Reklama

Reklama

Cliffhanger

  • USA Cliffhanger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (560)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Hra svalů a náhled na horolezecké vybavení před dvaceti lety není jediná věc, která je hlavní stránkou tohoto filmů. Vcelku originální myšlenka, skvělý Sly a pěkná příroda je tou další...a chtě nechtě, ta scéna se spadnutím přítelkyně, to na mě prostě zapůsobilo a občas když visím na laně, taky si vzpomenu... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Skal a sněhem divočinou, hladový a roztrhán, s cepínem v ruce a s ohněm v srdci (takže se může směle vykašlat na teplé oblečení) uhání vpřed Sylvester Stallone za další bandou vyvrhelů, která potřebuje ukázat, zač je toho pěst. Sama o sobě debilita popírající všechny zásady přežití v horách i zdravého rozumu, celkově ale docela zábava a zcela jistě jeden z těch lepších filmů se Stallonem, které jsem viděla (viděla jsem tři a nevím, zda to číslo zvětším), který mě v pauzách mezi záchvaty smíchu z představ, jak by dopadl ten, kdo by se pokoušel některé Sylvestrovy kousky zrealizovat, dokázal občas i napnout a chvilkami přesvědčit, že pokud existuje frajer, kterému můžou být takové malichernosti jako zásada tří opěrných bodů zcela ukradené, mohl by možná vypadat i takhle. Ale doufám, že nevypadá. P.S. Tak jsem to číslo tři zvětšila. Chyba. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Výborné akční béčko, které ani po letech neztrací na zajímavosti. Renny Harlin dokázal z béčkového tématu vyždímat téměř ačkovou záležitost, hlavně po technické stránce (ostatně, nominace na tři Oscary v technických kategoriích to potvrzují). A i když je to "jen" blbé béčko, tak mě se líbilo. Protože když to porovnám s některými bečky, které se točí dneska, tak tohle je o několik tříd nad nimi. A John Lithgow jako záporák? Skvělý!!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Cliffhanger sice neni nejlepší film Slye, ale já na něj stejně nedám dopustit, protože se řadí mezi ty moje oblíbený filmy z 80 a 90 let, kdy řádili borci jako Schwarzenegger, Van damme nebo právě Stallon a krom toho je to i tak dobrej film, kterej určitě nestojí jenom na svalech a drsných hláškách Stallona. Prostě skvělý akční béčko ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $84,049,211Tržby Celosvetovo $255,000,211║ Strhujúca podívaná z dielne Rennyho Harlina, keď bol ešte na výslní a na čo siahol z toho bola vždy riadna akčná pecka s dobrým vygradovaným príbehom, plus k tomu bol Sylvester Stallone v úlohe hrdinského horolezca v celku fajn, nuž ale po tomto filme na ďalších 10rokov akoby zaspal a nič znesiteľné vo svojom podaní nepriniesol, až musel prísť návrat ako Rocky Balboa. /90%/ ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • Medvídek padající ze skály na začátku filmu nebyl ve scénáři a byl režisérem dodán na poslední chvíli, aby diváci měli jasnou představu o celé situaci. (džanik)
  • Původní film obsahoval dvanáctimetrový skok Gabea Walkera (Sylvester Stallone) z jedné skály na druhou. Při zkušebním promítání se ale diváci hlasitě smáli. Scéna byla změněna a kratší (počítačově upravený) skok pak vidíme v závěru filmu. (džanik)
  • Netopýři byli do scény v jeskyni dodáni až po natáčení - jako speciální efekt. Byli sice k dispozici ti skuteční, ale Sylvester Stallone (Gabe Walker) a Janine Turner (Jessie) se v jejich přítomnosti údajně báli točit. (džanik)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama