Reklama

Reklama

VOD (1)

S novým iPhonem, bytem v blízkosti nákupního centra The Grove a tučným bankovním kontem po milovaném zesnulém manželovi se Marnie Minerviniová (Susan Sarandon) nadšeně stěhuje z New Jersey do Los Angeles, aby byla nablízku své dceři Lori (Rose Byrne), úspěšné (leč stále svobodné) scenáristce, a zahrnula ji mateřskou láskou. Když ale kvanta jejích zpráv, nečekaných návštěv a udělených rad, o které nikdo nestojí, donutí Lori stanovit přísné osobní hranice, Marnie vynaloží svůj neutuchající optimismus a velkorysost na to, aby změnila životy ostatních. Zatímco poznává nové přátele, nachází nový smysl života a naváže nečekaný milostný vztah s bývalým policistou a motorkářem jménem Zipper (J. K. Simmons). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (34)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na každý jeden film s Rose Byrne sa vždy veľmi teším, a ani toto nebola samozrejme výnimka. Ale táto "sága" o ovdovenej žene, ktorá si sama pred sebou potrebuje dokázať aká je nevyhnutne potrebná pre celý svet, ma akosi nezaujala. Námetovo to síce nebolo zlé, ale dej ma neskutočne nudil, ba priam až ubíjal. Lorene Scafaria má na to asi talent, že aj z kvalitného námetu dokáže vytvoriť takú anti-drámu (viď. Seeking a Friend for the End of the World)... 1* za herecké výkony Susan a Rose. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mám filmy, zahánějící takový ten mýtus strašidelného a děsivého stáří, rád. Ne proto, že by fungovaly na mně, já se stáří nijak nebojím, ale jsem rád, že i přesto, že je to jen filmová fantazie, přeci jen může něco z toho zůstat. Navzdory klasickému filmovému idealistickému ústupku, kdy hlavní hrdinka má hodně peněz, je za vodou a může si tedy dělat co chce. S tím se zrovna každý neztotožní. Ale tak nějak ten příběh zachránit a ukotvit museli. Tohle je takový neškodně milý film, který mě však dokázal prakticky ve dvou hned po sobě jdoucích scénách rozesmát k slzám i rozbrečet dojetím. Takže si asi může připsat bod k dobru. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

role velmi těžká pro Sarandon,velmi emocionální.Ale role upištěných děvčat které s ní probírají své problémy a ona jim nadšeně radí a ony nadšeně rady přijímají a doslova jásají......Jen její dcera jí má plné zuby.Což já bych taky měla.Je něco jiného sdílet s někým čtyři zdi a něco jiného někoho potkat u kafe a za hodinu se ho zbavit a mít někde své soukromí kam mě ten otrava nepronásleduje.Takže jsem chápala Lori a její matka mi silně lezla na nervy s ní ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Režisérka a scénáristka v jedné osobě Lorene Scafaria tímto svým dalším vztahovým snímkem jakoby navazovala na svůj předchozí počin „Hledám přítele na konec světa“ (2012) a dál vyvíjí příběh tentokrát poukazující na typickou charakteristiku matek svých dcer. Originální název „The Meddler“ v českém překladu „Vetřelec“ je daleko přijatelnější než název český distribuční, neboť z postavy matky, ve vynikajícím podání Susan Sarandon, v žádném případě žádná šílenost netkví. Jedná se o naprosto přirozený charakter s poněkud přehnanou laskavostí mateřského pudu, kdy se u své dcery snaží zaplnit životní prázdnotu po úmrtí svého manžela a otce dcery, která to vlivem svého mládí samozřejmě vidí jinak a bere to jako zasahování do svého života. Příběh nádherným způsobem naznačuje řadu hmatatelných pravd týkající se vztahů mezi rodiči a dětmi a je to provedeno v takové atmosféře, že se jistojistě na obou stranách barikády mnohá divačka i najde či vyvolá vzpomínky. Pro posouzení je použito několik zatrpklých, ale i úsměvných situací. Na konci příběhu tak, svým způsobem nuceně, nechybí zralé úvahy o pojmu truchlení. Bez ohledu na to, jak hluboký je smutek a bolest po ztrátě partnera, život jde navzdory všemu dál. Stejně jako spousta takových matek může být snímek poněkud frustrující, ale za vidění určitě stojí. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Postava „Marnie“ pre S. Sarandon je absolútne šitá na mieru. Samotné zachytenie vzťahu matky a dcéry by však (z režisérskeho hľadiska) mal byť lepší. Naopak, najväčším ťahúňom celého príbehu sú spoločné (vedľajšie) scény dvojici S. Sarandon a J. K. Simmons. Tieto scény by mohli dostať väčší priestor. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama