Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední loupežníci byli chyceni a pro výstrahu zazděni. Ve Spessartu bude na věky klid. Tedy aspoň do té doby, než při stavbě dálnice rozkopnou nedobrovolný žalář loupežníků. Jejich duchové se rozkoukávají po světě a zamíří do nedalekého zámku. Tam ve finanční nouzi přežívá komtesa Charlotta (Liselette Pulver) s příbuznými. Snaží se svůj zámek ubránit před dluhy a spekulanty. Návrh na ubytování arabského prince jí tedy přijde vhod. Ale jeho příchodem se teprve dostane do maléru. Přičinlivá strašidla ve snaze jí pomoci prince okradou a Charllota putuje do vězení. Loupežnické čarodějce se podaří namíchat lektvar na zhmotnění, a tak se mohou strašidla vydat do Bonnu osvobodit Charlottu. (Jezinka)

(více)

Recenze (63)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je celkom dobre možné, že Strašidlá zo Spessartu sú najlepšou časťou zo Spessartovských komédiií, ale ani to ma neprimäje, aby som išiel na tri hviezdičky. Je to všetko veľmi staré a naviac v Česku je obrovská konkurencia v Saxane, Rumburakovi, Bielej pani, Ohnivých ženách a množstve ďalších filmov. Takže Spessartovské strašidlá už iba do filmového archívu pre fajnšmekrov a zvedavcov. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší díl celé serie. Tentokrát se loupežníci snaží komtese pomoci, protože se dostala do finanční krize. Jejich přičiněním se ale Charlotta dostane do vězení. Tak se znovu rozhodnou, že jí pomohou. Loupežnická čarodějnice namíchá lektvar na zhmotnění. Já prostě Spessartu nedokážu odolat. Repríza by neuškodila, aspoň by v televizi byla pořádná zábava. Němcům se to hodně povedlo. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po půl století stále překvapivě fungující satirická komedie s příjemnými písničkami, využívající nadpřirozených kvalit duchů zaživa zazděných loupežníků ze Spessartu (hrdinů původní historické veselohry). Bez bohovského českého dabingu (vrátane "tatarské" slovenštiny prince Kalaky a jeho doprovodu) by to ovšem bylo výrazně slabší. Jenže my ten dabing máme, a tak si můžeme zpívat, že Šaty (respektive nohy) dělaj lidi, že My vám píchnem ve všem, a tak dále a tak dále. Na mě to funguje i dnes - a to jsem se ještě nezmínil o tom jak překvapivě slušně vypadají duchové z hlediska vizuální stránky filmu. První díl si téměř nepamatuji, u třetího si vybavuji jen to, že se tam raketou cestovalo v čase a zachraňovala se komtesčina láska. Budiž to dostatečným důkazem o nejenom historické hodnotě Strašidel Ze Spessartu. 70% ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií co znám. Bývalí loupežníci zazdění do starého sklepení se při stavbě autobahnu dostanou na svobodu ve formě strašidel a pomáhají komtesce zachránit její majetek. Muzikál s řadou pro mne velice nostalgických, ale krásných a melodických písní, skvěle přeložených do češtiny a mistrně interpretovaných. "My vám píchnem ve všem", "Na to musí být dva, jedině dva" a především "Myslíte, že v Bonnu nejsou strašidla". V době militarizace bývalé NSR (s tou dírou na Rýně jako hlavním městem) to byla odvážná satira hodná skutečně demokratického státu. Nebo ta závěrečná ukázka americké povahy, která se rozhodla strašidel ze Spessartu využít k prvnímu letu na Měsíc ("přidej plyn, Rusové nás chtějí předhonit"). Směju se tomu celý život. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Proč myslíš, že jsou tak najednou zticha?" „Možná, že už ho Charlotte škrtí." I po letech stále zábavná hudební komedie, byť už ne tolik, jako když ji člověk viděl v té pradávné době. Nevzpomínám si na film, kde by byly úvodní titulky zpívané. Pro mne vždy lepší než Hospoda, jelikož jsou zde strašidla. A prostředí zámku evokuje gotické horory, i když samozřejmě hrůzy mohlo být více, ale je do zkrátka komedie. Ne tak třeskutá, jako je třeba Bílá paní, jenže Němci v NSR se holt tehdy měli lépe než my. Přesto nechybí rýpnutí do Rusů, Američanů, komunistů, kapitalistů. Památnou scénkou je pak obnažená svastika v soudní síni. A samozřejmě pro děti asi nejzábavnější je fotbal s useknutou hlavou. Pulverová byla sympatická a Wiederová šťabajzna. Plný počet ponechávám z čisté nostalgie a také proto, že jsem se přeci jen bavil. „Mački, mački!" ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Nejznámější stavební památkou Spessartu je vodní zámek Mespelbrunn, sídlo rodu Echte. I zde se natáčelo. (sator)

Reklama

Reklama