Reklama

Reklama

Můj život beze mne

  • Kanada My Life Without Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režisérky Isabel Coixet vypráví příběh 23leté Ann (S.Polley), milující manželky a matky dvou dcer, která se jednoho dne dozvídá od svého lékaře krutou pravdu - je smrtelně nemocná a zbývá ji jen pár týdnů života. Ann nechce způsobit svým blízkým zármutek a rozhodne se nést svůj osud v tajnosti. Ten kousek života, který ji zbývá chce prožít s velkou chutí. Dohnat vše co zanedbala, smířit se s lidmi, se světem Scénář vychází z literární výpovědi Nanci Kincaid PRETENDING THE BED IS A RAFT. Na filmovém festivalu v Berlíně film obdržel speciální cenu Art House Cinemas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Pecival 

všechny recenze uživatele

No ano, Sarah Polley tu já mohu :) Faktem je, že se režisérka důsledně vyhíbala lacinému ždímání emocí, ale já bych lehké přitlačení na pilu snesl (opravdu nevěřím že jsem to napsal). Dobrá tedy, neumím si představit (a ani nechci) jaký je to pocit dozvědět se tuto novinu, ale reakce a následné činy se mi nezdály příliš realné. Nevěřím tomu, že je člověk to schopný v sobě udržet. Stejně tak nechápu touhu nechat se do sebe zamilovat někým (neboli zlomit někomu srdce ať má rok nad čím přemýšlet). Téměř pět. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Velice rozporuplný film. Na jedné straně mi jí bylo líto, ale na straně druhé se mi nelíbilo, jak se chovala. Jak tady už napsal jeden uživatel, místo toho, aby se svěřila své rodiné o svém problému a trávila tak poslední týdny štastně s rodinou, tak si místo toho radši našla dalšího chlapa a tak byla svému oddanému manželovi ještě ke všemu nevěrná. I takto se dá vnímat tento film a né jenom celou dobu litovat hlavní hrdinku filmu. Těžko říci, jak bychom se zachovali my . . . Film se mi ale líbil, jelikož v něm často zazněly zajímavé myšlenky hl. hrdinky. ()

Reklama

J0hny5 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší film na podobné téma, co jsem zatim viděl. Občas mě to nudilo, párkrát se tam objevily zajímavé myšlenky. Přišlo mi to jako špatně sestříhané s tim, že ty nejzajímavější části se někde ztratily. Pro ten konec platí totéž, jakoby někdo někam pospíchal a narychlo to sestříhnul tak aby to rychle skončilo. Takže nebylo to hrozný, ani nijak odzbrojující, tak akorát na 3 hvězdičky. 60% ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Můj život beze mne je velmi dojemný příběhem mladé ženy, která zjistí špatnou zprávu o svém zdraví. Nebudu tvrdit, že neukápne po dobu filmu ani jediná slzička to se asi nestane, naopak člověk se velmi rychle vcítí do děje a dokáže si, až velmi kriticky připustit, že by se to mohlo stát třeba i vám osobně. Zdraví je křehká věc. Za peníze si zdraví nekoupíme. Ale dokážeme se za jistých okolností nepříliš vyhlížejícímu osudu postavy a bojovat až dokonce. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné herecké výkony, osobitý příběh a nesentimentální provedení v tomhle nikterak převratném skoro dojáku, který komorní optikou pojednává o posledních měsících života mladého člověka. Nejsou tam vlastně žádné vyloženě kulervoucí scény, ale je to zdravě vyvážený malý, komorní film, který se v regálu velmi jednoduše mine, jelikož nekřičí do světa brutální reklamou, zvučnými tvůrci, či velkým rozpočtem. Výpovědní hodnou má však velikou, tempo tak nějak střední. Jeden z filmů kde mám pocit, že kniha by byla mnohem lepší než film. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 2003 na Mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Reklama

Reklama