Reklama

Reklama

Cliffhanger

  • USA Cliffhanger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (560)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Eric Qualen: Ztratilo se nám tady v horách pár kufrů. Vy nám je najdete. Gabe Walker: Co v těch kufrech bylo? Eric Qualen: Boty, ponožky, sto milionů dolarů. Běžné věci...... Rozhodne jeden z najlepších Stalloneho filmov a jeden z najlepších akčných filmov 90-tych rokov. Veľmi atraktívne prostredie hôr, zaujímavý dej a skvelá akcia. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra devadesátek a parádní prostředí zasněžených hor, které se svou netradičností pokouší o to, aby film nebyl označen jen jako horší kopie Smrtonosné pasti (2). Styčných bodů mají totiž několik, nejvíc vynikne samozřejmě to, že charismatický hlavní hrdina likviduje záporáky postupně chytrou partyzánskou válkou. Ano, je to tak, Stallone zde své svaly využije snad jen k horolezectví, jinak je to téměř obyčejný muž. Prožitek je o to intenzivnější a záporaci s už tak ďábelským plánem působí hrozivěji. Obzvláště chválím vyrovnané tempo a takřka nulová hluchá místa, na druhou stranu by si film zasloužil, právě po vzoru Smrtonosných pastí, zvýšit realističnost na maximum a přidat Slyovým protiútokům ještě více sofistikovanosti. 8/10 ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná zábavička. Říkat, že Slyovi role horského vůdce sedne, je zbytečné, není to zrovna hra hluboké psychologie, ale při lození na skály vyniknou jeho svaly, tudíž jde o ideální roli. Příběh je takový pěkně schematický, aby příliš nemotal hlavičku a divák se mohl věnovat utěšenému akčnímu spádu. Hodně dělá prostředí – ačkoli se ve filmu zas až tolik převratného nestane, prostředí horských velikánů je působivé. Tvůrcům se navíc podařilo stvořit padoucha tak negativního, že už to snad dál ani nejde (ta parafráze Stalina je opravdu vrchol!), a tak se divák těší na tu nutnou chvíli, kdy John Lithgow zaslouženě odejde na horu nejvyšší, z níž už není návratu. Cliffhanger je hodně slušná akční rutina, které hvězdičku navíc přinášejí právě hory. Horolezec by zaplakal, divák toužící po nenáročné zábavě odměřeně tleská. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Mimořádně sympatický vysokohorský spektákl. Emocionálně silná úvodní scéna. Nepředvídatelný scénář plný akce, napětí a nápadů, zasazený do krásného prostředí italských Dolomit. Povedená banda hláškujících grázlů. Studiově přesvícené interiéry, které baví retro kouzlem. Hezký mohykánovský motiv Trevora Jonese. Skvělí herci. Nebýt logických děr, nebylo by Cliffhangerovi co vytknout. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Stallone a Harlin pri Cliffhangerovi boli ešte vo forme, pretože po tomto filme prišli suchoty a ani jeden nič lepšie nenatočil. Cliffhanger je film, ktorý ma nielen nebezpečných záporákov, ale kde ma Stallone aj nebezpečné povolanie. Hory sú síce krásne, ale nebezpečné a presne tu sa Sly stretne zo svojími protivníkmi v strhujúcej naháňačke o prachy. 80% - 4* ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • Původní název filmu byl "Gale Force" a ve scénáři čelil Sylvester Stallone (Gabe Walker) teroristické skupině během tropické bouře v pobřežním městě. Projekt se však v této podobě zdál společnosti Carolco příliš drahý. (džanik)
  • Simon Crane, kaskadér, který se ve vzduchu přesunul po laně mezi letadly, se ve skutečnosti do druhého letadla nemohl dostat, ale zručným střihem se dosáhlo zdání, že se mu to podařilo. (džanik)
  • Film je věnován Wolfgangu Güllichovi, horolezeckému dablérovi Sylvestera Stallonea (Gabe Walker), který zahynul při autonehodě krátce po skončení natáčení. (džanik)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama