Reklama

Reklama

Cliffhanger

  • USA Cliffhanger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (559)

golfista 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po shlédnutí xXx mi tenhle starý dobrý Stallone spravil chuť (ne poprvé) a já mu zase spravil hodnocení. Scény byť nereálné se prostě musí umět natočit. Jak se přeleze určitá hranice je to k smíchu. Tady mi toho moc k smíchu nebylo :) Výborný záporák a velmi dobrý Sly. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Mimořádně sympatický vysokohorský spektákl. Emocionálně silná úvodní scéna. Nepředvídatelný scénář plný akce, napětí a nápadů, zasazený do krásného prostředí italských Dolomit. Povedená banda hláškujících grázlů. Studiově přesvícené interiéry, které baví retro kouzlem. Hezký mohykánovský motiv Trevora Jonese. Skvělí herci. Nebýt logických děr, nebylo by Cliffhangerovi co vytknout. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Úvodní nervydrásající scéna člověka namlsá tak, že se blaženě tetelí, co že přijde dál. Ničeho podobně vzrušujícího se už po zbytek filmu nedočká, ale i tak je nutno říci, že jde o vysoce nadprůměrný akční snímek, přestože některé scény zub času dost ohlodal (občas dost okaté kulisy a triky). Stalloneho dočasný comeback se po sérii zoufalých komedií vydařil. PS: Pro zkušené horolezce tu asi bude chybět žánrové zařazení "komedie" :o) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Akčňáky od Rennyho Harlina, až na jedinou čestnou výjimku, zdařile balancují kdesi na pomezí třídy A a B. Ani u Cliffhangera tomu není jinak. Originální a dobře provedený scénář, který ovšem má jisté nedostatky především co do reálnosti. Ty má i spousta jiných filmů, jenže Harlin není tak skvělý režisér, abyste na tyhle chybky během chvíle zapomněli nebo je úplně ve všem tom nářezu ignorovali. Ale pokud nebudete mít na práci nic moc důležitého a v telce bude na programu právě tohle, mrkněte na to. Když ne kvůli Stalloneovi, tak aspoň kvůli výbornému záporákovi Johnu Lithgowovi. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

