Reklama

Reklama

Gina (Blake Livelyová), která v dětství přišla o zrak, spoléhá na oči svého manžela Jamese (Jason Clarke) – zdá se, že tato závislost utužuje jejich vášnivý vztah. Když se ale Gině naskytne příležitost podstoupit transplantaci rohovky a začne znovu vidět, jejich život a vztah se obrátí vzhůru nohama. Mladá žena si totiž začne uvědomovat znepokojující realitu jejich manželství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (45)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Emócie fungujúce len na konci. Kamera a režijné nápady skvelé. Príbeh ale jedna veľká katastrofa. Medzi hlavnými postavami nefunguje chémia a ich vzájomné vnímanie nie je podané ľudsky ale veľmi účelovo. Nechce sa mi veriť že takýto film natočil Forster. Jeho žánrovú rozmanitosť a prístup k postavám som považoval za jeho najväčšie klady ako súčasného tvorcu. Na to že to využíva pútavé prostredie a vizuál je naozaj krásny je ten film ťažkopádny. Ako keby to trvalo celé veky a pritom je to pomerne krátke. Veľmi by som bol zvedavý čo si o filme myslí tvorca. Pre mňa dosť nuda. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Těžko říct co je horší. Jestli to, že film totálně propadl v USA kinech, takže o něm defacto Evropa ani neví, nebo to, že zvučný režisér natočil vlastně docela slušný film, jen má trochu složitou skořápku a většina lidí bude potřebovat dovysvětlenou příběhu pomocí spoilerů na internetu. Pozitiva jsou následovná: Lively si vybírá ambiciózní projekty s potenciálem zajímavých, dramatických rolí. To se jí podařilo v Age of Adeline a chce zde úspěšně navázat, ačkoliv se jí to daří tak na půl. Forster z neznámých důvodů dramatický film s dobrou a silnou dějovou linkou prokládá těžko uchopitelnými surrealistickými, resp. fantasmagorickými vzorci, které nedávají příliš smysl a ani se do konceptu nehodí. I tak ale vede režijní otěže pevně a dává vyniknout hercům. Clarke i Blake vynikající, zbytek do počtu. Emocionální spirála rozpadajícího se vztahu, na který plynule, téměř nepovšimnutelně navazují intriky a podvody obou z dvojice je výborně vyobrazená a ve většině situací uvěřitelná. Proč takový propad u diváků ? Zřejmě proto, že určitá sorta fandů má rada hodně otazníků bez jednoznačných odpovědí, ale musí to vše dávat smysl pokud je dotyčný recipient pozorný ve sledování. Tady ovšem pro správné vyřešení případu ani stoprocentní pozornost nepomůže. Je tam příliš ruchu, těkavých momentek a scénáristických veletočů, takže při titulkách vlastně divák ani neví na čem je a znění příběhu tak, jak ho chtěl tvůrce, si musí přečist na internetu. Jak se takováhle věc hodnotí ? ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Pravda je taká, že som od "All I See Is You" čakal niečo iné. Minimálne viac thrilleru. Pretože realita je taká, že film je hlavne drámou. Drámou o dvoch ľuďoch, ktorí mali k sebe spoločnú cestu, v čase, keď bola Gina slepá, no všetko sa to s príchodom návratu zraku strácať. Je to dokonca asi aj zaujímavá paralela. Niečo získala, a niečo iné sa naopak začína strácať. Najlepšia na filme je podľa mňa práve tá ťažká skutočnosť, že všetky postavy sú veľmi pochopiteľné a na nikoho sa nemôžeme dívať očami, že by bol zlý, alebo niečo podobné. Pravda je totiž taká, že Gine sa so zrakom opätovne otvoril svet a mohla zakúšať veci, ktoré predtým nemohla. Zrak jej ponúka obrovské množstvo možností. A naopak jej manžel má pocit, že stratil svoju rolu najdôležitejšieho elementu v jej živote. A začína mu to veľmi rýchlo chýbať. A najmä nevie, ako si svoju manželku môže opätovne získať späť. A tak začínajú v ich svete vznikať neviditeľné steny, ktoré sa bohužiaľ nedajú zboriť. A keďže film sleduje hlavne ich vzťah, myslím si, že je to zachytené veľmi dobre. Rovnako je celkom dobré, že film nedáva na konci jednoznačné odpovede. Môžeme si domyslieť sami. Občas by som asi chcel niektoré veci počuť po lopate, ale v prípade tohto filmu to nie je nutnosť. Herecké výkony sú dobré, vizuálne je to zaujímavé a má to dobré momentky. No priestor kde film podľa mňa zlyháva je fakt, že má veľmi pomalé tempo. Na začiatku mi to nevadilo. Koniec koncov, očakával som aj nejaký thriller. No ten podľa mňa nikdy neprišiel. A dosť mi tam chýbal. Chcel som vo filme viac thrilleru. A možno by som vyhodil niektoré divné scénky z časti v Španielsku. Ako celok som s filmom spokojný, no nemyslím si, že by som sa k nemu vrátil. A rozhodne mám pocit, že mohli do toho dať viac energie a thrilleru. Inak je to celkom obstojné. Hodnotenie: B ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mladá žena je vdaná, vypadá to, že je celkem šťastná, tedy až na to, že je slepá. Pak ale dojde k zázraku, kdy začne znovu vidět. Jako kdyby jejímu štěstí nic nechybělo. Akorát že ono manželství možná není tak dokonalé. Tohle je dle mého tak zabitá příležitost natočit skutečně zajímavý film... Základ dobrý, ale vývoj prostě ne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápadem, nesmělý zpracováním. Thriller o hendikepované Gině, která je slepá, ale operace jí dává naději alespoň u jednoho oka. Osobně oceňuji každý film, který má v hlavní roli hendikepovanou postavu. Škoda ale, že následný příběh je jak smíchanina růžové knihovny a 50ti odstínů šedi. Zbytečně moc erotiky, málo napětí, hodně vztahových výkrutů a nepříjemná ztísněnost, která dělá všecko proto, aby Vám film zprotivila. Přitom vizuálně má moc hezké momenty. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film měl premiéru na Torontském filmovém festivalu v roce 2016. (kellne)

Reklama

Reklama