Reklama

Reklama

Lovci stínů: Nástroje smrti

(seriál)
  • USA Shadowhunters: The Mortal Instruments (více)
Trailer
USA, (2016–2019), 38 h 34 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

Ed Decter

Předloha:

Cassandra Clare (kniha)

Hrají:

Katherine McNamara, Dominic Sherwood, Emeraude Toubia, Harry Shum Jr., Alan Van Sprang, Curtis Morgan, David Castro, Jon Cor, Kaitlyn Leeb, Vanessa Matsui (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(55)

Život typické náctileté holky Clary Fray se převrátí naruby, když zjistí, že je součástí rasy lovců démonů s andělskou krví. (Netflix)

Recenze (91)

verbal

všechny recenze uživatele

Slizká pizda, zabíječka debilů. Pro popis výrazu ve tváři po zhlédnutí této oplzlé ukrutnosti je kyselé jablko opravdu zcela nedostačující. Ne, tohle je kousnutí do poštěváku dva měsíce mrtvé sedmdesátileté bezdomovkyně! A já tolik doufal, že nic příšernějšího než Upíří akademie už nemůže existovat! Prostě parazitická degenerace nemilosrdně zabíjející všechny zbytky kulturních buněk, které ještě v dětské müsli přežily útok Tvajlajtu, Heryho Potrata a následných Mozkomorů. Je to jakoby Bela s Patyzónem mimořádně krutým způsobem umučili Bufy a vydali se s Lautnerem do Beverly Hills 90210 vysát Gilmórovic piče. A je to zase děsně kůl, jak jinak! Partička odpudivých nagelovaných ochrnutých buzerantů a umělohmotných sterilních toporných kravek, jakože Lovci stínů, pronásledují jinou partičku odpudivých nagelovaných ochrnutých buzerantů a umělohmotných sterilních toporných kravek, jakože démonů, přičemž opět trousí lobotomizované dietní logy s důrazem na rodinné hodnoty, které nějaká neumětelská grafomanská slepice snad sesbírala z krabic popkornů a reklam na Kokakolu, doplnila nejkůlovějšími hláškami z Tvajlajtů, Hangrgejů, Divergencí a Hostitelů a vydala jako svůj Opus Vaginalis. Já chápu, že nějaká ta uklízečka sem tam do našeho světa potratí geneticky devalvované osmiprsté miminko s míchou vyplňující celou dutinu lebeční, ale že je jich tolik, aby se takové tupé svinstvo vůbec hromadně prodávalo, to je vskutku odstrašující statistika! Hned v pondělí se vypravím do knihovny, kde zcizím první díl té „veleúspěšné“ knižní série, a důkladně si s ní vytřu prdel. A ne, nespláchnu, pěkně to v úterý vrátím zpět do police, aby i sebevypatlanější dement hned poznal, s čím má to ponížení. Přišel jsem, viděl jsem a zvracel jsem jen z prvního dílu, k dalšímu už mě nikdo nedonutí ani za pytel sušených čuráků, proto nehodnotím. A také proto, že „odpad“, jakožto nejnižší možný stupeň pohrdání, by v tomto případě zcela degradoval mou věhlasnou objektivitu. Tohle je totiž přinejmenším sliz, sopel, hlen, plíseň, hnis, sněť, chrchel, absces či gangréna! ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Vytříbené dialogy, sympatická hlavní hrdinka, jejíž představitelka to určitě daleko dosáhne daleko, protože hraje opravdu výborně. Promyšlený příběh, kde dává všechno smysl, zapadá to do sebe a nikde tam nejsou prázdná místa. Ani náznak hloupé červené knihovny. Střihy, které jsou velmi chytře a originálně vymyšlené. Prostě tohle všechno tomu chybí a občas je to tak stupidní, že i Čarodějky vedle toho vypadají jako umělecké dílo. Na drogách nebo alkoholu je to skvělé. Určitě jo. ()

Jeoffrey odpad!

