Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $94miliónovTržby USA $32,720,065Tržby Celosvetovo $54,744,738║ Tak toto bolo dosť zbytočné mútenie vody, a dokonca aj pri takom priemernom autíčkovom filme ako Rýchlo a zbesilo je to úplne nevýrazné, a priestrel nastal aj pri hereckom obsadení. A na vyše za takú prkotinku vysoliť taký rozpočet, tak to už je fakt odvaha a hlavne keď to točí potápač drahých filmov ako je Renny Harlin. /30%/ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dosť nudná veľkorozpočtová reklama na závody monopostov. Film sa prvoplánovane snaží byť strašne cool, ale bohužiaľ schádza do trápnosti. Zopár pekných báb a efektne natočených deštrukcií nič nezachráni. Renny Harlin vedel niekedy točiť akciu, toto však nieje ten prípad. Herci skôr pózujú ako hrajú. Film mohol byť lepši nebyť snahy sa tváriť v niečo čo nieje a vsadiť na čistokrvný adrenalín bez zbytočnej rádoby romantiky. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

To je proste Stallone. Večný bojovník, omlátená pouličná bitkárska doga raz za rok vyhlasujúca „končím“, aby sa o mesiac vrátil a udieral päsťami do stola. O svojom veľkom príbehu z prostredia formúl bohužiaľ sníval tak dlho, až nápad zjavne vyschol a stratil originalitu. Nepomáha ani béčkarský kasting (Burt Reynolds? Kip Pardue? Til Schweiger? Brent Briscoe? To ako vážne?) a sterilná, nudná réžia Renyho Harlina, ktorý bol zjavne ešte v šoku zo svojich prepadákov Ostrov hrdlorezov a Zradná hlbočina. Vzniklo uchádzajúce remeslo, ktoré od vyložene ospalej rutiny zachraňuje práve mäsitý Sly a ďalší z jeho uličných monológov na tému mužská povaha. Divákov snímka vôbec nezaujímala, stála 94 miliónov a celosvetovo ich zarobila o 40 miliónov menej (!). ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Hudba byla vybrána dobře a líbila se mi, i když zakomponování do filmu poněkud skřípalo. Scénář je příšerný a dění na dráze naprosto nereálné. Pokud jste viděli aspoň jeden závod F1, tak se na okruzích fakt zasmějete. Monoposty vypadají úplně jinak, a jak psal choze, film je plochý jako závodní dráha. Až na jednu nakloněnou část, která tam nemá co dělat. Že by NASCAR? Při jízdě městem praská sklo, stánkaři se rozletí časopisy na všechny strany, po přejetí kanálu odletí litinový poklop. To vše při minimální váze, rychlosti nepřevyšující 120 km/h a výborné aerodynamice vozu. Nechci ani domýšlet, co by normální silnice udělala s přilnavostí pneumatik. Zkuste si na Škodovku dát sliky. Na dráze se mince po přejetí (asi parním válcem) vmáčkne do asfaltu. Zábavné. ()

Dawid199 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě béčkový a okoukaný námět převeden do napínavé podoby. Navíc si jakožto hnidopich cením licencovaných vozů CART ze sezóny 2000/2001, stejně jako perfektního a sedícího soundtracku. Co by to ale bylo za film bez hereckých výkonů hlavních aktérů. A jelikož jsem díky všem těmto faktorům jednu dobu koukal na tento film skoro pořád, zasloužil si místo v mé TOP. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy Beau (Til Schweiger) vybíhá schody, načež promlouvá s Joem (Sylvester Stallone), evidentně nemá v ruce tričko, které má v dalším záběru kolem ruky a obléká si ho. (Dawid199)
  • Meno postavy, ktorú hrá Cristián de la Fuente - Memo Moreno - je kombinácia mien dvoch skutočných pretekárov série CART, Mema Gidleyho a Roberta Morena. (m.a.t.o.)
  • Joe Tanto (Sylvester Stallone) i Jimmy Bly (Kip Pardue) jezdí ve voze z týmu Pac West. (Dawid199)

Reklama

Reklama