Reklama

Reklama

Admiral

(seriál)
  • Rusko Адмиралъ
Rusko, 2009, 480 min

Režie:

Andrej Kravčuk

Hrají:

Konstantin Chabenskij, Jelizaveta Bojarskaja, Vladislav Větrov, Anna Kovalčuk, Jegor Berojev, Sergej Bezrukov, Alexandr Kljukvin, Olga Ostroumova (více)
(další profese)

Recenze (2)

bond009 

všechny recenze uživatele

Seriál mapující život admirála Alexandra Vasiljeviče Kolčaka mezi roky 1914 až 1920 jednoho z vůdců "Bílých" za ruské občanské války. Nutno říct, že v seriálu je však postava Kolčaka poněkud zidealizována (za války bylo na jeho příkaz nebo jeho jménem zabito cca 100 000 lidí). I přesto se jedná o velice povedený seriál. ()

Jehova 

všechny recenze uživatele

Při natáčení stejnojmenného filmu z roku 2008 se zřejmě vyrobilo dost materiálu k sestříhání desetidílného seriálu, který ale není vůbec špatný. Režisér pomyslel i na takový detail, že čs. legionáři na sebe pokřikují česky. Na rozdíl od filmu, je zde, kromě romance, více místa i pro bojové scény a především pro detailnější vykreslení dobové atmosféry, která je s každým dalším dílem temnější a temnější. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • V posledních dvou epizodách, kdy Kolčakova vlaková souprava míří z Nižněudinsku na východ do Irkutsku, zabírá kamera tento vlak v místech tehdejší transsibiřské magistrály, kam admirál vůbec nedojel – jedná se o dnešní slepý úsek Okružní bajkalské železnice (KBŽD) mezi stanicemi Bajkal a Sljuďjanka (na východ od Irkutsku). (Erasmus)

Reklama

Reklama