Reklama

Reklama

Z mořské vědecké laboratoře Aquatica unikne velký žralok a napadne loď s mladými milenci. Farmaceutická firma, která sponzoruje práci laboratoře, se po tomto incidentu rozhodne, že pokud jim vedoucí projektu, doktorka Susan McAlesterová, do osmačtyřiceti hodin nepředloží výsledky své práce, žádné další peníze nedostane. Susan, pracující na možnosti získávat ze žraločích mozků protein, který by zastavoval a léčil Alzheimerovu chorobu, doprovází na základnu zástupce společnosti Russella Franklina. Ten se seznámí s dalšími členy výzkumného týmu a netají se antipatiemi k lovci žraloků Carteru Blakeovi, který se zase pro změnu netají antipatiemi k práci Susan a jejího týmu. Aby získala dostatek proteinu, musela vytvořit tři obrovské žraloky, kterým s pomocí genetických manipulací až pětkrát zvětšila objem mozkové hmoty. Geneticky upravení žraloci útočí koordinovaně, jsou schopni plavat dozadu a dokáží vyřadit z provozu kamerový systém, který je hlídá. Během večerního experimentu se žralok probere a ukousne ruku jednomu z vědců. Žraloci, jejichž inteligence se genetickým zvětšením mozkové hmoty nečekaně zvýšila, způsobí explozi vrtulníku. Pak s pomocí kovových nosítek rozbijí pozorovací sklo pod hladinou. Stanice je okamžitě zaplavena vodou. Susan, Carterovi, Franklinovi a několika dalším se podaří uniknout do nezatopených částí. Začíná boj s časem, stoupající hladinou vody a inteligentními, krvelačnými žraloky. (TV Nova)

(více)

Recenze (408)

POMO 

všechny recenze uživatele

Deep Blue Sea je bejkovina. Lepšie nad ňou nerozmýšľať. Ale popri vynikajúcich akčných scénach sa pýšní ešte jedným pozitívom. Postavy, ktoré "to určite prežijú", sú zožrané skôr ako postavy, ktorým to zo srdca prajete (napr. kuchár LL Cool J). A práve táto nevyspitateľnosť scenára vnáša do filmu jednak dávku napätia, a po absurdnej "predčasnej" smrti jednej z hlavných postáv tiež sympaticky ironický nadhľad, ktorý ospravedlňuje všetky nelogičnosti a súčasne kričí: "Áno, som bejkovina. Nerieš a nechaj sa unášať besným uragánom prvotriednej akčnej zábavy!" ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak klišoidní, až se zažitým klišé "úspěšně" vyhýbá - na to jsme ovšem u explozivního šílence Rennyho Harlina celkem zvyklí. Dá se to shrnout do jedné nicneříkající věty - Nic není jisté. Alespoň pokud proti vám stojí vysoce inteligentní paryby. Zní to směšně, když to čtete, že? A tak občas působí celé Deep Blue Sea... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Výhodou tohohle filmu je ta sktečnost, že Harlin vzal všechno dost nekompromisně. Žádné výhody pro nikoho, žádné klasické konce (schematičnost je zde opravdu silně nabourána). Syrovost - v tom tkví síla Útoku z hlubin a právě díky ní (a svižné režii tradičně akčního Harlina) se dají překounost i ti trapně animovaní žraloci... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zábavná „žrací“ ptákovina, která vás vyděsí maximálně pořadím, ve kterém budou jednotlivé „návnady“ sežrány. 60% Zajímavé komentáře: POMO, Vitason, Barak, Author ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Docela slušná jízda. Pokud se přehoupnete přes začátek a řeči o Alzheimeru a odbornou hantýrku, ve které se těžko orientujete, můžete se bavit. Vše, co jsem chtěl dále napsat, již je napsáno :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět i scénář, a jak tady vpodstatě podotýká POMO, žraloci vždy sežerou někoho jiného, než zrovna čekáte. Ale jinak to opravdu není nic než ambiciózní béčko. Tentokrát dokonce ani triky nejsou dokonale "čisté", protože mi (a asi i jiným) určitě neunikly některé "neobvyklé" pohyby žraloků, a místy také zjevná "digitálnost". ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $73,648,142Tržby Celosvetovo $164,648,142Renny Harlin na chvíľu oprášil svoje režisérske schopnosti a natočil v celku pozerateľný film, aj keď len priemerný ale hlavne že nenudí a prináša miestamy aj napätie či akciu. /65%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Marná sláva, tohle je hodně slušně natočený "survival" s velkým ošklivým zubatým zvířátkem v hlavní roli. Líbí se mi nadhled, s jakým si tvůrci tropí šašky z klišé žánru, líbí se mi efekty, líbí se mi dusná atmosféra... Ačkoli nemám k tomuto druhu filmů přehnané sympatie, Harlin natočil cosi, co mě dokáže spolehlivě bavit i děsit, ačkoli první shlédnutí už jde jen těžko překonat... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Zralok - zabijak, to uz tu nekdy bylo. Takovy malo povedeny bratricek Jaws - hollywoodska klise se z neho jen sypou, zbytecne moralizovani. Ale jinak slusna podivana. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Kousek z Čelistí, kousek z Dobrodružství Poseidonu. Akční scény jsou skvěle provedené (nejvíce se mi ovšem líbí hned úvodní "nehoda" s helikoptérou. Samotné scény se žraloky jsou nápadité, jenom když se ta zvířátka začnou chovat akčně, je z toho až příliš cítit studio ILM. Zabíjení hrdinů je povětšinou překvapivé a výběr vhodné potravy nečekaný. Milovníci explicitních záběrů si přijdou na své. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ohraný námět s poněkud novátorským přístupem, který se však podle mého názoru nevydařil až tak, jak původně zamýšlel, vinou nepovedených akčních scén. To dialogy a méně dějové scény jsou proti tomu na slušné úrovni. Nevíme co z vyřčeného, je tu myšleno vážně, a co má rozbít stereotyp starších filmů. Stále mi to však nestačí! Natočte někdo, prosím, podobnou blbost, kde budou sežráni ÚPLNĚ všichni hrdinové! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasná podívaná a divím se, že jsem se k filmu dostal až dnes. Thomas Jane hraje snad frajera v každém filmu a já mu jeho herecké výkony žeru i s navijákem, potěší i Samuel L. Jackson. Film je adrenalinový a napínavý od začátku do konce, obsahuje vizuálně zdařilé a fajně krvavé akční scény a žraloci na svou dobu vypadají až nečekaně velmi dobře. Celkem zarážející, že v dnešní době nedokáže nikdo natočit podobný žraločí horor. 85% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jedno překvapené zamrkání, několik pokusů o parodii, ale zbytek stopáže jen čirá zoufalost. Z akčního oddychu je ve výsledku zoufalá nuda. ()

Reklama

Reklama