Reklama

Reklama

Ohnivý kuře

(seriál)
  • Česko Opilý kuře (neoficiální název) (více)
Česko, (2016–2018), 190 h 3 min (Minutáž: 15–63 min)

Hrají:

Jakub Prachař, Jan Dolanský, Kristýna Leichtová, Petr Štěpánek, Josef Polášek, Simona Babčáková, Michal Suchánek, Lenka Krobotová, Linda Rybová (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(204)

Obsahy(1)

Ohnivý kuře je seriál z gastronomického prostředí. Dvojice kamarádů – kuchaři Mike (Jakub Prachař) a Burák (Jan Dolanský) – se vydává do městečka Janovy Lázně, aby tu provozovala zděděnou hospodu. Táhne s sebou zátěž pobytu ve vězení a nařízený dohled probačního pracovníka. Na místě zjistí, že strýcova hospoda je ruina, v níž se rozhodně nedá vařit ani točit pivo. Navíc je tu hned přivítá konkurence. Nóbl hotel Grand, který chce pro sebe a svého syna získat snacha majitele, lidová hospoda U Slepičků, již vede praktická Manka s nepraktickým bratrem, a večerka asijského obchodníka a jeho krásné dcery. Zavedenou klientelu už má i cukrárna paličaté Kláry a její kamarádky. Aby Mike s Burákem mohli otevřít svou vlastní restauraci, musí nejdřív vydělat peníze. Jenže oni se kvůli své naivitě a neopatrnosti dostávají spíš do dluhů. V tu chvíli poznají, komu mohou věřit a kdo je pro ně skutečný nepřítel. (TV Prima)

(více)

Recenze (168)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Solidní a kupodivu docela dobře napsaný seriál se slušnými hereckými výkony (Leichtová, Gránský, Babčáková, Polášek, Dolanský, Lichý, Suchánek). Dokonce jsem díky tomuto seriálu ztratil svou averzi k Jakubu Prachařovi. To ovšem platí jenom pro první sérii. Jenže někdy kolem 80 dílu začal seriálu docházet dech. Přestože všechny zápletky byly jakž takž vyřešeny, děj pokračuje dál, autoři ho nesmyslně uměle natahují, vaří z vody, dělají z původně záporných postav kladné, cpou do děje nové zbytečné postavy (Janžurová) atd. Takže když jsem zjistil, že seriál bude pokračovat další sérií, došla mi trpělivost a přestal jsem ho sledovat. Ale je to škoda. Tvůrci propásli příležitost skončit včas a se ctí. ()

gorerated odpad!

všechny recenze uživatele

Nova s Primou se očividně předhání v tom kdo přinese na obrazovky větší žumpu. Za chvilku budu muset v obýváku chodit v gumákách nebo jezdit hovnocucem. Při každém náhodném přepnutí TV na tohle, nebo jinou oblíbenou břečku Čecháčků mi ze všech HDMI výstupů a jiných kouzelných zástrček teče hnědá hmota nepodobná té, co se ze mě line po kýblu KFC a třech časopisech na záchodě. To že příběh hraničí s inteligencí reklamy s Alzákem je jen třešnička na dortu. ()

Reklama

Segrestor

všechny recenze uživatele

tak to je fajn, že v době kdy se vláda snaží potopit všechny český hospody - protože nemaj rádi lidi, vynoří se hned jeden pozitivní seriál o podnikání v gastrobyznyse. Za chvíli bude seriál o hospodě stejný fantasy jako seriály o českých přístavech, co si budem povídat. Tady už snad chybí jen ryze český seriál o opravářích výtahů v mrakodrapu, o lovcích sobů, doktorů z vysokých hor a možná nějaká ta romantika na lodi. Všemu by mohlo dominovat luxusní uvědomělé dramedy o topičích z letního kina. Takže proč ne něco veselého o otevření hospody v zemi, kde se právě zavírá... ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedobrovolně zhlédnuto docela dost dílů. Princip seriálu spočívá v tom, že "POSTAVA 1" si chce vyřešit nějaký problém. Promluví si o tom s "POSTAVOU 2", ta jí něco poradí. Poté tedy jde vyřešit problém (zpravidla jde o vztah s "POSTAVOU 3"), ale do toho se něco připlete a nevyjde to úplně podle představ. "POSTAVA 1" jde znovu za "POSTAVOU 2" a řekne jí, jak to probíhalo. Načež jde "POSTAVA 2" za "POSTAVOU 4" a baví se o tom, že to "POSTAVĚ 1" a "POSTAVĚ 3" nějak nejde. "Domluví se, že "POSTAVA 4" půjde za "POSTAVOU 3", zatímco "POSTAVA 1" půjde znovu za "POSTAVOU 2" a domluví jim další schůzku. Ta proběhne znovu, ale opět se stane další nedorozumění. A celý kruh se opakuje s tím, že situace se občas zkomplikuje ještě angažováním "POSTAVY 5" a "POSTAVY 6". Mezitím se ve vedlejších dějových linkách řeší tak důležité věci, jako kdo spálil guláš nebo kdo něco řekne paní domácí.  K "hereckým výkonům" se vyjdřovat nebudu, ono lze pochybovat, že to vůbec někdo ze zúčastněných bere jako seriózní práci. ()

pan Spock odpad!

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, jak tohle ohodnotit, nebo co si o tomhle kousku myslet. Že se mi líbit nebude, mi bylo jasné už z upoutávky, ale zvědavost je sviňa. A nakonec mě to došlo, co mi vadí na tomhle a vlastně i na většině seriálů z komerčních televizí. Když natočí seriál na vážné téma (typ atentát atd.), působí nereálně, trapně a komicky, když je to seriál ze života (typ ulice atd.), působí nereálně, trapně a komicky. No a u seriálu komediálního, s nulovými filmařskými ambicemi, kde by tyhle aspekty neměli brát za úplnou prohru, dostaneme takhle trapný, zoufale nudný paskvil. Popravdě řečeno netuším, jak moc retardovaný divák bych musel být, abych vydržel sledovat i další díly. ()

Galerie (3 841)

Zajímavosti (34)

  • Při natáčení se spotřebovalo 159 kusů plynových bomb (1 590 Kg plynu), 835 dotrů, 2 490 kusů zákusků, 4 130 chlebíčků, 1 122kg masa (hovězí, vepřové, kuřecí). 2 040 kg zeleniny, 510 kg ovoce a vytočilo se 255 sudů (7 650 litrů) nealkoholického piva. (TheSlezy)
  • Interiér Steak Housu v Benátkách nenajdete. Scény z restaurace se točí v ateliéru v pražských Holešovicích. (TheSlezy)
  • Scénář k jednomu dílu seriálu má 110 stránek textu. (M.B)

Reklama

Reklama