Reklama

Reklama

Londýn, zrcadlo světa

(TV film)
  • Francie Londres, miroir du monde (více)
Francie, 2008, 53 min

Obsahy(1)

Metropole plná života. Londýn patří mezi největší evropské metropole. Páteří hlavního města Spojeného království je řeka Temže. Je osou, kolem níž se město rozvinulo.
Londýn se pyšní tisíciletou historií. Po dlouhá léta byl hlavním městem koloniální říše a vždy ctil svoji minulost. Památky, které má na svém území, jsou symbolem jeho velikosti.
Britská metropole zároveň překvapuje nedostatkem architektonické jednoty. Až udivující jsou rozdílné, vedle sebe přežívající styly.
Zvláštní místo je v Londýně vyhrazeno uměleckým hodnotám. Umění je považováno za jeden z mnoha výrazových prostředků a možná více než kdekoli jinde se právě svoboda každého výrazu těší mimořádné úctě.
Londýn je tolerantní, pokud jde o politické názory, náboženství i kulturu. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

otík 

všechny recenze uživatele

Dokument od nikud nikam. Chce zachytit o Londýnu vše, a tak nezachytí pořádně nic. A to ještě vizuální stránka je opravdu strašná, fuj. Jediné pozitivum je snad v tom, že i když Londýn jakž takž znám, zavedl mě do míst, kde jsem nikdy nebyl a kde to vypadá hezky. Bohužel se tu autoři nevěnují vůbec ničemu dopodrobna, skáčou od místa k místu, věnují se tématům svobody a naráz architektuře, aby rychle zase mluvili o výtvarném umění a pak hned o francouzské čtvrti. Ne, prostě takhle se dokumenty nedělají! Hudba: @Music Media 9 Musique ()

Una111 odpad!

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem od toho "dokumentu" moc a dostala jsem ještě méně... Musím říct, že mne ta vynášená multikultura Londýna a zbytku světa nefascinuje tak jako autora snímku, Pierra Brouwerse, mám jí plné zuby! - - - Doporučuji film promítat v zemích, odkud do Evropy proudí ty statisíce "uprchlíků", aby se utvrdili v tom, co si stejně už dávno myslí: Že v evropských zemích se žije jen v neustálé, nezřízené zábavě, užívání si a nicnedělání! A oslava důstojnosti lidského těla? Takhle si ji opravdu nepředstavuju, o důstojnosti nemůže být ani řeči. Čistá, nestydatá zvrácenost! Děkuju pěkně! ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Cha! V dokumentu jsou ukázáni a pochváleni lidé, kteří se na veřejnosti hromadně vysvlékají do naha a protestují proti něčemu. Cituji z oficiálního obsahu České televize: .. ."právě svoboda každého výrazu se těší mimořádné úctě"... A český komentář k záběrům naháčů překrucuje a drze hlásá (!!!): "Neslušní jsou naopak jiní, ti co jsou lhostejní k čerpání neobnovitelných zdrojů" (!!!). ---- To jsou nehorázné lži jako když např. komunisti vystěhovávali zemědělce z jejich usedlostí a tvrdili, že tím pomáhají uchránit republiku od jejích vykořisťovatelů nebo když se dnes rozbíjení manželství hodnotí jako projev svobody apod. Fuj! To jsou mi dokumenty... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama