Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve skvěle obsazené komedii o vánočních svátcích sledujeme členy širší rodiny, kteří se snaží tradičně sejít, aby společně oslavili svátky. (Freeman Ent.)

Recenze (156)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, kolik pro mě áčkových herců nacpali do tohoto filmu, je tahle vánoční dramedie hodně špatná. V podstatě se jedná o příběh jedné rozhárané rodiny, kde film začíná s několika příběhy, které pak spojí u kulatého stolu. Problém je, že mě ty jejich problémy nějak vůbec nezajímají. Vše ale má tendenci stemlovat ona vánoční atmosféra, která je sice fajn, ale už z podstaty věci z ní nelze být nadšený. Protivenství některých postav Vám nezlepší zapálenej svícen na vánočním stolci předstírající vánoční pohodu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $26,302,731Tržby Celosvetovo $42,426,912Tržby za predaj Blu-ray v USA $888,894Tržby za predaj DVD v USA $1,819,524║ veľmi povrchná vianočná limonáda /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚKDY PŘEMÝŠLÍM O VŠECH RODINÁCH, CO SPOLU SEDÍ U VEČEŘE. V KAŽDÉM DOMĚ, V KAŽDÉ RODINĚ SE ODEHRÁVÁ JINÝ PŘÍBĚH...“ /// Film o tom, že Vánoce nemusí bejt jen šťastný a pohodový. Teda… vono to samozřejmě jinak než happy endem skončit nemůže (Vánoce kurva! Přece nebudou ukazovat mrtvý děti! Nebo snad…), ale musíme se k němu propracovat. Nejlíp přes příběhy lidí různýho věku, kteří se nakonec sejdou. Takže ti starší vzpomínaj, ti mladší taky… a vzývaj (hledaj) lásku (současnou, minulou, budoucí) a (zřejmě) i štěstí. Trable o Vánocích asi nebudou tím pravým filmem k oslavě Vánoc. Snad jen pro ty, kteří každodenně s potěchou masturbujou nad nashromážděným množstvím (třebas drobných) křivd. Nebo jim v manželství vypršela doba trvanlivosti. Jedná se totiž o vobčas nudnou (ale vánoční!) dramatickou romanťárnu, ve který si všichni uvědomí, že… prostě si něco uvědomí. Bejt lepším člověkem? Dobrá… (ale jenom na Vánoce!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Někoho jsem ztratil(a). 2.) Nevím kde hledat na Štědrej den lásku. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jeďte internetem. Je to rychlejší." Rady tety Fishy byly asi tím jediným, co mě v tomto vánočním zlém snu pravidelně rozesmívalo. Pak už mě bavilo snad jen, když si Charlie s Lauren "obratně" strkali jazyky do úst a samozřejmě ulhaný vztah krásné Eleanor se sympatickým G. I. Joem. Jinak to však byl samý malér, problém a nepochopení, což mi dost připomínalo skutečný život. A to je přesně to, co od filmu nechci. Ale jsem ochoten přimhouřit oko, protože to celé vyprávěl pes a dopadlo to vánočně. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Množstvo nezaujímavých a podivných dejových línií poskladaných do striedavo funkčného a nefunkčného celku, kde sa nakoniec všetky vážne problémy a traumy vyriešia samé - pretože Vianoce. Ak sa Jessie Nelson snažila o americkú odpoveď na Lásku nebeskú, tak jej to veľmi nevyšlo. Jediným ozaj svetlým bodom je iba vynikajúca línia Eleanor a Joea v podaní Olivie Wilde a Jaka Laceyho, ale tí mali žiariť v samostatnom filme. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Panebože, měla bych se podívat minimálně na tři Hanekeho filmy po sobě, aby se můj mozek vrátil do továrního nastavení, uvědomil si, co to je kinematografie, a přestal se dojímat nad každou kravinou. (Alan Arkin prezidentem!) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jedna rozvětvená rodina se na Štědrý večer schází u jednoho stolu. Ale než se sejde, divák má možnost sledovat jak probíhá celý Štědrý den u každého ze členů této rodiny. Snaha o napodobení nedostižné Lásky nebeské je zde patrná, ale neřekl bych, že tento film je nějak špatný či neoriginální. Spíše trpí tím, že tvůrci nedokázali jednoltivé postavy dostatečně divákovi prodat a nedokázali jim vymyslet nějaké zajímavější příběhy, které by ospravedlnily jejich účast na plátně. Vlastně jedinou zajímavější dějovou linií je příběh z letištní haly, kde atraktivní Olivia Wilde narazí na sympatického vojáka. To je příběh, který si rozhodně zasloužil své odvyprávění, a který celý film vlastně i docela pozvedává. Jinak je to ale o vztazích, o hledání sebe sama, o tápání, prostě to vypadá během filmu všelijak, jen to nevypadá na šťastné a veselé. A právě i to paradoxně oceňuji, protože rozjuchaných vánočních filmů plných rozzářených ksichtů existují kvanta. Ale vánočních filmů na vážnější notu zase tolik není. Výsledkem je tedy z mé strany mírně nadprůměrné hodnocení, protože film jako jednohubka před Vánocemi byl pro mě rozhodně stravitelným soustem. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

To je fakt smutný a pokud nechcete zanevřít na romantické filmy s vánoční tématikou, tomuto snímků se vyhněte. Prázdné debaty, nezajímavé situace a zcela špatné situace, do toho protivný komentáře nějakého imaginárního průvodce...dokoukat celý film byl opravdu problém - chtěl jsem to vzdát minimálně 6x, neskutečně a nekonečně dlouhé trápení ...takhle opravdu ne! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Sníh je na dovolený, Pepiku, zvedni si vánoční náladu aspoň skvěle obsazenou komedií, říkal jsem si předevčírem. No, to jsem si teda zvednul. Leda tak prdel ze sedačky po sto sedmi minutách snahy o vtip. Pan Nelson se v létě kouknul na nebeskou lásku a řekl si, že do Vánoc natočí dvojku, ale po svým. Dějové linky jsou vyrovnané asi jako zápasy mezi Barcelonou a Bohemkou, což by samo o sobě ještě nebyl takový průser, jenže on je navíc styl vyprávění Z pohádky do pohádky nápaditý míň než šatník Columba. Rodinu si vážně nevybereš, ale film jo, tak běž prosim tě na něco jinýho. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Hodně chabá variace na Lásku nebeskou, nalákali tam velké hvězdy a doufali, že to bude stačit a nestačilo. Příběhy mě moc nezaujali, bylo tam strašně moc postav a než jsem se v nich zorientovala, tak uběhlo 3/4 filmu. Celé to navíc bylo divné a přehnaně americké. Ten konec tomu pak dodal korunu. 2* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Skvelo obsadený film ešte nemusí nutne znamenať aj kvalitu. Snáď najotravnejší vianočný film, s otravným hudobným podmazom a toľkým klišé, že som nevedel či skôr plakať, dvíhať obočie alebo od trápnosti zatvárať oči. Neviem čo si autori od tých príbehov sľubovali, tak to vyzerá keď niekto zoberie všetky možné klišé z vianočných a romantických filmov a pozliepa ich do jednej karikatúrne smiešnej koláže. Je tu snáď všetko cukríkové, nudné a patetické pozlátko, aké si len viete predstaviť - skrachovanec, pes, žienka čo nevie čo so životom, závisť, sebectvo, problémy s deťmi, problémy medzi manželmi, múdry deduško, falošný hosť pri štedrovečernej večeri, nehoda, ktorá všetkých zblíži, trápny tanček na záver... no proste sa mi zalepila huba že až až. Prázdne, zbytočné a hlavne pateticky trápne NIČ. Na hranici odpadu. 20/100 ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem obyčejnou tuctovou vánoční slátaninu, hlavně na základě zdejšího hodnocení, ale on je to kupodivu příjemný a místy i dojímavý vánoční film. Přirovnal bych to klidně i k Lásce nebeské v trošku pochmurnějším kabátku. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro vánoční filmy, vždy hlasuju pro šťastný konec, a současně mám rád tyhle vztahové konverzačky. Občas jsem sice zklamán, pokud film ani v jedné z těchto rovin nefunguje, ale Trable rozhodně nejsou ten případ. Lehkou rukou načrtnutá koláž rozehrává lásku a vztahy ve všech její rovinách jako mix komedie a dramatu. Současně je velmi dobře vyladěným koktejlem okamžiků ze života (kdy jsem se usmíval tím vědoucím pocitem "to znám, to je jako u nás") a zcela nereálných a nepravděpodobných filmových zápletek, které mohou fungovat opravdu jen ve vánočním filmu. Jsa ve věku kdy jedny problémy a pocity už chápu a ty druhé jsem ještě stále nezapomněl, mohl jsem prožít trable o vánocích snad se všemi generacemi rodiny Cooperových a ještě se u toho pobavit a taky trochu dojmout. Pro mě mnohem lepší než třeba Vánoce naruby. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Prepletenec príbehov, ktoré sa spoja za štedrovečerným stolom. Tých zlých príbehov bolo viac .. bohužiaľ. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak výrazná, ani zábavná vánoční rodinná dramedie, která má sice plejádu výborných herců, bohužel, ale nemají co hrát a na výsledné podobě je to hodně znát. Z tohohle vánoční klasika rozhodně nebude. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Herecká extratřída ve velmi průměrném a scénáristicky rozplizlém filmu, který si na Vánoce asi dobrovolně nepustím. Není k tomu důvod, protože je to směska známých klišé a ta Vánoční atmosféra na konci už to příliš nevytrhne. Velká škoda. 50% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se snažili o dobrý koncept, ale překombinovali to. Bylo tam až moc příběhů a některým z nich se věnovalo málo času. Ale na konci se to pak celkem dobře spojilo v jeden celek a mělo to šťastný vánoční konec. :-) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Chaotická snaha zkopírovat šablonku Lásky nebeské napojením příběhů, které tady možná mají i více prostoru, ale žádnou váhu a prakticky jediná zajímavá součást příběhu je Eleanořino hledání falešného přítele na letiště. Jinak to není ani moc vtipné, což je škoda, protože to má potenciál s opravdu solidním obsazením. Možná, kdybych se díval o Vánocích a měl vánoční náladu, asi bych šel s hodnocením o něco výše, ale tohle je taková ubohá vánoční romance s předvídatelností a příliš mnoho příběhy najednou. June Squibb kupodivu nejvtipnější... ()

Reklama

Reklama