Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ford Fairlane je rokenrolový detektiv z Los Angeles. Vypadá jako Elvis Presley, mluví jako žumpa a je pořádně praštěný. Ale, když chcete dělat tuhle práci, musíte být rošku paranoidní. Nenechte si ujít tuhle ztřeštěnou komedii s hudbou od skupiny Yello. (Guild Home Video)

Recenze (41)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Když tu tak čtu ta hodnocení, tak sem asi viděl nějakej jinej film. Divnej film, divný postavy, divnej scénář, divná kamera (co měly znamenat ty věčně blbě komponovaný scény? Křivý "úhly", lidi s uříznutejma hlavama ap. Kameraman byl vožralej nebo žeby "umělecký záměr" ?). Kultovní Ed "Bunda" O'Neill zde by neuvěřitelně trapnej a obsazení ústřední postavy - těžko říci na kolik mu takhle dementní "hraní" připisoval scénář a kolik do toho dával "herec" sám... Těžko věřit že stejný režisér natočil v jednom roce tuhle "divnost" a Die Hard 2 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zlaté Maliny? Vtedy museli byť v porote, ale riadne našľahaní.Ono dá sa povedať, že niečo zreje ako víno. Vtedy to možno nebol ten pravý mušt, ale dnes je to lahodné Chateauneuf-du-Pape a verím, že v dobe okolo vzniku filmu, by som bral tento snímok ako štýlový, raritný príspevok do komerčnej kinematografie. A tak je to aj dnes. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"JOHNNY BYL JEDINEJ ČLOVĚK NECHUTNĚJŠÍ NEŽ JÁ. JAKO DĚTI JSME SE POŘÁD TRUMFOVALI. VYKAŠLAL JSEM NA STůL HLEN A ON ŘEKL: "DOBREJ POKUS." A VYTÁHL BRČKO.." V pubertě jsem žral druhý kultovní snímek komika Andrew Dice Claye a sice Puynova DRTIČE MOZKů, ale tenhle mi, třebaže jsem o něm věděl, nějak unikl. Škoda, protože tenkrát bych si ho byl býval užil určitě mnohem víc než dnes. Film na mě zpočátku působil (i přes mnohé vtipné hlášky) poněkud rozpačitě, ale postupně se rozjel a druhá půlka už byla i solidně akční (honička na hřbitově, pyrotechnické orgie ve Fordově domě, slézání výškové budovy). Potěšila jak Priscilla Presley v roli chladné a perverzní dámy z lepší společnosti, tak roztomilá Fordova sekretářka Lauren Holly (chvíli mi trvalo než jsem ji pod těmi brýlemi poznal), vysmátý zabiják Robert Englund či omezený policajt Ed O´Neill. Když studioví hlavouni (produkoval Joel Silver) viděli denní práce, nabídli prý Harlinovi (který už ale měl na kontě solidní horor VĚZNICE a úspěšnou čtvrtou NOČNÍ MůRU V ELM STREET) režii SMRTONOSNÉ PASTI 2 a ten ji začal točit souběžně s post-produkcí FORDA. Škoda toho zkurveného dabingu, který zničil mnohé dialogy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Un-fuckin'- believable, heh? Naprosto cool béčko se všim všudy, ultra-cool rock 'n'roll superhero Ford Fairlane vypouští každou minutu nějmíň 3 hlášky, do toho fakt pohodovej a zábavnej příběh v rytmu rock 'n'rollu a super úchylácky výsmátej záporák Robert Englund, tohle prostě nemá chybu a to sem se ještě nezmínil, že tady je jako vypatlanej detektiv Ed O'Neill s knírkem a moc pěkná Lauren Holly. Skvělá zábava ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin tohle natočil mezi Die Hard 2 a Cliffhangerem :-). Komedie, která opakovaně porušuje přikázání "never go full retard" (i když zase ne tolik, jako třeba filmy s Leslie Nielsenem) o soukromém detektivovi pracujícím v showbusinessu, je to taková sexistická rock n roll verze Ace Ventury s ultra NY italiamafia přízvukem (což v LA není vůbec divný). Hudbu dělají Yello a Harlin si z Nightmare On Elm Street 4 vypůjčil ještě Robert Englunda. Hláškovací trash na úrovni. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (reich)
  • Andrew Dice Clay získal v roce 1990 za roli Forda Fairlana Zlatou malinu pro nejhoršího herce. (Terva)

Reklama

Reklama