Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (908)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní sledovat hodnocení ostatních ať už těch co znám, nebo zcela neznámých uživatelů. Tam co jsem se nudil leckdo dával plný počet, zde, kde jsem byl spokojen někdo dává za dvě hvězdy. asi to tak má být. Vnímat všichni všechno stejně, byla by tu děsná nuda. Tady psal už Morgan scénář sám a fakt toho bere buď moc nebo málo, protože to co se začne před divákem dít na obrazovce to už nejsou pouliční honičky z jedničky. Tady to fakt lítá hlava nehlava a co se týče akce, může film směle konkurovat poslednímu Bondovi. Akce s třídá akci a je to vždy o level větší psycho čím více minut filmu uteklo. Opět tu máme Jasona a Dwayna a já si jejich hašteření fakt užíval. Opět je tu Kurt, tentokráte s posilou a i on opět bavil skvěle. A ke známé partičce hrdinů přibyla tentokráte opravdu krásná záporačka Charlize. Jasně, čas už jí vepsal do tváře nějakou tu vrásku, ale pořád je to moje CHarlize z Listopadové romance a Pravidel moštárny... A na staré lásky se nezapomíná! .-). Samozřejmě už snad od trojky nejde nad filmem přemýšlet, protože prostě to co se tam předvádí je nelogické, nereálné atd... Tady se třeba cizí letadla prohání nad Ruskem jak větroň Blaník nad Konopištěm... Myslím si, že to tvůrci sami dobře vědí. Jsou to známé tváře, exotické lokace, krásná auta a naprosto šílené akce, které tuhle filmovou řadu dělají tím čím je. A já jsem docela rád, že mně omladina donutila na to koukat také, protože zrovna tenhle díl bohužel už bez Paula jsem si dost užil. Dávám tedy za 4 torpéda! * * * * ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak tahle série už dost ztrácí síly a podle mě už nemá co nabídnout, proto se značně uchyluje do bizardních scén, které mají film vyzdvihávat nad předešlými pokračováními, ale myslím že u pětky či u šestky už byl vrchol únosnosti a tohle je opravdu už moc. Neskonale nerealistické a tím pádem strašně rozčiluje a film si prostě neužijete. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po zúfalo priemernej a zabudnuteľnej sedmičke a jej paradoxných rekordných tržbách, aj keď je jasné, že veľký podiel na tom mala smrť Paula Walkera som už sérii, z ktorej mám ale aj tak skutočne rád len piaty diel žiadne väčšie šance nedával, ale ôsme pokračovanie je na tom predsa len o niečo lepšie. Nič výnimočné sa ani tentokrát nekoná, ale aspoň to dejovo prinieslo do série niečo trochu nové, rovnako aj nové spôsoby využitia automobilov v akcii pomocou najmodernejších technológií, pričom mi to prišlo vzhľadom na vyše dvojhodinovú dĺžku príjemne svižné bez hluchých miest a tak som v rámci možností série celkom spokojný. Ale nie som úplne spokojný, ako séria pracuje s relatívne novými postavami. Od piateho dielu sa v každom diely objavil nový súper, ktorý bol sám o sebe skvelý a vďaka tomu to bolo správne vyhecované, samozrejme hlavne The Rock v piatom alebo aj Jason Statham v siedmom, pričom ani Luke Evans v šiestom nebol vôbec zlý, ale tento diel mi v tomto prišiel ako kombinácia rodinného filmu a paródiu na seba, tu sú už všetci spolu šťastní, všetky zločiny a pomsty sú zabudnuté a tak je to jedna veľká šťastná rodinka. Ako nestrannému divákovi, ktorému táto séria slúži len ako jednorazová oddychovka raz za pár rokov mi to je viac menej jedno, ale keby som bol jej veľký fanúšik, tak by mi to teda riadne prekážalo a kazilo by mi to aj