Reklama

Reklama

Xun long jue

  • Čína 寻龙诀 (více)
Trailer 2

Trojica legendárnych vykrádačov hrobov jedného dňa nadobudla presvedčenie, že je načase zbaliť náradie a odísť do dôchodku. Ich novým živobytím je predaj pouličného kradnutého tovaru v uliciach New Yorku, kde, bohužiaľ, kvôli neustálym raziám polície taktiež nie sú v úplnom bezpečí. Keď sa však z ničoho nič objaví ponuka od záhadného klienta, ktorý žiada o preskúmanie starej čínskej hrobky, rozhodnú sa pre opätovný návrat k svojmu remeslu. Tentoraz však samotný poklad strážia monštrá z dávnej minulosti, ktoré vzácne, neprebádané tajomstvá nevydajú len tak bez boja. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (16)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film rozhodně není žádná bomba, i když se mu musí uznat, že v těch trochu hororovějších scénách je vizuálně velmi dobrý. Jinak je to ale taková celkem standardní variace na "Indiana Jonese" s tím, že to samozřejmě musí končit dobře a trochu té temnoty je vykoupeno světlem na konci tunelu. Jako odpolední zábava je to ale fajn. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jonesovská fantasy pohádka, která je sice vizuálně vymazlená, ale na mě to nějaký výraznější dojem neudělalo. Oni jsou totiž tyhle béčkové honby za poklady všechny na jedno brdo a jen zcela výjimečně se podaří někomu vybočit z průměru. A to se tady nestalo a tak chybějící invenci museli tvůrci nahradit přehršelem rozmáchlých efektů, které celkem záhy ztratily své kouzlo, nehledě na to, že u každého záběru má člověk pocit, že už ho někde viděl. Já mám navíc averzi k tomu asijskému komediálnímu přehrávání, takže mi to v několika ohledech nesedlo ani obsazením. Ale aspoň tu byla ta Kurýrova holka, na kterou se hezky koukalo. Každopádně celkově nic moc. 35% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vysoko rozpočtový horor s pěkným vizuálem, který si na sebe i slušně vydělal, ale je to bohužel taková zábavná pohádka. Kvůli Ratingu PG-13 se nedočkáme Gore, i těch Zombie tu je poměrně málo, ale oceňuji neokoukané prostředí, které je pro dnešní horor velmi neobvyklé. Potěší i známá herečka Qi Shu, která je rozkošná jako vždy. Zábavné, sympatické, místy přitažené za vlasy, ale na pobavení dobrý. 60% ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Překvápko. Líbilo se, ač jsem to nečekala. Nemám ráda filmy o zombíkách, ale styl Indiana Jones, hledání pokladů a řešení záhad zas můžu. V tomhle případě převážilo to druhé, že jsem i nad těmi zombíky přimhouřila oko (navíc tam moc nebyli). Ty dvě hoďky mi pokaždé utekly strašně rychle, pořád se něco dělo, takže v tom nebyly hluché nudné části. Překvapila mě i vizuální stránka, že to nevypadalo jako z videohry. Není to nic světoborného, ale kdo se chce pobavit, mohlo by to klapnout. Přeloženo. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Divácky vděčný CGI blockbuster ve stadiu pokusu. Mojin bohužel působí jako film, který sjel z pásové linky - každý člen štábu na něm tak nějak automaticky odvedl rutinní práci, ale nezanechal na něm jedinou výraznější autorskou stopu. Výsledkem je tak generická splácanina stokrát viděných prvků, která zoufale postrádá atmosféru, jednotící stylizaci a především alespoň stopové prvky divácké působivosti (za což lze do stejné míry nadávat scenáristovi i režisérovi). Na rozdíl od ostatních komentátorů si dovolím tvrdit, že to platí i pro působivost obrazovou: Kulisy a počítačově animovaná pozadí sice nejsou z výtvarného hlediska úplně marné, ale vše táhnou dolů nudné "divadelní" kompozice, odbyté high key svícení a ošklivé barevné filtry. Díky filmům jako je tento si alespoň člověk uvědomí, že natočit dobrý a zábavný popcorn přece jen není úplně jednoduché a nestačí k tomu jen technická zručnost a dostatečně tučný rozpočet na triky. ()

Galerie (110)

Reklama

Reklama