Reklama

Reklama

Gilberto Valle: Polda kanibal

  • USA Thought Crimes (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 2013 byl bývalý policista Gilberto Valle odsouzen za plánování únosů mladých žen a kanibalismu. Dokument přináší detailní pohled na neobvyklý případ a klade si otázku, zda může být někdo shledán vinným za své nebezpečné myšlenky. Gilberto Valle, přezdívaný Policista kanibal, byl v březnu 2013 odsouzen za plánování únosů mladých žen a kanibalismu. Přestože se Valle hájil tím, že šlo pouze o jeho fantazie, řeč obžaloby přesvědčila porotu o opaku. V době, kdy ho začala ve vězení navštěvovat režisérka Erin Lee Carrová, hrozil Valleovi doživotní trest. Po dvaadvaceti měsících za mřížemi však došlo v případu k ohromujícímu zvratu. Carrová byla přítomna Valleovu propuštění a následnému domácímu vězení, aby sledovala jeho život v zajetí. Zůstává však otázka: kdyby dostal příležitost, mohl by - a odhodlal by se - své představy zrealizovat? Originální dokument z produkce HBO odhaluje rozporuplné příběhy potenciálně nebezpečného mladého muže a nečekané následky naší aktivity na internetu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (5)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh amerického policisty, který byl odsouzen na doživotí za údajné plánování únosu několika žen a kanibalismus a po 21 měsících propuštěn na svobodu po stažení obvinění. Případ nastoluje zajímavou otázku, co je ještě fantazie a co už překračuje hranici fikce. Valle si totiž o svých představách „jen“ psal na internetu s několika dalšími uživateli a nikdy nepřikročil k realizaci. Otázkou je, zda by to časem dokázal. Při sledování jsem osobně neměl pocit, že Valle by toho nebyl schopen. Do toho všeho zde hrají roli média, která prahnou po těchto druzích příběhů a dokáží v mžiku zničit živit člověka svými titulky a nepravdivými zprávami. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Akonáhle Gilberto zhodí policajnú uniformu, ozlomkrky uteká k svojmu počítaču, aby mohol s ďalšími výmyselníkmi fantazírovať o krásach unášania, mučenia, grilovania a jedenia žien. Možno sú to len neškodné, aj keď nie príliš gustiózne, fantázie, možno už ide o reálne plány a možno dokonca ani náš Gilberto sám nevie, čo čas a vysnívaná mučiareň prinesú. Lenže Gilberto začína do svojich plánov inštalovať aj reálne osoby zo svojho okolia, sleduje ich a používa policajnú databázu na zisťovanie všakovakých užitočných informácií. Jedného dňa sa však Gilbertova manželka rozhodne prelustrovať jeho činnosť na internete a pri tej príležitosti samú seba objaví ako hlavnú aktérku krvavého príbehu s fatálnymi následkami. Problém je, že Gilberto vlastne nič neurobil, aj keď jeho gurmánske popisy sú dosť grafické a plány na únos začínajú získavať jasné obrysy. Otázka znie, čo s Gilbertom? Preventívne zavrieme? Za myšlienky? To je predsa nonsens. Ale čo ak... No, budeme si musieť počkať, život spoilery neuvádza. ()

Reklama

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Valle je mi od pohledu nesympatický, jeho pohled mi přijde falešný a proto je mi celkem jedno, jak to s ním dopadne. Hlavní co mě v tomto dokumentu zasáhlo byla ta samotná podstata jeho činu. Myšlenky... jak moc jsou nebezpečné? Jak je kde prezentovat a dělat to vůbec? Co třeba autoři takových těch nechutných detektivek nebo hororů, co ta jejich fantazie, je bezpečná? Po shlédnutí tohoto dokumentu se mi v hlavě rojí spoustu myšlenek. A to mě baví, když nějaké dílo dá podnět mému mozku, aby přemýšlel o něčem, co by ho nenapadlo :)))) ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl o tom jesli by to ten týpek udělal nebo ne. Todle je 21. století a takovejdlech lidí je všude kolem spoustu, on to slízl za všechny a dokonce o tom udělali dokument. No když na něj koukám, nevim jesli koukám na magora co byl krok od toho unýst a sníst sousedku, nebo na týpka kterej unikal do svojí perverzní fantazie. To se asi nedozvíme, ale nebavilo mě na to koukat. Ať tam mluvil někdo pro nebo proti, bylo to vždy jednostranný. Chyběli mi tam opravdový úvahy, že by se opravdu někdo vcítil. Stačilo by 45 minut. ()

SAWLM 

všechny recenze uživatele

Gilberto Valle byl v roce 2013 odsouzen za plánování únosů mladých žen a kanibalismu. Valle se hájil tím, že šlo pouze o jeho fantazie..... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama