Reklama

Reklama

Speed Sisters aneb Palestinky za volantem

  • Česko Speed Sisters (více)
Palestina / USA / Katar / Velká Británie / Dánsko / Kanada, 2015, 80 min

Obsahy(1)

Pětice charismatických mladých Palestinek tvoří první tým automobilových závodnic na Blízkém a Středním východě. Spojuje je nadšení pro rychlá auta, odvaha prosadit se na tradičně mužském poli i ochota závodit před publikem a soutěžit mezi sebou navzájem. Pocházejí z rozdílných rodinných zázemí, vedou je odlišné tužby, mají před sebou různé osudy. Zatím trénují, závodí, hašteří se a udobřují, plánují budoucnost, prožívají své lásky, překypují elánem – to vše na okupovaném území, mezi zákazy vycházení a při omezené svobodě pohybu i po svém nejbližším okolí. (Jeden svět)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě noční můra dokumentu - motoristické automobilové závodní téma v příšerných prašných pouštních kulisách Palestiny. Připomíná mi to Landův hit "Hóóólky a mašiny" a vzdáleně subkulturu mládeže "tuning". ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Myslím, že v Palestíne sa dejú ďaleko dôležitejšie veci ako pár pretekárok na autách: https://dokumenty.tv/speed-sisters-aneb-palestinky-za-volantem-dokument/ ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Predsa sa to dá. Aj v zarytom arabskom svete v Palestíne a v konzervativnej rodine môžu ženy chodiť po uliciach prostovlasé a venovať sa čisto mužskému športu. Súťažia v mužských súťažiach, pretože sú jediné štyri ženy v arabskom svete venujúce sa súťažnému slalomu. Nikto im v tom ani nebráni, arabskí diváci obdivne pkyvkávajú hlavou a ja tiež. Je celkom zvláštne cestovať na preteky do miest ako Ramaláh, Betlehem alebo Jericho. Dramatické momenty zabezpečia izraelske hliadky, ktoré nemajú problém vypáliť na skupinu žien slzný granát a trafia priamo do chrbta. A tie kontroly, stanovištia, prechody a rozdelená krajina, to je des. Z toho ide z dokumentu nostalgia až smútok, pri všetkom tom optimizme a veselosti. A hlavne, že napriek intrigám zvíťazí ten lepší. Len dúfam, že to všetko nebola iba propaganda, snáď nás všetky tie zúčastnené krajiny nechceli napáliť. –––– Média mám neustále v patách. Protože vím, jak s nimi mluvit, a jsem krásná a atraktivní. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Dlhé, nudné vykalkulované. Radšej mali natočiť o skutočnom živote v Palestíne. Ale to by sa nemuselo hodiť do krámu.. ()

Horác 

všechny recenze uživatele

Fakt zajímavý, hlavně těma reáliema a kontrastama, ale přeci jen moc dlouhý. Každopádně, nemá ta Marah český předky? Přece jenom Zahalka... ()

Reklama

Reklama