...ovšem kdyby nebylo Johna Litghowa, minimálně jednu hvězdičku bych slevil. Koukat na Stalloneho, jak se snaží vykouzlit na své tváři nějakou emoci, je totiž docela hrozné... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Od samotnýho začátku mě tenhle film pořádně chytil za koule. Sice se neshodnu se Stallonem ohledně oblečení do hor, ale zcela se s ním shodnu, jak by měl takový pobyt na čistým horským vzdoušku vypadat. Sly nám nabízi báječnou alternativu trávení volného času na horách. Kdepak lyže nebo snowboard a goretex oblečení. Hezky šedivý tričko, katě od vitnemaců, bouchačky, kufry s prachama, helikoptéry, rány rukama, rány nohama, rány hlavama, skoky ze skály, skoky na skály, skoky do skály.....zkrátka pořádně si tu dovolenou užít, a ne stát trapné fronty na vleky, fronty na groky, fronty na parkování, fronty na ubytování a fronty na sraní. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších "stalloneovek", pokud ne vůbec nejlepší. Stalloneho "výrazovost" tady víceméně ani není očekávána, proto nikoho nepřekvapí, když se opět neprojeví. Na rozdíl od jiných jeho filmů je ale tady docela kompaktně poskládaný děj, který sice nevychází z bůhvíjak úžasného scénáře, ale rozhodně nebude nudit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slyovi se tento rok povedl ze všech zatím nejvíce. Krom toho, že mu vyšel Cliffhanger, objevil si i v takové jízdě jako je Demolition Man a že mu obě role sluší, to není třeba dodávat. I když v tomto o něco méně než v tom druhém. Beztak je tento film akční horskou krajinou nabytý takřka k prasknutí. Ze základních informací je možné přečíst, že se odehrává v Alpách. A jak se krásně na ně kouká, ještě když po nich leze hvězda takového formátu. Příběh je spíše částečně očekávaný a upínající se hlavně na nádherně zmrzlou kulisu okolí, ve kterém se prohání banda lidí a příjemně to s nima ubíhá, svižně, zajímavě, ale hlavně akčně. Proč akčně? Protože na tomhle filmu je znát, že jeho prvotní myšlenkou je akce a až na druhém místě je příběh. Přesto je s podivem, jak se taková akce dokázala natočit a právě proto skládám tvůrcům poklonu největšího formátu. --- Jste odporní vrazi. - Zabiješ pár lidí a jsi vrah. Zabiješ milion a jsi dobyvatel. Přeber si to. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $84,049,211Tržby Celosvetovo $255,000,211║ Strhujúca podívaná z dielne Rennyho Harlina, keď bol ešte na výslní a na čo siahol z toho bola vždy riadna akčná pecka s dobrým vygradovaným príbehom, plus k tomu bol Sylvester Stallone v úlohe hrdinského horolezca v celku fajn, nuž ale po tomto filme na ďalších 10rokov akoby zaspal a nič znesiteľné vo svojom podaní nepriniesol, až musel prísť návrat ako Rocky Balboa. /90%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná zábavička. Říkat, že Slyovi role horského vůdce sedne, je zbytečné, není to zrovna hra hluboké psychologie, ale při lození na skály vyniknou jeho svaly, tudíž jde o ideální roli. Příběh je takový pěkně schematický, aby příliš nemotal hlavičku a divák se mohl věnovat utěšenému akčnímu spádu. Hodně dělá prostředí – ačkoli se ve filmu zas až tolik převratného nestane, prostředí horských velikánů je působivé. Tvůrcům se navíc podařilo stvořit padoucha tak negativního, že už to snad dál ani nejde (ta parafráze Stalina je opravdu vrchol!), a tak se divák těší na tu nutnou chvíli, kdy John Lithgow zaslouženě odejde na horu nejvyšší, z níž už není návratu. Cliffhanger je hodně slušná akční rutina, které hvězdičku navíc přinášejí právě hory. Horolezec by zaplakal, divák toužící po nenáročné zábavě odměřeně tleská. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Stallone v jednom ze svých lepších filmů. Film z velké části těží z prostředí hor a Stallone se na to dobře připravil, protože jeho svaly by udržely snad i ten vrtulník... (pokud by to ve scénáři nebylo jinak:)). Z dnešního hlediska už to tak úžasné není, ale jako hit z půjčovny v době vhsek tohle fungovalo opravdu skvěle. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Z meho hlediska mozna i nejlepsi Stalloneho film. Jako herec opet nulovy, ale naznak slusnejsiho scenare spolu s vybornym zaporakem cini z tohoto snimku nadprumernou dobrodruznou akcnarnu. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou jsem si pro jistotu projel filmografii Sylvestra, abych mohl se vší zodpovědností říci, že Cliffhanger je jeho nejlepší film (nepočítám-li Mravence Z). Ovšem spíše než toporný, ale v rámci žánru dostatečný výkon SS, je to zásluha Rennyho Harlina, který udržuje po celé dvě hodiny ten správný akční rytmus - film má spád a nabízí několik opravdu hezkých "explozivních" a vygradovaných scén. Scén hloupých (SS pod ledem) je přiměřeně a jsou v rámci žánru akčního filmu přijatelné. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nááádherné ticho hôr... Které naruší až řádění hrdinného horolezce v Stalloneho nezaměnitelném nehereckém podání. Nezastírám, že jde svým způsobem o guilty pleasure záležitost, ale i tak kvality Cliffhangerovi nelze odepírat. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

V dětství to byl pro mě kult nemůžu tomu dát míň než 100%. Skvělej "starej" akčňák proč se něco takovýho netočí dneska? To finále na vrtulníku navíc nezestárne nikdy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

děkuji distribuci za to, že dává na trh staré dobré pecky. nové dvd, snese slova uznání za velmi dobrou českou zvukovou stopu a spousty díků za DTS. R.Harlin v nejlepší formě, nám předložil napínavý akční snímek, u kterého je snad nemožné nudit se ještě dnes. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Jones: 1. Cliffhanger Theme - Trevor Jones ,2. Sarah's Farewell ,3. Sarah Falls ,4. Gabe Returns ,5. I Understand ,6. Sunset Searching ,7. Tolerated Help ,8. Base Jump ,9. Bats ,10. Two Man Job 11. Kynette is Impaled ,12. Fireside Chat ,13. Frank's Demise ,14. Rabbit Hole ,15. Icy Stream ,16. Jessie's Release ,17. Helicopter Fight ,18. End Credits ()

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama