVA Theater v New Yorku. (BMW12)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Reklama

Reklama