všechny recenze uživatele

Filmové zpracování Mortal Instruments z roku 2013 mě sice nějak extrémně nenadchlo, ale ani nijak neurazilo, nemělo to špatný nápad a dalo se na to dívat, herci vcelku ušli a hlavní hrdinka byla i docela sympatická. Bohužel seriálové zpracování nemá z toho filmového prakticky nic. Hlavní hrdinka se mi vůbec nelíbí a její herecký výkon mi přijde strašný a vůbec jí to co hraje nevěřím. Ostatní z její party na mě působí také dosti odpudivě a většina chlapů je naprosto slizká a nemá ani špetku charizmatu. Zkrátka na mě působí tím nepříjemným způsobem jako když jsem koukal na Twilight a opravdu nemám chuť se pouštět dál a vidět víc, než už viděné 2 díly. Navíc když už mi ani Isabela nepřijde sexy... Obsazení je strašné, atmosféru to nemá a je vidět, že si příběh i upravují a to dost blbým způsobem. Tohle prostě ne... 0/10 ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou lepší, některé horší. Má to dobré scény a pak to má scény, u kterých nevěřícně kroutíte hlavou, jak to mohli natočit. Někteří herci jsou lepší/sympatičtější a pak tam máte takové jako Katherine McNamara. Ve výsledku jsem taková rozpolcená. Nemůžu úplně tvrdit, že se mi to nelíbilo, jenže natočené to nebylo nijak skvěle. Naplácali tam toho hodně, místy jsem se ztrácela a taky mě to nechytlo, abych se těšila na každý nový díl. Moje největší výtka je pravděpodobně herečka v hlavní roli, nejen, že neumí hrát, ještě je děsně nesympatická. No jsem zvědavá co budou nastrkat naplácat do druhé série. 3* ()

IQ Tiqe

všechny recenze uživatele

Další variace Buffy (nbeo spíš Čarodějek) pro malý holky. Zkusím 2. díl, ale očekávám nekonečnou naháněčku dobrejch a zlejch. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak dlouho to ještě vydržím, je to tolik ukecané a tak málo se tam toho děje.... A když už nastane nějaký boj, je stále tak stejný. Jediné, co mě zatím drží u sledování je Dominic, který je vybraný opravdu šikovně, bohužel z něj dělají ukňourané štěně, které až moc bere na hlavní hrdinku a vytrácí se tak to krásné napětí a škádlení, které v knize tak perfektně fungovalo. A obsazení hlavní hrdinky vůbec nebylo šťastné. Raději bych ocenila pokračování filmu, kde postavy měli alespoň nějaké charisma a obsazení bylo velmi sympatické. Tohle je bída. Škoda, velká škoda. Ale sérii už dokoukám. Snad. EDIT: Konečně 6tý díl není tak otravný a vykecávání zde má trochu smysl .... a konečně také nějaký záblesk romance. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti žánru young adult. Osobně se mi film velice líbil (na své poměry) a od seriálu jsem čekala, že sérii napraví reputaci. Bohužel postavy jsou naprosto nezáživné a hlavní "hrdince" (ano v uvozovkách) bych podřízla krk už v první epizodě. Po šesti dílech dělám tomuto seriálu papa! ()

Falconica odpad!

všechny recenze uživatele

Heleďte, ty knížky nebyly dokonalý. Hlavní hrdinka typická Mary Sue, objekt její vášně tak trochu kokot, každou chvíli nějakej ten nesmysl ve stylu "ochránim tě tim, že ti budu 10 let lhát" a podobně. Bylo to pro pubertální holky, ale svým způsobem to bylo zábavný. Ale tenhle seriál? Tak to je fakt třešinka. S knížkama to má minimum společnýho, spisovatelce neumožnili jakejkoliv vliv na seriál a použili to jako politicky korektní propagandu míru a tolerance ke všem rasám a sexuálním orientacím. (Podotýkám, že v předloze je daný universum plný předsudků, v seriálu se najednou dozvídám, že každej každýho respektuje, prostě na zvracení). Herecký výkony jsou tak mizerný, že i u nás na larpech najdete lepší herce, dialogy uplná katastrofa, příběh změněnej tak brutálně, že si pod sebou vykopali obří jámu plnou plot holes. Prostě příšerný. Z docela roztomilejch knížek pro pubertální holky je hrozně stupidní nástroj onanie pro progresivní feministky a extremní jedince z řad LGBT, který se rozplývaj nad tim, jak tam nechybí zastoupení žádné sexuální orientace. Ani nevim, jak jsem mohla vydržet tolik dílů, asi zase proto, že si to pouštim jako podklad při mechanický práci.... ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Ode zdi ke zdi, takto bych všech 55 dílů okomentoval. Dlouho trvá, než si člověk k některým postavám vytvoří vztah, některé (primárně Clary, ti celou dobu leze na nervy). Slabší díly střídají silnější. Kdyby vše skončilo v polovině třetí série, mohlo by být i lepší hodnocení, nicméně posledních 12 dílů je totální vymejvárna mozků, což musím zohlednit v hodnocení. Jako celek vychází to jako průměr a doporučení spíše pro teen publikum. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Pred par lety podivala na film jmenem Mortal Instruments: Mesto z kosti, a bylo to jako hodne spatny. Ono kdyz od prvni minuty nemuzete pochopit, proc ma hlavni herecka na cele dve housenky misto oboci, to vas rozhodi a na film se ani nemuzete soustredit. A celkove, herecke obsazeni Mesta z kosti bylo hodne spatny - a proto se serie nikam neposunula a nenatocil se (zatim) dalsi film. ALE, nekdo jiny se chopil prav na tento dost slusny pribeh a natocili serial. Prvni serii jsem shledla za vikend, a ackoliv jsem pri nekterych scenach kroutila hlavou a obracela oci v sloup jak trapne to nekdy bylo, chtela jsem videt vic a zjistit, kam pribeh pokracuje. Tak jsem trpelive cekala na druhou serii, az me to prestalo bavit a koupila jsem si vsechny knihy na Audible a za tyden jsem si cely pribeh poslechla a zjistila, ze Mortal Instruments jsou SKVELE knihy, ale filmove a serialove adaptace bohuzel nic moc. Druha serie Shadowhunters byla o moc lepsi nez prvni, hlavni predstavitelka Clary se konecne naucila trosku hrat, a celkove to bylo mnohem "snesitelnejsi". No a za 4 dny vychazi novy dil, a konecne se do pribehu dostavi jeho nejzajimavejsi character - Sebastian. Uz aby to bylo. Serial pro nactilete (a pro me) ktery ma sve mouchy, ale neni k zahozeni! ()

carly 

všechny recenze uživatele

Ma to svoje lepsie a horsie momenty. A je fakt, ze Clary, Simon a obcas aj Jace mi dost piju krv. Ale Isabelle, Magnus a Alec su uzasni a jednoznacne sa to kvoli nim oplati pozerat. A taktiez Rafael je zabavny a Lydia tiez nie je na zahodenie. Tiez sa mi paci, ako zatial riesia vztah Aleca a Magnusa, ktori su dovod, preco som serial zacala pozerat. Vizualne je to krasnea bojove sceny sa im tiez celkom daria. A aj herci su skveli. Snad im to vydzi aj do druhej serie. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Mladí, krásní a talentovaní zachraňují (ne)lidské pokolení před neodvratně se blížící zkázou. Nic proti nejprofláklejšímu story-arcu současnosti, ale postavám chybí styl, hercům schopnosti (což jak uznáte může představovat docela problém), scénáři jakákoliv nadstavba, která by jej oddělila od tuctu stejně plytkých a povrchních záležitostí. Abych jenom nehanil. Všichni vypadají fakt sexy, a to za jakýchkoliv okolností, takže hádám, že úkol splněn :) ... Nejoblíbenější postavy: viděno před pár týdny a jména všech zúčastněných jsou ztracena v mlze zapomnění .... Takže asi tolik .... 1. Série: 50 % ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Co to má ten člověk na sobě? To je zase něco o upírech?" - "Ale ne, to je o démonech." (režisér obrací oči v sloup). "No dobře, tak ať to máme za sebou. Kde je ta holka?" (přichází Katherine McNamara) "Předveď mi něco a já budu hádat, ať uvidím, co v tobě je." (dívka ukazuje emoce) "Hm, to je hlad? Znuděnost, naivita, nechápavost, ospalost. Trefil jsem alespoň jedno?" (dívka vrtí hlavou, režisér se otáčí za sebe). "Musíme točit s ní?" - "Bohužel, produkce na tom trvá. Publiku se líbila a na talentu prý stejně nezáleží." (režisér si skepticky prohlíží dívku) "Snad mi to neposereš. Já jsem pracoval s hvězdama, víš? Cameron Diaz zahraje vztek, to bys čuměla. A Matthew McConaughey se mi rozbrečel, ani to neměl ve scénáři." (prohrabává tašku a vytahuje tlustý svazek) "Podle toho mám točit? Vždyť je to brak. Lovci stínů, čarodějové, Kruh, Institut." (zvedá oči od textu) "Copak, došly nápady na jména?" - "Éééééé..." - "Dost řečí, jdeme makat. Přiveďte toho brýlatého....(prolistuje pár stran)... nejlepšího přítele. Vážně? Doufám, že se nebudu muset dvacet dílů piplat s tím, že se jeden bude chtít vyspat s tím druhým." (přichází Alberto Rosende) "Tak klapka a jedeme." ()

Emerelle 

všechny recenze uživatele

Jako pardon, asi jsem naivní, ale od herců čekám, že budou hrát. Dialogy šité na míru pro třináctileté slečny po lobotomii. Ta hvězdička, co zde seriálu nechávám, je za poměrně slušný vizuál. P.S. Vzdala jsem to po 2. dílu. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem četla a tak špatná zas nebyla... za těch x dílů jsem si jí stihla celkem oblíbit. Nejdřív jsem ale trpěla u filmu, kde byly snad nejhorší dialogy a seriál se z toho bohužel nevymanil. Úroveň hereckého umění šla znatelně dolů (zvláštní, že to ještě jde) a dialogy... mám pocit, že seriál je dělanej pro 13-ti letý puberťačky, pak ale nechápu scény např. typu kdy herečka v dráždivém spodním prádle si vymamuje informace pomocí sexu, to už bych zas pro tuto věkovou kategorii neviděla. Abych nebyla jen negativní, tak mám radost, že oproti filmu se sem vejde víc věcí, což je pochopitelné. Sice ne vše s knihou koresponduje, ale po shlédnutí prvních 3 dílů mi to zatím nevadilo. Ještě jsem se nerozhodla, zda se budu dívat dál či nikoliv. ()

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud je vám víc jak 15, musíte překousnout ten cringe a počkat si na to měkké masíčko uvnitř. Shadowhunters si prostě neodpočinou, je to jeden zvrat za druhým. Je to otřesně americké, vyumělkované, přehnaně akční a naoko vážné, ale když se do toho pustíte s dostatečnou mírou nadsázky a otevřenosti, budete se bavit stejně dobře, jako jsem se bavila já. ()

MsUtahraptor odpad!

všechny recenze uživatele

PILOT: Banda nagelovaných mainstreamově hezkých blbečků v další potenciálně široce oblíbené "fantasy" sérii. "Pěkný" vzhled, do očí bijící povrchnost a umělé dialogy vedoucí ke vzniku klenotů jako "It's very ancient.". ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tuctový ničím výnimočný teen emo/homo seriál, ktorý naväzuje na kinoprepadák Mortal Instruments. Radšej by som si bol dal ďalšiu časť či dve z pôvodného filmu, ako tento seroš. Dopozerané len kvôli záujmu o príbeh ako taký, inak nič moc ála Magicians, ktorý tiež lákali na ďaleko lepší seriálový zárez, akým sa nakoniec stali. ()

TeraBum 

všechny recenze uživatele

1. řada je opravdu hodně béčková, co si budeme povídat, ale už kolem 4. dílu se seriál začíná nacházet. Když jsem si právě ten 4. díl pouštěla kvůli jednomu gifu co jsem viděla na tumblr, neměla jsem tušení, že si tenhle seriál tak zamiluju. A jelikož na druhou řadu vyměnili trikovou společnost a herci si ujasnili, co mají hrát, Shadowhunters se velmi rychle přesunulo z kolonky "guilty pleasure" do kolonky "pleasure". Všech 6 (!) hlavních postav je zajímavých, probíraná témata úspěšně vytvářejí paralelu s reálným světem a jsou zvládnutá téměř bezchybně, navíc potenciál tohohle fantasy světa je veliký. A mohutná odezva fanoušků po náhlém zrušení je něco, co jsem v životě nezažila. Tenhle seriál na to opravdu nevypadá, ale zaslouží si mnohem víc - jak lepší hodnocení, tak alespoň 4. řadu na důstojné ukončení. Fuck Freeform, bro. ()

Reklama

Reklama