Reklama

Reklama

Dark Matter

(seriál)
Trailer
Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2017), 27 h 58 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Joseph Mallozzi (komiks), Paul Mullie (komiks)

Kamera:

Craig Wright

Hrají:

Melissa O'Neil, Anthony Lemke, Alex Mallari Jr., Jodelle Ferland, Roger Cross, Zoie Palmer, Marc Bendavid, Melanie Liburd, Shaun Sipos, Torri Higginson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Šesťčlenná posádka opustenej vesmírnej lode sa prebudí z hibernácie v hlbokom vesmíre. Majú vymazanú pamäť, chýbajú im spomienky na to, kto sú, alebo ako sa dostali na palubu. Jediná stopa k ich totožnosti je nákladný priestor plný zbraní a cieľové súradnice nastavené do vzdialenej ťažobnej kolónie, ktorá sa nachádza vo vojnovej zóne. Bez poňatia, na ktorej strane bojujú, čelia smrteľnému nebezpečenstvu. Dokáže posádka utiecť pred svojou minulosťou alebo ich minulosť dostihne? (Comicbox.eu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou dvoudílný pilot a jsem nadšený. Zatímco první část je skoro doslovná adaptace komiksu, druhá už si jede, když ne vyloženě po vlastní, tak alespoň po hodně alternativní linii, která je výrazně dramatičtější a přináší víc zvratů. Vyústění je stejné jako závěr předlohy a moc se těším na pokračování. Tahle banda superžoldáků je zatraceně sympatická, a tím myslím sympatická na úrovni posádky Firefly. Tak dobrá jako Whedonův kult sice Dark Matter není, ale docela slušně šlape na paty Hvězdné bráně. A jelikož má předlohu i adaptaci na triku bývalý producent a scénárista všech tří seriálů z univerza SG, je to myslím naprosto v pořádku. Pokud bude kvalita stoupat, možná bude moct Syfy po dlouhé době nabídnout kvalitní sci-fi. Všichni víme, že to potřebuje. | Po skončení první sezóny spokojenost. Díly si drží kvalitu, přibývá konfliktů, dozvídáme se víc o historii postav a je tu i poměrně dost akce. Navíc s pěknou kamerou a choreografií a tvůrci se dokonce nebojí ani krve a usekaných končetin, což se cení. A povedené finále plné paranoii je třešničkou na dortu nejen proto, že si odpustilo trapný cliffhanger. Druhá řada musí dostat zelenou! Když ne na obrazovkách, snad alespoň opět v papírové podobě. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, že bych seriál vzdal po pilotu, ale u Dark Matter to jinak nešlo. Miluju sci-fi a na tento seriál jsem se opravdu těšil. Bohužel ale nic tak neoriginálního a špatně zahraného jsem dlouho neviděl. Vlastně mi pilot nedal žádný důvod, proč bych se měl koukat dál (a to včetně závěrečného "zvratu", který seriáloví fanoušci odhalí už v polovině.) Možná bych tomu dal ještě šanci, ale aktuálně mám rozkoukáno více mnohem zábavnějších seriálů, takže... sbohem Dark Matter. Od SyFy rozhodně byla lepší ukončená minisérie Ascension - proč raději nepokračovali v ní a plodí další a další průměrnosti? ()

Reklama

viviak 

všechny recenze uživatele

Na tento serial mam naozaj tazke srdce. Zacalo to tak nejak klasicky-pozeram ze scifi-vesmirna lod-tak vyskusam. Problem nastal hned v pilotnej epizode, ktora bola taka nejaka rozpacita a dalsich cca 7 epizod bolo pre mna prakticky uplne sračkovych a vela krat som aj posuval. Serial sa stal pre man en rutinou a pozeral som ho len zo zotrvacnosti alebo skor som sa chcel raz za tyzden pobaviit na ultra trapnostiach :D Ono rozoberat to moc podrobne netreba len asi tolko, ze vsetky akoze vtipne sceny boli na zaplakanie a postavy boli take trapne ze som si zakryval oci pred monitor-dej nula bodov. O tom aky to bol pruser svedci uz to, ze jedina postava ktora sa mi naozaj pacila bol android. Z "normal" postav prakticky nikto, mozno leda "3" ktory bol spravnym arogantnym curakom a zaroven bol vtipny-vsetci ostatni boli uplne nahovno-lover booj Korzoo, not so frigidna kapitanka, forrr-pretended samuraj fajv ktoru obliekali ako ufnukanu lezbu no a nygga 6. Prekvapenie sa vsak zrodio cca last 5 epizod v rade-postavy sa zrazu zacali tak nejak riadne vykreslovat, trapne a nevtipne dialogy zacali miznut, zrazu to malo aj nejaky rozumny dej, zrazu sa mi zacali postavy pacit a naviazal som sa na ne...bohuzial, po tomto peknom rozbehnuti to v tom najlepsom konci. Čo zaverom? Serial s tažkym srdcom hodnotim na 50% a ak by sa pripadna druha seria neisla v duchu poslednych epizod, tak by som si ju aj rad pozrel. btw:Never trust nygga. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co jsou stále zahořklí kvůli tomu, že Firefly bylo zrušeno (jako já), je tento seriál úplně ideální. Moderní space opera s ansámblem různorodých postav na palubě vesmírné lodi, psanci, kriminálníci, dobráci. Krom toho aspektu westernu je to v podstatě to samé. Nechybí tomu akce a vtip. A nejlepší postava je Android. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Síla tohoto seriálu není v ději, není v trikách, není v rozpočtu, ... je prostě v jednotlivých postavách, které mi jsou velmi sympatické, ať už je to hajzl nebo ne. A také v představitelích těch rolí, kteří nešetří mimikou a gesty a odvádí své velmi dobře a poutavě. Tímto vlastně lacině a omezeně v malém prostoru a nemožných kulisách se odehrává takové "divadelní drama", které je stejně koukatelné a mě baví, podpořené navíc dobrými nápady s vychytávky budoucna + inteligentní dialogy. Tady se konečně někdo namáhá - z mála peněz se snaží vytřískat co nejvíc. Přemýšlivé - bych jedním slovem řekl. ()

Galerie (475)

Zajímavosti (5)

  • Když se v 11. epizodě Dvojka (Melissa O'Neil) vrátí z kosmu do lodi a mluví s Tashou (Jessica Sipos), střídá se záběr zepředu a zezadu. V záběru zepředu má Tasha vždy zvednuté ruce v bojovém postoji, v záběru zezadu je má však spuštěné k bokům. (spacemaster)
  • Joseph Mallozzi často na svém blogu zveřejňuje dodatečné informace k seriálu včetně doplnění příběhu a vystřižených scén, které nebyly vysílány. (spacemaster)

Reklama

Reklama