Reklama

Reklama

Babi

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Lily Tomlinová hraje hlavní roli Elle, která se právě vyrovnává se ztrátou dlouholeté přítelkyně. V tom se u ní nečekaně objeví vnučka Sage (Julia Garnerová), která potřebuje do západu slunce schrastit šest set dolarů. Babička Elle, která však momentálně nemá ani vindru, vyrazí se Sage na kolečko po starých známých, milencích, milenkách, potenciálních otcích a tetovacích salonech, kde se snaží sehnat potřebný obnos. Na cestě proberou mnoho osobních dramat, nemálo jiných vyvolají a navíc odhalí pečlivě ukrytá tajemství. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taký ten kvázi " reálny svet" v ktorom nechcete nikdy skončiť. Na to že sa jedná o vyslovene feministický film( v ktorom sú ženy prevážne nešťastné!!) je to pomerne milé a znesiteľné. Lily Tomlin ťahá celý film s neuveriteľnou drzosťou a stáva sa z nej taká tá kultová postavička babičky, ktorá dokáže zničiť každý vzťah a pritom do každej postavy vniesť prvok neistoty a chaosu. Na druhú stranu je to pekná vzťahovka, ktorá hlavne ku koncu diváka odmení príjemným katarzním momentom. Každá sračka je totiž cesta k zmiereniu. Sam Elliott výborný. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Mladá si nechala vykropit hrobku - ´dárce´ spermií dělá klasicky mrtvého brouka se slovy "kdo ví, jestli je to vůbec moje" ... potratová road movie, kde zoufalá dívka shánějící peníze na ´zákrok´ navštíví svou babču, nesnesitelnou to starou lesbu co kdysi zlomila jedno horoucí mužské srdce, zároveň ale ´slavnou´ básnířku - ovšem toho času bohužel bez peněz, které zaskočená těhulka potřebuje nutně právě DNES .. a za prachatou nesympatickou matkou se ji jít samozřejmě nechce ... ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

No popravdě řečeno, v tom se snad neobjevila jediná sympatická postava. Babička lesba, co to zkoušela se ženou, o které jsem si na začátku myslel, že to je když ne její vnučka, tak dcera určitě?? Babička protivná, dcera protivná, vnučka o nic lepší. Kamarádi babičky, o kterých si myslela, že bez mrknutí okna vysolí 600$, to bylo taky solidní panoptikum. Jedna * za film a druhá za to staré auto. Dobrá kára. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Excelentní herecký koncert Lily Tomin, který je zabalen do jemnocitného, humorného a vtahujícího filmového hávu. Režisér Paul Witz zde rozumně dávkuje drama, napětí a humor, což vyústilo do skvěle namíchaného koktejlu, u kterého jsem litoval jen jediného - příliš krátké stopáže. Výborná práce! „You need to be able to say 'screw you' sometimes.“ ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli nominace Lily Tomlin za tento snímek byla úplně zasloužená, ale film je prima. Grandma je o tom, že vnučka otěhotní, otec nechce zaplatit potrat, za matkou se bojí a jediné rozumné řešení ji přijde dojít za svojí hippie babičkou. Ta si ovšem rozstříhala všechny svoje platební karty a u sebe má jenom 50 dolarů. Poté nastává naprosto standardní road-movie, kdy babička objíždí se svojí vnučkou svoje staré kamarády a shání peníze. Není to špatné. To se navíc ve stopáži 78 minut dělá těžko. Dramatické scény fungují a vtipy jsou povětšinou taky povedené, a to dokonce i v českém dabingu, který s jednou výjimkou (chlap dabující černošku) až překvapivě funguje. Kdybych měl filmu něco vytknout, tak by to byla jeho neoriginalita a absence jakékoliv inovace v daném žánru. Naprosto klasická road-movie, která vás bude hodinu a čtvrt bavit, ale potom na ní jednoduše zapomenete. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Když si Sage (Julia Garner) povídá s babičkou pod stromem, můžete v jedné chvíli vidět na pravé straně Sageiny blůzy drát od mikrofonu, který se připíná na záda. (hansel97)
  • Auto, které Elle (Lily Tomlin) řídí, je Dodge Royal 1995 a ve skutečnosti opravdu patří této herečce, která sama navrhla, aby v něm její postava jezdila. (hansel97)
  • Film natočili v Los Angeles za pouhých 19 dní, natáčelo se převážně v severním Hollywoodu. (hansel97)

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama