Aligátor 2: Mutace

Horor / Sci-Fi

USA, 1991, 92 min

Jon Hess

• Douglas

ODPAD s velkým O a D a P a A a D!!! :)(18.5.2003)

• Renton

Scénář: Curt Allen(16.11.2008)

Rozpočet $3milióny/30%/(6.8.2005)

• tron

Tak toto už nie. Kým prvý ALIGÁTOR dodnes stojí za nerozvážny hororový hriech, bizarný sequel s vydareným podtitulom MUTÁCIA je smutne nevydareným a zbytočným. Po Robertovi Forsterovi sa zľahla zem, z aligátora nejde strach, atmosféra nedýcha ničím a za pozornosť stojí len výborná scéna z „hniezda“. Inak slabých 40%. Nie pre to, že je to blbosť, ale preto, že je to nudná blbosť. Niečo ako KRITERI III. Mám rád béčkarske "nature amok", ale toto je nuda. Viac v mojej staršej /a do češtiny preloženej/ recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/72/(5.12.2004)

• movie

Ještě horíš než jednička, ale o něco zábavnější!(7.9.2002)

• Tyler

Jednička byla jěště docela zábavná a přišla mi i docela originální ( vraždícího aligátora jsem ještě neviděl :) ),ale dvojka je už o ničem...strašná nuda a není to ani tak špatné,aby se tomu dalo smát.(12.9.2003)

• sud

Zatímco "jednička" je rovněž brak, ale na nic si nehrající a zábavný, "dvojka" už je prostě jen brak.(16.7.2005)

• Kordus

Komická céna s aligátorem a dynamitem stála za to, zbytek stál za něco jiného :((18.10.2004)

• MM_Ramone

Animal horror o zmutovanom, prerastenom aligátorovi, vyčíňajúcom v mestskom kanalizačnom systéme. Úplne zbytočné pokračovanie po viac ako desiatich rokoch od natočenia prvého filmu. Ono ani ten za bohviečo nestál, ale istú dávku originality a nádych atmosféry mal. Zato "Aligator 2: Mutácia" je veľmi slabým snímkom, ktorý chce žiť z úspechu svojho predchodcu. Nepodarilo sa. *(10.4.2008)

• FateKEEPER

Žil byl jednou jeden aligátorek, který nechtíc skončil v hajzlu a následně v kanále, kde se přežral čoklů s upravenými hormony. Tak začala báchorka, kterak se aligátorek, už hodně přerostlý a ještě víc hladový, vydal hledat potravu mezi dvounohé pány tvorstva. Jednička byla ještě v rámci žánru solidní vyžíračka, tenhle průser je ale dobrý maximálně v záběrech, které si půjčil právě z dílu předchozího. Zoufale pitomá sračka, pitomá tak moc, že není ani zábavná. Absence triků a gore jí posílá do žumpy definitivně. Tvůrcům dlužím vstupenku do bezbariérového terária s aligátory.(6.1.2008)

• LiVentura

Oceňuji onu mystiku, kterou jsem u dvou dílů aligátora jasně rozpoznal, možná, kdyby se realizace snímku ujal schopnější produkční aparát, pak by to bývalo dopadlo jinak.!!! Je v tom i trocha té nostalgie, bylo mi osm, když jsem prvně vyděšen až ke smrti spatřil tohoto filmového netvora. :-))(20.11.2009)

Pokráčování Aligátora nebylo až tak zbytečné,kdy by bylo lepší. Hlavní zloduch zabije 3 lidi a Aligátor 9. Pokuď se nemýlím. Lovci v kanálech jsou dobří,Kane Hodder,kdy by měl na sobě masku Jasona,tak by si s ním určitě poradil. Aligátor je z mýho pohledu moc placatý,pořádně nekřupe svý oběti. Pořád přesto super,ale jednička se mi zdála více strašidelná,dvojka více zajímavější.(9.5.2006)

• jonyyy

Stejná nostalgie jako u jedničky, jenže Aligátor skoro nevylezl na ulici a když jo, byl záběr vždycky jen na bok čelisti nebo na ocas (scény s ocasem furt dokola mě neskutečně štvaly). Takže ani nešlo poznat, jak byl veliký. To v jedničce se pěkně procházel mezi autama. No a ten vůdce lovců aligátorů byl příšerný chlápek. 50%(8.6.2011)

• Spinosaurus

Opravdu STRAŠNÉ! Myslím že aligátora mohli z tohohle filmu rovnou vyškrtnout,protože na obrazovce se buď místo něj vyskytuje dlouhé prkno,které jakoby požírá-no oni to vlastně ani nejsou herci,nebo jsou zde(trestuhodně) použity záběry z prvního dílu. Mutace byla opravdu děsivá. Aligátor je nesmrtelný. Přežije dynamit,granát,bodce,kulomet,prostě vše. A na konci náhle objeví zbraň která ho může zabít a mají vyhráno.(6.1.2007)

O dvě třídy horší než první díl ale zase tak špatné to není. Z nostalgie se na to vždycky čas od času podívám.(6.10.2011)

Stará dobrá nostalgie mě dostihla:-)(10.10.2009)

Jak se tak dívám, tak jsem asi jediný, kdo se skvělě bavil. Druhý díl ALIGATORa se s tím vúbec nepáře a už od začátku jde nekompromisně na věc (takhle hladový nebyl snad ani Spielbergův žralok v JAWS). Prostě jde o další super americké béčko, na které se po totáči stály před kinem fronty. Bohužel už to dnešní zhýčkaný divák, který má volný přístup vpodstatě ke všemu (zvláště poté, co to x-krát opakovali na Nově), nedokáže ocenit.(13.3.2007)

Vzhľadom k tomu, že sequel s názvom The Mutation prišiel až jedenásť rokov po prvom Aligátorovi a napriek značnému časovému odstupu nepriniesol žiaden technický progres, naopak využíval navlas rovnaké špeciálne efekty ako pôvodný film ho nemožno príliš chváliť. Také hlboké podhodnotenie ako má tu na csfd (15%, 54. najhorší film všetkých čas) si však určite nezaslúži. Animatronická maketa aligátora je celkom dobrá, škoda len, že zábery na ňu sú pravidelne striedané so zábermi skutočného krokodíla, z čoho zákonite vyplývajú vizuálne nezrovnalosti, čo sa týka fyzických parametrov obrieho plaza. Stále však ide o poctivú oldschoolovú ručnú prácu a slušnú zábavu béčkového razenia. Poznám desiatky iných animal hororov, ktoré sú na tom po kvalitatívnej stránke podstatne horšie než zaznávaný Aligátor 2.(13.7.2011)

• Parlay

Druhého "Aligátora" jsem viděl asi v pěti letech a....no... zkrátka jsem se bál :-) Je to skutečně neuvěřitelná „konina", ale za tu svým vlastním způsobem hezkou nostalgii dám hvězdičky dvě :-)(7.2.2009)

• fantoci

Někteří lidé se nepoučí. Jednička byla strašná a jestli chtěli autoři dokázat, že může existivat ještě něco horšího, pak jim chci pogratulovat, protože se jim to povedlo. Tyhle filmy jsou oba dobrý tak maximálně na strašení dětí.(18.3.2007)

<< předchozí 1 2 3