predchádzajúce diely. Po akčnej stránke stále platí, že ma dokázala nadchúť jedine päťka, ktorá bola nápaditá, napínavá sa ponúkla dostatok parádnych akčných sekvencií, ale po zabudnuteľnej sedmičke je to posun vpred. Sekvencie s automobilmi sú rozmanité, niektoré originálne a technicky očakávane prvotriedne zvládnuté, takže kvalitu im uprieť nemôžem, ale predsa len to nie je môj štýl a tak som si pri nich väčšinou len pomyslel, že celkom dobrý nápad, ale výraznejšie ma neupútali. Omnoho viac mi sadli súboje, ktorých síce nie je zase tak moc, ale časť vo väzení ma teda dosť bavila a akcia v lietadle tiež. Obsadenie je už roky stále totožné, rovnako aj ich správanie, takže tu už nemá moc čo prekvapiť, ale tentoraz ani nováčikovia moc nezaujmú. Hlavná záporáčka Charlize Theron síce sama o sebe určite nie je zlá, ale predchádzajúce diely mali podstatne lepších záporákov a nováčik Scott Eastwood ako pomocník Kurta Russella je síce sympaťák, ale tým to aj končí a jeho postava ma tu vôbec nezaujímala. A režijne si séria už roky drží svoj štandard a aj napriek zmenám režisérov necítiť výraznejšie zmeny. Takže opäť to nie je nič, čo by som si chcel pozrieť znovu, ale od tejto série ani viac nečakám, obstojná oddychovka na upršané odpoludnie. 64% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zábava především. Mít to o chlup lepší střih, méně šablonovitého záporáka a svižnější tempo v první polovině, klidně bych hodil plnou palbu. Takhle "jen" za 80 s tím, že jde o nejlepší díl od pětky. Zásluhu na tom má především akční finále, které tentokrát dokonale šlape, má tempo, nápady, vtip, zkrátka nic nechybí ani nepřebývá. A to nejlepší? Film se vůbec nebere vážně, chce hlavně potěšit fanoušky a nebojí se kvůli tomu sestřelit sebe sama (málokdy jsou tak vtipně využité kličky soap oper). Tvůrci mají obrovské peníze a hrají si ve stylu "dej tam tohle, a ještě tohle, a pro prdel i tohle". Když se k tomu připočte extrémně sympatické obsazení, kde postavy baví nezávisle na tom, za který tým kopou, je o hitu rozhodnuto. Zábavnější týmovka než Avengers a v akci bondovštější než samotný Bond. A takové malé osobní postesknutí - filmaři měli ideální příležitost navázat na legendární hudební balet Johna Woo z Tváří v tvář a nevyužili to. Škoda, velká škoda! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem byl pyšný na to, že si Rychle a zběsile umím užít, ale tady jsem popravdě asi na deset minut usnul. Nemůžu říct, že by nějaká část byla špatná (i když si trvám na tom, že první půlka je lepší), ale celek ty víc než dvě hodiny neutáhne a začne být poměrně úmorný. Mrzí mě, že akci si kvůli dementní kameře nejde plně užít (rozhodně tomu nesluší IMAX), ale její velkolepost má něco do sebe. Osobně nejsem touhle sérií otrávený a umím si představit, že u dalšího dílu to na mě opět bude fungovat. Rozhodně mi představa devátého a desátého Rychle a zběsile dělá míň vrásek než třeba pátí Piráti. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (43)

  • Natáčelo se také v Německu, Ohiu, New Yorku, Georgii či jezeru Mývatn na Islandu. (Varan)
  • Povrávalo sa, že v záverečných titulkoch mala byť scéna, ktorá pripravila vedľajší film medzi Deckardom Shawom (Jason Statham) a Lukeom Hobbsom (Dwayne Johnson), ale Vin Diesel ju nechal vystrihnúť. (Zeker)
  • Původně byly zvažovány názvy Fast 8, Furious 8 a Fast and Furious 8. (Blackthunder)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama