Reklama

Reklama

Dona Flor a její dva manželé

  • Brazílie Dona Flor e Seus Dois Maridos (více)

VOD (1)

Recenze (4)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Paní Flor a její dva muži. ----------Technicky je to dobrý. Barreto má jen 21 let a řídí příběh (i nahotu) jak starý mazák. A je to zajímavý film. Má to být komedie, ale nějak to tady není až taková sranda (nesnaží) . Na druhé straně, podle knihy (od Jorge Amado) má být v tom i filozofie, moudrost, různorodost postav, ale tady není to cítit, spíš je to lehčí. Barreto říká že až fanaticky má rád tvorby Amada, tak nemyslím si že chtěl to předělat. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Flor si nejdříve vzala manžela ochlastu a gamblera. Ten však nápor alkoholu a karet nevydržel, a proto si našla náhradu ve velice seriozním lékárníkovi, se kterým si však moc legrace neužije. Zjišťuje, že by chtěla oba dva. Na film se stopáží necelé dvě hodiny poměrně slabé téma, nemyslíte? Zvláště první polovina, kdy se divák seznamuje s pestrou paletou hazardních her, které budoucí nebožtík provozuje. Snad to nemuselo být zobrazeno všechno, stačilo by ukázat, jak třeba prohrál všechny prachy v ruletě. Nahota tam sice nějaká je, ale o 7 let mladší režisérův snímek Gabriela jí obsahuje mnohem více. Navíc, ač to má být komedie, humoru tam je jak šafránu, a proto se divák, který očekával, že se bude dobře bavit, spíš nudí. //Zhlédnuto v rámci Challenge Tour: 30 dní se světovou kinematografií// 50% ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

První manžel vede bohémský život se všímšudy a po nějaké době na to dojede. Vdově chybí mužský doma a tak se vdává za váženého lékárníka, který sice není na škodu, ale moc legrace si s ní v posteli neužije a tak se jí začíná zjevovat první, zesnulý manžel, aby ji sexuálně uspokojil. O komedii rozhodně nejde, vtipu je tu jen po málo. Spíše se to naklání k romantice a to sice není zrovna moje oblíbené téma, ale na film se každopádně dívá pěkně. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama