Reklama

Reklama

Emelie

Trailer

Když jejich rodiče vyrazí na rande do města, tři malé Thompsonovy děti okamžitě přijmou svou novou chůvu Annu (Sarah Bolger), která vypadá jako splněný sen: je příjemná, zábavná a nechává je dělat věci, které boří všechna rodičovská pravidla. Ale jak interakce Anny s nimi nabírá čím dál více zlověstnější tón, děti si uvědomují, že jejich chůva nemusí být tou, za kterou se vydává. Brzy je na nejstarším Jacobovi, aby chránil své sourozence před stále více hanebnými záměry narušené ženy, jejíž zbraní je důvěra a cílem nevinnost. (noelcoward73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nevím čím to bylo, asi jsem v tom viděl něco víc, než v tom třeba viděli ostatní. Ta první polovina je prostě divná a v nějakých částech i nepříjemná, což je přesně to, co jsem v různých hororech hledal a v skoro žádném nenašel. Mám i takovou představu o naprosto geniálním hororu a tohle ho z části splňuje. Takže první polovina mě zaujala, vytvořila skvělou atmosféru a o napětí se postarala polovina druhá.Působilo to i realisticky - kdo jiný může být tak naivní a nic nepoznat než malé děti? A v druhé polovině se i nečekaně objeví skvělá lekačka, a o ty tady nešlo. Jediné, co mi vadilo, byla poslední scéna, která prostě naznačovala, že i tady bude nejspíš konec tradiční. Jinak jsem byl ale velmi spokojený a dokonce uvažuji i nad zařazením do oblíbených filmů. 5* ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nič moc, hoci kdesi v polovici (cca v momente keď Emelie rozprávala pohádku o méďovi) to bolo vcelku zaujímavé. Potom sa to už celé zvrtlo do tej psychopatickej línie s prvkami hororu, a to ma teda vôbec ale vôbec nebavilo. Spomedzi chúvovských filmov jeden z tých slabších. Aj keď, malo to aj zopár dobrých momentov, - a tým najlepším bola jednoznačne spomínaná pohádka o méďovi (aspoň bolo jasné o čo Emelie vlastne ide). ()

Reklama

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě fakt chytlo. Atmosféra v první polovině filmu je mrazivá a nepříjemná (např. scéna s křečkem a hadem), napětí postupně graduje a má to i skvěle vykreslenou psychologickou stránku (příběh chůvy). Zhruba v polovině se to změní v typickou žánrovku, kde se Jacob snaží uchránit své dva mladší sourozence před onou narušenou chůvou a snad ani nejde nedržet mu palce, takže o napětí je postaráno. Vzhledem k tomu, jak mě to vtáhlo do děje nemůžu hodnotit jinak. Připadá mi, že jsem viděla úplně jiný film, než ostatní uživatelé. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Opět se mi podařilo nečíst si obsah a byl jsem překvapenej už jenom z námětu. Babysitterka, která děti nechá dělat, co se jim zachce, její přístup je postupně až děsivej. V tu chvíli člověku dojde, co že se to na začátku filmu stalo a kam to celý spěje. Je až neuvěřitelný, jak se nejstarší bráška zachoval, aby ochránil svý sourozence, těm dětem budete přát až do úplnýho konce, aby to dobře dopadlo. Co se typu filmů týče, hlídání dětí, je laťka nahozena úplně do jinejch rozměrů. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som to sledoval, tak už v prvých piatich minútach vieme povedať, čo sa bude diať ďalej. Človek to ale akceptuje, čo chce ale vedieť je spôsob, akým sa k celkovému filmu nakoniec dopracujeme a máme tu v podstate home invasion thriller/horor na jedno pozretie. Prečo na jedno pozretie? Poďme si najprv rozobrať moje osobné negatíva tohto filmu. V prvom rade Sarah Bolger je podľa mňa absolútne strašne obsadená v tomto filme. Je to možné, že chceli, aby vyzerala herečka tvrdo a menej sympaticky (a myslím si, že to celkom zvláda), no problém s ňou mám, že v prvom akte má hrať pred rodičmi sympatickú teenagerku. A žiaľ, nemám pocit, že to absolútne funguje. Neviem či sa príliš vcítila do role zlej opatrovateľky, no ako milá mi absolútne nefunguje. Osobne som ju asi viac vedel oceniť vo filme "The Lazarus Effect", kde pre mňa pôsobila uveriteľnejšie. Napriek tomu, že zvyšok filmu bol trošku bordel. Chcelo to niekoho, kto by z toho vyšiel lepšie ako napríklad "Lily Rabe", ktorá vie zahrať aj nevinné dievča a keď má byť zlá a hnusná, tak to vie tiež predviesť bravúrne. Možno by sa dalo povedať, že už je oveľa staršia a nevynikla by ako tínedžerka, ale minimálne by to chcelo niekoho jej typu. Okrem toho akosi nemám rád fakt, že film sem-tam prepína medzi rodičmi na svojej oslavnej večeri a medzi situáciou v dome. Dáva to zmysel ale miestami to človeka absolútne vytrhne z atmosféry.Prvá polka filmu je podľa mňa maximálne chorá a dochádza až do momentov, kedy človek rozmýšľa, či by už v niektorých momentoch nezačali decká (najmä Jacob) myslieť trochu inak. Druhá polka, kde sa už reálne začínajú veci diať a najmä v poslednej tretine je potom film skutočne skvelý. Joshua Rush je skvelý v role Jacoba a myslím si, že aj Carly Adams bola celkom dobrá. Thomas Bair je ešte len dieťa a aspoň musím uznať, že sa pri natáčaní bavil. Je to na ňom vidno. Musím povedať, že celkom obstojní deckí herci a niečo aj predviedli. Určite viac, než sme mali možnosť vidieť decká v "Sinister 2". Vyzdvihnem ešte aj Susan Pourfar, ktorá z filmu skutočne vychádza ako matka a jej rolu jej verím absolútne najviac. A musím pochváliť aj fakt, že v závere sme mali aj pár skutočne skvele spracovaných scénok, kde som nevedel naisto čo sa presne stane. Na jedno pozretie je to pre fanúšikov napínavých a hororových filmov v pohode, ale nemyslím si, že by sa k tomu niekto v budúcnosti vrátil. Hodnotenie: B- ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve městě Buffalo ve státě New York. (noelcoward73)

Reklama

Reklama