Reklama

Reklama

Dark Matter

(seriál)
Trailer
Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2017), 27 h 58 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Joseph Mallozzi (komiks), Paul Mullie (komiks)

Kamera:

Craig Wright

Hrají:

Melissa O'Neil, Anthony Lemke, Alex Mallari Jr., Jodelle Ferland, Roger Cross, Zoie Palmer, Marc Bendavid, Melanie Liburd, Shaun Sipos, Torri Higginson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Šesťčlenná posádka opustenej vesmírnej lode sa prebudí z hibernácie v hlbokom vesmíre. Majú vymazanú pamäť, chýbajú im spomienky na to, kto sú, alebo ako sa dostali na palubu. Jediná stopa k ich totožnosti je nákladný priestor plný zbraní a cieľové súradnice nastavené do vzdialenej ťažobnej kolónie, ktorá sa nachádza vo vojnovej zóne. Bez poňatia, na ktorej strane bojujú, čelia smrteľnému nebezpečenstvu. Dokáže posádka utiecť pred svojou minulosťou alebo ich minulosť dostihne? (Comicbox.eu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

erased 

všechny recenze uživatele

Z trailerů a ostatních informací dostupných před odvysíláním pilotu jsem si sice vysnil úplně jiné, více mysteriózní pojetí celého seriálu, nicméně ani v současné podobě není Dark Matter vyloženě k zahození. Chudý rozpočet jde na něm ovšem kvůli nulové stylizaci a cestování po různých planetách oproti podobně laděným Killjoys vidět až příliš, naopak kvůli většímu počtu postav nedokáže žádná z nich nijak zvlášť přirůst k srdci. Přesto dokáže posádka Razy příjemně zabavit a čas u seriálu ubíhá svižně. Na zmíněnou žánrovou konkurenci jí ale kousek chybí. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Jak jsme zvyklí u trademarku Syfy. Relativně lacině a komorně zpracované, ale pro milovníky žánru (a diváky, kteří právě nemusí Star Trek apod.) akceptovatelné. V tomto případě hlavně díky absentujícím ufounům na sto způsobů a tématu rodina. I když i to neplatí docela. Jo, bohužel vesmírný bar tam jednou byl (nevím proč, ale ztvárnění vesmírných barů ve většině space-operách mě dost irituje). Na jednu epizodu vychází zhruba jedna skvostná hláška a vzhledem k průměrnosti skrz naskrz, to vždy až příjemně překvapí. - Zde má tedy scénář značné rezervy. Napětí a vývoj postav plyne ze ztráty paměti členů posádky a následnému postupnému odkrývání reálií. Bohužel postavy se občas chovají docela dementně, čímž veškerý potenciál opět zazdí. Závěr série mě ale navnadil na pokračování. *** Už jsem to chtěl vzdát, ale s02e07-08 jsou nadstandarně zábavné. ()

Reklama

FunnyXis 

všechny recenze uživatele

Ze začátku sem byl trochu skeptický, jakou verzi Stargate: Universe si pro nás zase připravili. Začátek opravdu nic moc, hodně pomalý rozjezd. Konec už byl trochu více snesitelný. Pokud jste na vesmíné dobrodružství a nevadí vám, že to není uplně TOP, tak se vám tento počin bude líbit. Hodnotím podle PILOTu, pokud se to zlepší editnu hodnocení, zatím pro mě 3* ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co jsou stále zahořklí kvůli tomu, že Firefly bylo zrušeno (jako já), je tento seriál úplně ideální. Moderní space opera s ansámblem různorodých postav na palubě vesmírné lodi, psanci, kriminálníci, dobráci. Krom toho aspektu westernu je to v podstatě to samé. Nechybí tomu akce a vtip. A nejlepší postava je Android. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný sci-fi seriál, trošku dospelejší a "drsnejší" ako klasické SyFy počiny z minula. Fakt taká troška iná novšia variácia na FireFly, len samozrejme bez tak zvládnutého humoru. Najlepšie postavy jednoznačne Ryo a Suki (Android). Ale za to utnutie v tom najlepšom, pričom vychádzajú ďaleko horšie shity, za to by som niekomu trtnul po palici. ()

Galerie (475)

Zajímavosti (5)

  • Mezi postavami komiksové předlohy a seriálu je několik rozdílů. Jednička (Marc Bendavid) měl původně zelené oči, v seriálu je má hnědé. Android (Zoie Palmer) byl původně navržený jako muž. (UncleMorty)
  • Když se v 11. epizodě Dvojka (Melissa O'Neil) vrátí z kosmu do lodi a mluví s Tashou (Jessica Sipos), střídá se záběr zepředu a zezadu. V záběru zepředu má Tasha vždy zvednuté ruce v bojovém postoji, v záběru zezadu je má však spuštěné k bokům. (spacemaster)
  • Kosmické stanice v seriálu se otáčejí kolem vlastní osy a mají tvar, ze kterého lze usoudit, že otáčením simulují gravitaci na vnějších stěnách. Jak však můžeme vidět, lodě mají vlastní umělou gravitaci a lze tak předpokládat, že i stanice dokáží gravitaci vytvářet. Je tedy zbytečné a pro navigaci lodí, které se s nimi chtějí spojit i nevhodné, aby se otáčely kolem osy. Jde nejspíše o chybu v seriálu pramenící ze snahy udělat záběr kosmické stanice více dynamický. (spacemaster)

Reklama

Reklama