Reklama

Reklama

Držitel Ceny AkademieTM Ang Lee (Nejlepší režie – Pí a jeho život, 2012) uvádí neobyčejný film Ulička slávy, který vznikl podle slavného románového bestselleru. Devatenáctiletý vojín Billy Lynn (Joe Alwyn), který se společně s dalšími členy speciální jednotky Bravo v Iráku zapojil do nebezpečné, vítězné bitvy, přijíždí na několik dní domů, aby se tu zúčastnil slavnostní přehlídky. Jeho vzpomínky se ale od oficiální verze toho, co se stalo, liší. V očích americké veřejnosti jsou hrdinové. Ale vidí se tak i samotní vojáci? (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (54)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný snímok, ktorý ale nedostál svojim ambíciám. Ak sa tešíte na militaristický snímok z Iraku, tak sa netešte ( aj keď je tam jedna technicky skvelá bojová scéna ). No ak by ste sa náhodou tešili na hĺbkovú sondu do duše amerického vojaka, tak si tiež nechajte zájsť chuť, pretože je to až príliš komerčne podané. Nudiť sa nebudete, ale určite budete myslieť na to, že to mohlo dopadnúť oveľa lepšie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ľudia ľahko zabudnú.“ Hm. Viem, čo tým chcel Ang Lee ukázať. Precitnutie vojakov, vracajúcich sa z vojny. Možno nepriamo chcel ukázať aj ich príliš nízky vek, nie príliš vysoké IQ a povedzme primitívnu povahu, ale tým by som si nebol istý. Niečo na tom zaujalo aj hercov ako Kristen Stewart, Steve Martin, Vin Diesel a Chris Tucker. Tucker hrá v nejakom filme v priemere raz za 10 rokov, ale väčšinou je to blbosť, takže jeho prítomnosť v hocijakej snímke vôbec neznamená žiadnu záruku kvality. Ulička slávy je neskutočná nuda. Prvá hodina a pol bola peklo, ale našťastie sa to posledných 30 minút prekvapivo a nečakane rozbehlo a ako postavy, tak divák začal mať celej tej maškarády po krk a to vytvorilo viacero zaujímavých momentov. Mladučkým vojakom praskajú nervy a výsledkom sú WTF scény, v ktorých fyzicky napadnú civilov (!). Alebo je ukázané, ako zažili vojnové peklo, ale voči speváckemu vystúpeniu sú úplne bezmocní a zničí ich to. Páčil sa mi aj záverečný pokec s Dieselom. Ale nebyť toho, idem v hodnotení na brutálnych 20%. Každopádne je to ako celok strašná nuda a na Skrotenú horu a Hulka sa to absolútne, absolútne nechytá. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ang Lee je dobrý režisér, o tom asi nikdo nepochybuje, tohle je navíc snímek, který v sobě má hodně dobré prvky, jako jsou kamera, střih, tempo, střídání scén, ale to nejdůležitější, to, co by měl snímek říct, to je tu prostě podáno slabě a vlastně to nikam nevede. Možná vás to ale donutí přemýšlet o tom, jak je válka nesmyslná a co považujeme za hrdinství. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vtipnejsia a komornejsia verzia flags of our fathers. Pre militantneho americana (az na zaverecne i love you) vkusna naborovka, pre tradicneho europana (obcas) skvela satira. Pekne si to ang lee vymyslel. Skoda, ze nie v strhujucejsej podobe. Slape to len na pol plynu, no za pozretie to urcite stoji. 7/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zvláštní a celkem těžko uchopitelný film a to jak dějově tak formou.Ang Lee tohle vyprávění pojal po svém a nebýt mnohdy těžko uvěřitelných patetických keců,které pronáší ne zrovna uvěřitelné typy lidí,bylo by to celkem solidní válečné drama,řešící zda je víc jedinec,nebo "povinnosti" k druhovi ve zbrani.Samozřejmě s trochou toho posttraumatického stresu.Znovu vidět nemusím,ale na jedno podívání proč ne...60% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Herci prošli několika týdenním výcvikem u jednotky Navy SEALs a ke zbraním jim byla přidělána speciální pružina, která přidala zpětný ráz. (PatrikP4)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. října 2016 na New York Film Festival. (BMW12)

Reklama

Reklama