Reklama

Reklama

Lovci stínů: Nástroje smrti

(seriál)
  • USA Shadowhunters: The Mortal Instruments (více)
Trailer 6
USA, (2016–2019), 38 h 34 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

Ed Decter

Předloha:

Cassandra Clare (kniha)

Hrají:

Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Emeraude Toubia, Harry Shum Jr., Alan Van Sprang, Curtis Morgan, David Castro, Jon Cor, Kaitlyn Leeb, Vanessa Matsui (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(55)

Život typické náctileté holky Clary Fray se převrátí naruby, když zjistí, že je součástí rasy lovců démonů s andělskou krví. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 6

Recenze (91)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tuctový ničím výnimočný teen emo/homo seriál, ktorý naväzuje na kinoprepadák Mortal Instruments. Radšej by som si bol dal ďalšiu časť či dve z pôvodného filmu, ako tento seroš. Dopozerané len kvôli záujmu o príbeh ako taký, inak nič moc ála Magicians, ktorý tiež lákali na ďaleko lepší seriálový zárez, akým sa nakoniec stali. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou lepší, některé horší. Má to dobré scény a pak to má scény, u kterých nevěřícně kroutíte hlavou, jak to mohli natočit. Někteří herci jsou lepší/sympatičtější a pak tam máte takové jako Katherine McNamara. Ve výsledku jsem taková rozpolcená. Nemůžu úplně tvrdit, že se mi to nelíbilo, jenže natočené to nebylo nijak skvěle. Naplácali tam toho hodně, místy jsem se ztrácela a taky mě to nechytlo, abych se těšila na každý nový díl. Moje největší výtka je pravděpodobně herečka v hlavní roli, nejen, že neumí hrát, ještě je děsně nesympatická. No jsem zvědavá co budou nastrkat naplácat do druhé série. 3* ()

Reklama

loveless 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál na motivy knižní série Mortal Instruments od Cassandry Clare. Pro ty, kteří se kvůli tomu chtějí podívat, pak ano, základní premisy stínového světa jsou zachovány, ale děj se zásadně mění a různě míchá a největší tragédie přichází v případě, kdy scénáristé absolutně improvizují. První série je vážně hrozná, herci jsou v převážně příšerní, a to co vypouštějí z úst to opravdu nevylepšuje Hlavní hrdinka je totálně nesympatická a pomyslný hřebíček do rakve zatloukají nepovedené efekty (nejspíš malý rozpočet). Předpokládám, že první sérii většina lidí nezvládne, je to vážně síla, přestože na každém dílu je vidět nepatrné zlepšení. Druhá a třetí série se ale posouvá někam trochu jinam a to kvalitativně vzhůru zhruba na tři hvězdy - herci se rozehráli, už jste si zvykli na ty scénáristické kiksy a tak to najednou všechno vypadá rozumněji (v rámci možností, pořád ještě jsme ve fantasy). Což pro mě víceméně nakonec rozbil až poslední díl (děj je ukončen ve 3. sérii), kde těch nelogičností a dalších blbostí bylo na mě zase trochu moc. Přesto jsem hodná a dávám seriálu jako celku 3 hvězdy. Nejoblíbenější postava Magnus Bane. ()

Falconica odpad!

všechny recenze uživatele

Heleďte, ty knížky nebyly dokonalý. Hlavní hrdinka typická Mary Sue, objekt její vášně tak trochu kokot, každou chvíli nějakej ten nesmysl ve stylu "ochránim tě tim, že ti budu 10 let lhát" a podobně. Bylo to pro pubertální holky, ale svým způsobem to bylo zábavný. Ale tenhle seriál? Tak to je fakt třešinka. S knížkama to má minimum společnýho, spisovatelce neumožnili jakejkoliv vliv na seriál a použili to jako politicky korektní propagandu míru a tolerance ke všem rasám a sexuálním orientacím. (Podotýkám, že v předloze je daný universum plný předsudků, v seriálu se najednou dozvídám, že každej každýho respektuje, prostě na zvracení). Herecký výkony jsou tak mizerný, že i u nás na larpech najdete lepší herce, dialogy uplná katastrofa, příběh změněnej tak brutálně, že si pod sebou vykopali obří jámu plnou plot holes. Prostě příšerný. Z docela roztomilejch knížek pro pubertální holky je hrozně stupidní nástroj onanie pro progresivní feministky a extremní jedince z řad LGBT, který se rozplývaj nad tim, jak tam nechybí zastoupení žádné sexuální orientace. Ani nevim, jak jsem mohla vydržet tolik dílů, asi zase proto, že si to pouštim jako podklad při mechanický práci.... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Co to má ten člověk na sobě? To je zase něco o upírech?" - "Ale ne, to je o démonech." (režisér obrací oči v sloup). "No dobře, tak ať to máme za sebou. Kde je ta holka?" (přichází Katherine McNamara) "Předveď mi něco a já budu hádat, ať uvidím, co v tobě je." (dívka ukazuje emoce) "Hm, to je hlad? Znuděnost, naivita, nechápavost, ospalost. Trefil jsem alespoň jedno?" (dívka vrtí hlavou, režisér se otáčí za sebe). "Musíme točit s ní?" - "Bohužel, produkce na tom trvá. Publiku se líbila a na talentu prý stejně nezáleží." (režisér si skepticky prohlíží dívku) "Snad mi to neposereš. Já jsem pracoval s hvězdama, víš? Cameron Diaz zahraje vztek, to bys čuměla. A Matthew McConaughey se mi rozbrečel, ani to neměl ve scénáři." (prohrabává tašku a vytahuje tlustý svazek) "Podle toho mám točit? Vždyť je to brak. Lovci stínů, čarodějové, Kruh, Institut." (zvedá oči od textu) "Copak, došly nápady na jména?" - "Éééééé..." - "Dost řečí, jdeme makat. Přiveďte toho brýlatého....(prolistuje pár stran)... nejlepšího přítele. Vážně? Doufám, že se nebudu muset dvacet dílů piplat s tím, že se jeden bude chtít vyspat s tím druhým." (přichází Alberto Rosende) "Tak klapka a jedeme." ()

Galerie (1 091)

Zajímavosti (9)

  • Herci si museli povinne prečítať sériu "Nástroje smrteľníkov," aby lepšie porozumeli svojim postavám. (Paulo)
  • Nephilim jsou bytosti poprvé popsané v hebrejské (židovské) Bibli, kde se o nich mluví především v knihách „Genesis“ a „Numeri“. Oproti lidem se vyznačují velkou výškou a fyzickou silou. Obvykle jsou považováni za potomky padlých andělů a lidských žen. Samotné slovo nephilim lze přeložit jako „obři“. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama